Luxemburgse Ardennen 5 dagen

5 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 290,00
 • oud spoorviaduct bij Maulusmillen
 • het station in Diekirch
 • informatieborden aan de route
 • de abdij van Clervaux
 • landschap in het noorden van Luxemburg
 • dorp onderweg
 • Hotel du Commerce in Clervaux
 • zwembad Hotel du Commerce
 • kamer Hotel du Commerce
 • Het Sentier du Nord in Europaís kleinste landje

  Hoe kunt u beter dan te voet het onbedorven landschap van†het kleinste landje op het Europese continent†ontdekken? Dwars door de Luxemburgse Ardennen wandelt u door dichte bossen en kronkelende †rivierdalen, langs snelstromende riviertjes en over plateaus met oneindige vergezichten. Langs stille kloosters, landelijk gelegen watermolens, eeuwenoude kastelen en ingeslapen boerendorpjes. De Luxemburgse Ardennen staan ook bekend onder de naam Oesling of - op zijn LŽtzebuergisch - Eisleck, met als hoogste punt 559 meter boven zeeniveau. In de lente, de zomer en de herfst is deze streek heel geschikt voor een wandelvakantie.†

  Het noorden van Luxemburg, waardoor het Sentier du Nord slingert, is†heuvelachtig met regelmatig stijgingen en dalingen. Het reliŽf bewijst dat de Ardennen niet ophouden bij de Belgisch-Luxemburgse grens!††

  In het drietalige Luxemburg kunt u met Duits en Frans uit de voeten, maar veel inwoners, zoals de hoteleigenaar, verstaan - en spreken soms - ook Nederlands. Het buitenland is ook in dit opzicht heel dichtbij!†
  Aan het einde van iedere dag keert u terug naar uw mooie en gezellige familiehotel in Clervaux, en geniet u van een uitgebreide en smakelijke 4-gangen maaltijd met streekgerechten. Het hotel ligt mooi in het midden van het plaatsje, aan de voet van het middeleeuwse kasteel.
  U kunt de wandelingen inkorten door stukjes van de route per trein af te leggen; 5 minuutjes per spoor verkort de afstand al met ca. 6 kilometer. Ook dŠn kunt u genieten van het mooie landschap.

 • van dag tot dag

  dag 1
  Clervaux, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Clervaux ca. 300 km). Reizigers kunnen de eigen auto gratis parkeren bij het hotel. Mogelijkheid voor een inleidende wandeling in de directe omgeving bijv. Ēroute 2Ē (ca. 9 km/3 uur) of ďroute 3Ē (ca. 12 km/4 uur), startpunt tegenover het hotel.
  dag 2
  Trein naar Troisvierges (8 min), wandeling Troisvierges-Clervaux (ca. 15 km/5 uur) door het fraaie dal van de Woltz via de watermolen Maulusmillen.
  dag 3
  Wandeling naar keuze Clervaux-Kautenbach (ca. 17 km/5 uur) door het dal van de Clerf via Pintsch, Lellingen, Drauffelt en Wilwerwiltz, trein naar Clervaux (14 min.) of verder naar Goebelsmuhle met 17 inwoners + een station, waar de Wiltz en de Sure samenvloeien (totaal ca. 25 km/7 uur), trein naar Clervaux (4 + 14 min.).
  dag 4
  Trein naar Goebelsmuhle (14 + 4 min.), wandeling Goebelsmuhle-Diekirch (ca. 20 km/6 uur) via Lipperscheid, trein naar Clervaux (5+28 min.).
  dag 5
  Clervaux, vertrek per eigen vervoer.
 • details

  route: heuvelachtig met regelmatig klimmen en dalen. Hoogte tussen ca. 200 en 500 m. Per wandeldag wordt ca. 15-20 km afgelegd. De route voert uitsluitend over de gemarkeerde nationale route Sentier du Nord, afwisselend langs weilanden en riviertjes en door bossen.

  accommodatie:

  Hotel du Commerce

  Sfeervol middenklasse familiehotel. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Zwembad, jacuzzi, sauna, solarium, fitness†(gratis te gebruiken 9-19 u.) en beautycenter (gezichtsverzorging) aanwezig. De verzorging is op basis van halfpension. Gratis wifi (ook op de kamers). Verlengen mogelijk.
  minimum aantal reizigers: 1
  aankomst: dagelijks van 13†maart t/m 9 december
  Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl

  verlenging

  extra nacht halfpension Ä 75,-

  Toeslag 1-persoonskamer Ä 25,-

  inclusief

  * 4 overnachtingen in Hotel du Commerce halfpension (ontbijt en diner inbegrepen)

  * lokaal treinvervoer naar/van begin-/eindpunt op alle wandeldagen

  * Nederlandstalige routebeschrijving (uitleg) + topografische kaart met ingetekende wandelroute

  * gratis parkeerplaats

  exclusief

  * toeslag 1-persoonskamer†Ä 100,-†

  * bijdrage Calamiteitenfonds

  * reis- en annuleringsverzekering†

  * reserveringskosten

  overige kenmerken

  kinderkorting
  3 bed room
 • reviews

  van Jacqueline Dudink :
  Het hotel in Clervau is prima, met een lekker restaurant en zeer vriendelijke bediening. De wandelingen zijn mooi en redelijk aangegeven. Het wisselt tussen bordjes en tekens op bomen. Daar moet je wel op letten. Helaas waren er werkzaamheden met de trein en was het een hele tour om weer terug te komen de derde dag. De vierde dag hebben we daarom een wandeling rond Clervau gemaakt.
  van Mariska :
  Aangezien we, mijn wandelpartner en ik, nog geen ervaring hadden met wandelen in Luxemburg besloten we de wandeltocht door de Luxemburgse Ardennen te doen. De eerste tocht bleek niet bijster boeiend en een stuk korter dan de voorspelde 15 km waardoor we erg vroeg terug waren bij het hotel. Niet getreurd, zwembad en kasteel aanwezig om de rest van de dag bij door te komen.. Omdat het zo warm was wilden we de tweede wandeling inkorten tot 17,5 km. i.p.v. de volle 25 km. Ook de kortere versie bleek alsnog 22 km. lang te zijn. De wandelingen van dag 2 en 3 waren wel erg mooi. De toegestuurde informatie was erg summier. De route is prima te lopen, volg de bordjes met de gele ruit en het komt goed maar wat informatie over de omgeving was fijn geweest. De treinen rijden vaker dan in de informatie vermeld staat en ook op andere tijden, van te voren dus even controleren op het station. Het hotel was in orde, een wat kleine kamer maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door het fijne zwembad en de heerlijke diners.
  van Sietse Wiersma:
  Hotel was prima en we hadden kamers aan de stille achterzijde met prima bed en een uitstekende douche en een eigen balkon. De routes waren afwisselend qua natuur en erg goed te volgen. Het eten is voor verbetering vatbaar - ondanks het feit dat de eigenaar ook de kok is - en het zou aanbeveling verdienen wat voorzieningen te maken voor wandelaars die doornat terugkomen in de zin van droogvoorzieningen voor de schoenen. Alles bij elkaar genomen zeker "value for money"
  van E Demmink:
  Hotel du Commerce goed. Lunchpakket kostte trouwens § 12,50 p.p. (vonden wij nogal prijzig, dus dat was 1x maar niet weer). Route fraai en goed aangegeven. Alleen de treinen reden niet van 14 t/m 22 mei 2016 vanwege werkzaamheden aan het spoor. Er was wel vervangend vervoer met bussen, maar dat ging altijd eerst naar of vanaf Ettelbruck. Dus dat kostte veel extra tijd en improvisatievermogen. Dat was een minpunttje.
  van Fonville:
  Alles was snel en goed geregeld. Het hotel, de hotelkamer, het eten en de reisbescheiden (met een goede kaart van Noord-Luxemburg) waren uitstekend. Wel hebben we de volgende opmerkingen:*) Begin september dienen boekers rekening te houden dat dit precies de tijd is waarin hotel/restaurant eigenaren zelf vakantie nemen. Onderweg zijn dan veel eet/drink gelegenheden vaker dan gewoonlijk gesloten. Door de week kunnen die gelegenheden ook dicht zijn vanwege een "ruhetag". Neem dus altijd zelf voldoende eten/drinken mee.*) Op dag twee is eigenlijk de beschikbare tijd te kort om het optionele stuk van Wilwerwiltz naar Goebelsmuhle te doen, dit zeker in het najaar wanneer het vroeger donker wordt.*) Op dag drie is de route op een aantal punten slecht aangegeven. De meegegeven kaart is dan echt nodig om niet verkeerd te lopen.
  van Wijnand:
  Zeer geslaagde wandelvakantie naar een heel mooi gebied wat toch dicht bij Nederland ligt. Door de keuze uit ťťn of twee wandelingen per dag is dit qua conditie voor vrijwel iedereen op te brengen. Het MŁllertal is een belevenis op zich. Geweldig!
 • data en prijzen

boek nu
To Top