Eilandhoppen KroatiŽ MS Morena 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 665,00
Reis PDF boek nu

Met†de MS Morena naar Krk, Cres en†andere paradijsjes

KroatiŽ is groen en ook gastvrij, dus als u van natuur ťn mensen houdt, en daarnaast natuurlijk van fietsen, is KroatiŽ een uitgelezen reisbestemming. †

In de Adriatische Zee, tussen Rijeka en Zadar, ligt een honderden kilometers lange strook van grotere en kleinere eilanden: de Kvarner of Dalmatische Eilanden genoemd.†U bezoekt Krk, Cres, Rab, Mali en Losinj, welke al jarenlang zeer geliefde vakantiebestemmingen zijn met een overwegend groen en bebost landschap, maar op sommige plaatsen wat kaler en†minder begroeid.
De eilanden in de Kvarner baai van KroatiŽ zijn ware†vakantieparadijsjes! U kunt†de charme van de eilanden per fiets en per boot ontdekken. Gedurende de dagtochten zal een Duits-sprekende gids u begeleiden en u de mooiste plekjes op de eilanden laten zien. In de nachten ligt het schip in pittoreske haventjes.†Vooral in het begin van de reis†keert u terug naar de boot voor de lunch en heeft u de keuze om in de namiddag nog een fietstocht te maken of de directe omgeving zelf te verkennen.

U verblijft op de MS Morena, een categorie A+ schip, gegarandeerd een heerlijke vaar-fiets reis!

van dag tot dag

dag 1
Aankomst per eigen vervoer bij de haven van Opatija. De auto kunt u parkeren op een bewaakte parkeerplaats. Rond 11.00 uur stapt u aan boord van de MS Morena. Voor vertrek kunt u genieten van de lunch. Na de lunch start de overtocht naar het eiland Krk en is er een eerste kennismaking met het schip en de bemanning. Krk is het grootste eiland en ook met de meeste cultuur in de Adriatische Zee en wordt wel het gouden eiland genoemd vanwege het culturele erfgoed en de natuurlijke rijkdom. Het eiland Krk wordt met het vasteland verbonden door een 1400 meter lange brug. U stapt op de fiets voor een rustige fietstocht (ca. 18 km/2 uur) over een nieuw geasfalteerd fietspad richting het voormalige vissersdorp Mlinska en verder naar Krk. Het gelijknamige hoofdstadje met historisch centrum is in de zomer een levendige plaats met de vele restaurantjes en terrassen.
dag 2
Krk-Dobrinj-Vrbnik-Punat (ca. 48 km/5 uur). Over de rijk begroeide kustlijn van het eiland fietst u langs de wijngaarden en vijgenbomen naar het noordoosten van het eiland naar Vrbnik; in het dal wordt hier van de inheemse druivensoort Zlahtina de authentieke witte, licht mousserende wijn gemaakt. Terug via het Punat dal naar het schip.
dag 3
Rab (ca. 22 of 43 km/2 of 4 uur). Tijdens het ontbijt vaart het schip verder naar het eiland Rab. Het eiland biedt zowel zachte zandstranden als massieve bergen bedekt met struiken en mediterrane eikenbossen. Vanaf Lopar, een van de idyllische plaatsen op het eiland, komt u uiteindelijk uit bij de antieke hoofdstad Rab. De volledig ommuurde stad met zijn unieke bouwwijze van de huizen, de rijk versierde deuren en ramen en de smalle steegjes zijn ronduit fascinerend. Mocht u er tijd voor hebben, strijk dan neer op een terrasje en proef de beroemde taart van Rab. Na de lunch aan boord heeft u de mogelijkheid om in de middag een fietstocht te maken naar íDundo Waldesí, een prachtig natuurgebied. Het schip brengt de nacht door in de haven van Rab.
dag 4
Pag (ca. 20 of 35 km/2 of 3 uur). Na een korte overtocht naar het eiland Pag begint u de dag met een fietstocht naar Lun, bekend door zijn vele stadsmuren (als bescherming voor de zeewind) en de oudste olijfbomen van het Middellandse Zee gebied. De tocht brengt u over het eiland naar Novalja, waar u de mogelijkheid heeft om aan boord van het schip te gaan. U kunt er ook voor kiezen om verder te fietsen naar Mandre. Tip: bezoek deze traditionele taverne en proef de bekende Pager-kaas die iedere keer weer tot de beste geitenkaas van Europa gekozen wordt. In het idyllische Mandre gaat u aan boord en vaart de boot verder naar het bloemeneiland Ilovik, waar deze in de haven voor anker gaat.
dag 5
Losinj (ca. 20 of 42 km/2 of 4 uur). Na het ontbijt varen we naar Mali Losinjop het eiland Losinj. Fietstocht over het schiereiland Cikat, Langs diverse strandjes fietst u naar het visserdorp Veli Losinj. Aansluitend retour naar het schio voor de lunch aan boord. ís middags naar het strand of naar Sviti Ivan,dat op een hoogte van 250 meter ligt en een fantasitisch uitzicht biedt over de omgeving. Overnachting op het schip in de haven van Mali Losinj.
dag 6
Losinj en Cres (ca. 46 km/4 uur). U start de dag fietsend over een prachtige panorama-route richting het eiland Cres, dat met een kleine brug met het eiland Losinj verbonden is. Onderweg passeert u het kunstenaarsdorp Osor, eigenlijk een groot openluchtmuseum. Verder per fiets naar het dorp Martinscica waar de boot op u wacht. Vanaf hier gaat u per boot naar de historische stad Cres waar het schip in de haven blijft liggen voor de nacht. Het smalle eiland Cres heeft een ruig noordelijk deel en een mild zuidelijk deel waar de olijf- en wijngaarden bloeien.
dag 7
IstriŽ en Opatija (ca. 27 km/3 uur). Terwijl u ontwaakt en ontbijt, brengt de boot u naar Moschenicka Draga op het schiereiland IstriŽ. De laatste fietstocht gaat langs de kust naar Bresc; de stad biedt u vanaf hoogte een prachtig uitzicht. In het kleine centrum kunt u een kopje koffie nuttigen. U gaat fietsend over dezelfde route terug naar het schip of maakt met de gids een alternatieve tocht over de SV Jelena berg en via bergdorp Moscenice terug naar de boot. In de middag vaart de MS Kalipsa naar Opatije waar u de laatste nacht aan boord doorbrengt. Geniet van de avond in deze prachtige stad met zijn 12 km lange promenade.


dag 8
Na de ontscheping van het schip reist u op eigen gelegenheid terug naar Nederland. Einde van een prachtige fietsreis over de Kroatische eilanden.

details

route:†heuvellachtig landschap, per dag fietst u ca. 22- 48†km.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst:† zaterdag 9 mei, 13 juni, 5 en 19 september 2020
Scheepsinformatie:
MS Morena is een†motorzeilschip van 29 meter lang en 7 meter breed (bouwjaar 2008),†een comfortabel cat A+ schip met een heerlijke atmosfeer. Ze beschikt over een dek met ligstoelen en†enkele zithoekjes. Er is voldoende†ruimte en comfort†om uw tijd aan boord gezellig door te brengen. Er is airco aan boord.†
Het schip beschikt over ruime hutten met patrijspoorten op het benedendek en buitenhutten op het bovendek (allemaal met airco). De hutten†zijn uitgerust met 2 1- persoonsbedden of 1 2-persoonsbed en beschikken over een douche/wc en airco en zijn efficiŽnt ingedeeld.
Dagelijks uitgebreid en vers ontbijt, bestaande uit vers beleg, eieren, boter, jam, muesli, yoghurt,†sinaasappelsap,†verschillende vlees- en kaassoorten.†
Afhankelijk van de vaarroutes en fietstochten†wordt†de lunch dan wel†het diner aan boord geserveerd (altijd met voor-, hoofd- en nagerecht). Alle gerechten worden bereid met verse ingrediŽnten.†
inclusief
* 7 overnachtingen op de MS Morena in een 2-persoons benedenhut met douche en toilet en airco, halfpension
ē Duits- en Engels-sprekende gids
ē fietsroutebeschrijving en kaart
ē bewaakte parkeerplaats in Opatija
exclusief
* overige maaltijden
* huurfiets met 24 versnellingen en fietshelm Ä 105,-
* huur e-bike†met fietshelm Ä 170,-
* toeslag bovenhut Ä 160,-
* entreegelden (ca. Ä 15,- per persoon)
*†havengelden (ca. Ä 40,-†per persoon)
* 1-persoonshuttoeslag 50% toeslag op de reissom
* 3e bed in de hut bij 2 volbetalende rezigers†30% korting
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten†

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top