Kleine Luxemburger Schweiz Kerstvak. 2017-2018

4 dagen
niveau 2
minibus
wandelreizen
singlereizen
vanaf € 320,00
boek nu

Tussen kerst en nieuw + Oud en nieuw +

Eerste januari- weekend

 
Natuurlijk rustig over de Mullerthal Trail
 

 

Luxemburg is een wandelparadijs - het lijkt alsof het landje één groot park is: alles is er ordentelijk, schoon en in een perfecte staat van onderhoud. Dat geldt ook voor de wandelinfrastructuur van deze reis: de bewegwijzering met bordjes, de routemarkeringen met de M van Müllerthal Trail en de informatieborden met lokale wetenswaardigheden.

 

De aantrekkelijkheid van het natuurpark Kleine Luxemburger Schweiz (letterlijk Luxemburgs Klein Zwitserland) zit vooral in de variatie van de omgeving: plateaus met weiden en velden, beboste dalen doorkliefd met snelstromende beekjes, en unieke door wind en water gevormde rotspartijen. De plateaus worden doorsneden door beken en riviertjes en de wandelpaden slingeren zich daar langs en over heen. De reisleider brengt u per minibus naar de wandelpaden en terug naar Bollendorf. De routes zijn zó samengesteld dat onderweg en op het eindpunt iets te drinken verkrijgbaar is. U ontvangt een prima route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen!

 

In Luxemburg is het buiten de zomer rustig: natuurlijk ook eind december en begin januari zo rondom de jaarwisseling.

 

Het plaatsje Bollendorf, feitelijk op Duits grondgebied, ligt aan de Sauer (Sûre), die daar de grensrivier is tussen Luxemburg en Duitsland. Het hotel ligt aan de rivier en de wandelroute is dichtbij. Het reeds 6 generaties oude familiehotel, uiteraard gemoderniseerd naar moderne standaard, heeft een gezellige barruimte (met een Tisch für Stammgäste!) en een keurig restaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Wandelen maakt hongerig, dus de prima kwaliteit van het eten is mooi meegenomen: lekker, gezond en genoeg. 

 

Het hotel hoeft met oud en nieuw niets te organiseren want ze bieden die avond al een uitgebreid diner. Tegen de tijd dat het is afgelopen, gaat de lokale bevolking naar de twee café’s om elkaar de beste wensen te geven. Dat betekent daar muziek, bier en heel veel plezier. Overigens staat het u natuurlijk  vrij er wel of niet, en langer of korter, naar toe te gaan - misschien zijn de heenreis, de eerste wandeling en de avondmaaltijd al genoeg voor die dag. Hoe dan ook zal 31 december een mooie laatste dag van het jaar zijn. Nieuwjaarsdag wordt begonnen met een uitgebreid ontbijtbuffet.

 

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Rosport (ca. 235 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) van Rosport naar Echternach door het dal van de Sauer.
dag 2
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) van Consdorfer Milen via Scheidgen naar Echternach met vlak voor Scheidgen een zeer smalle passage door de rotsen.
dag 3
Wandeling (ca. 15 km/6 uur) van Echternach via Berdorf, Müllerthal en de meest gefotografeerde watervalletjes van Luxemburg: Schiessentümpel naar Consdorfer Milen via de rotspartijen Wolfsschlucht, Perekop en Hohllay.
dag 4
Wandeling (ca. 13 km/3,5 uur) in de omgeving van Beaufort o.a. richting Dillingen met hoogboven de Sauer. Beaufort-Eindhoven station NS per minibus (14.00-17.00 uur).

details

route: heuvels (max. ca. 400 m; het Sauerdal ligt op ca. 200 m) met gematigde hoogteverschillen, afgewisseld met kleine rotspartijen en snelstromende riviertjes. Per wandeldag wordt ca. 13-17 km (op de eerste dag ca. 8 km) afgelegd. 

 

groep: minimaal 12/maximaal 16 reizigers.

 

Hotel Hauer 

ligging: in het midden van Bollendorf, direct aan de rivier de Sauer/Sûre. 

faciliteiten: familiehotel met ca. 25 kamers, restaurant, barruimte. Gratis wifi.

kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers. 

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen, op 31 december een uitgebreid diner-buffet, op 1 januari een uitgebreid ontbijtbuffet. Versnaperingen onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.  

 

27.12 Tussen kerst en nieuw:

3 x ontbijt, 3 x diner 

31.12 Oud en nieuw:

3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december) uitgebreid en luxe dinerbuffet en 1 x (1 januari) uitgebreid ontbijtbuffet

04.01:

3 x ontbijt, 3 x diner

  

inclusief

* Eindhoven Station NS-Rosport en Beaufort-Eindhoven station NS per minibus

* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt + avondmaaltijd)

* transfers per minibus

* Aktiva-reisleiding
* Nederlandse route-uitleg en gebruik kaartmateriaal
 
exclusief  

* toeslag 1-persoonskamer € 70,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering 

* reserveringskosten
 
 
 
 
 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top