Toscane 8 dagen

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 799,00
Reis PDF boek nu
Natuur en cultuur in het zuiden van Toscane
 
Het Toscaanse landschap is van een uitgesproken schoonheid en de stadjes en dorpen zijn soms ware openluchtmuseumpjes. Geen wonder dat deze streek in Italië eeuwenlang zo inspirerend was voor schilders en dichters. Glooiende heuvels gaan harmonieus over in soms bosrijke bergen. Door de Anti- Appennini slingeren zich prachtige wandelpaden, langs golvende akkers met druivenranken die tot aan de horizon reiken. En velden met wuivende zonnebloemen, uitgestrekte olijfboomgaarden en statige cipressen.
 
Wat Italië en vooral Toscane zo uniek maakt, is de perfecte combinatie van natuur en cultuur. Stelt u zich eens voor: na een stille wandeling van een paar uur loopt u ineens een prachtig middeleeuws dorpje binnen. Plotseling is daar dan een pleintje met een kerk, een kapel en een kleine palazzio. Heel veel toeristen zult u zo ver van de doorgaande wegen en bekende plaatsen niet tegenkomen, zeker niet buiten hoogzomer. Dat wordt een week lang leven in midden in Italië!
 
De uitvalsbasis is het karakteristieke en kleinschalige familiehotel, dat in het middeleeuwse plaatsje Abbadia San Salvatore ligt. De plaatsnaam is ontleend aan de Benedictijnse abdij die er al in de 8e eeuw is gesticht. Abbadia San Salvatore is gelegen aan de voet van de berg Monte Amiata, feitelijk een gedoofde vulkaan, die als een 600 meter hoge kegel oprijst van de omliggende hoogvlakte, een spectaculair gezicht!
 
Tijdens deze wandelvakantie worden wandelingen gecombineerd met cultuur. met culturele uitstapjes. De wandelingen gaan met een lokale wandelgids, naast de eigen reisleider. Het landschap is gevarieerd: open en met bos, met wandelroutes over plateaus die afwisselen met stijgingen en dalingen door heuvels met cipressen en olijfbomen.
 
Op de vrije dag kunt u zelf een bezoek brengen aan de adembenemend mooie stad Siena, omgeven door een karakteristiek heuvellandschap. Deze parel van Toscane heeft onbetwist het mooiste plein van Europa: het schelpvormige en langzaam oplopende Piazza del Campo. Een andere trots van Siena is de Dom. En dwalend door de nauwe straatjes van deze zo intakte middeleeuwse stad komt u nog veel meer fraais tegen. Arrivederci in Italia, salute!
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Rotterdam-Rome per KLM. Transfer naar het hotel in Abbadia San Salvatore. Het middeleeuwse stadje ligt aan de voet van de Monte Amiata. De plaatsnaam is ontleend aan de aldaar in 743 gesticht Benedictijnse abdij. De oude huizen in de binnenstad zijn gebouwd uit het vulkanische stenen tharchiet.
dag 2
Wandeling (ca. 15 km/3 uur) in het gebied rondom de Monte Amiata met een verrassend mooi bosrijke landschap. De natuur is hier is op haar mooist in mei/juni, wanneer de bergbloemen (waaronder orchideeën) bloeien en in de herfst, wanneer de kastanjes, waarom de streek beroemd is: de streek van de kastanjes, paddenstoelen en truffels. Ook zijn de bomen dan getooid in hun mooiste kleurenpracht. Een stukje van de Sentieri della Castagna, de Kastanjeroute, is vandaag deel van de wandelroute. De route start bij het dorpje Vivo d’Orcia, en gaat door de streek waar bewoners - nog niet lang geleden! - leefden op ’brood van hout’ en ’wijn uit de hemel’. In de namiddag bezoekt u per bus het hooggelegen fort van Radicofani, ooit fel begeerd door alle Toscaanse machthebbers wegens de strategische ligging.
dag 3
Wandeling (ca. 15 km/3 uur) vanuit Sovana, een stil middeleeuws dorpje, naar de Tomba Ildebranda, een Etruskisch heiligdom. Darna verder naar het spectaculair op een plateau gebouwde plaatsje Pitigliano, via de wijjngaarden voor de Bianco di Pitigliano. In Pitigliano kunt u neerstrijken op het plein bij de burcht van de Orsini’s, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft.
dag 4
Pienza-Montichiello-Montepulciano. Per bus naar Pienza, ook wel de ’volmaakte’ stad genoemd; deze bijnaam heeft het stadje te danken aan de opvallende 15e-eeuwse bouwwerken van Paus Pius II. Achter de kathedraal geniet u van een adembenemend panorama over de Orcia vallei. Pienza is óók bekend vanwege de Pecorinokaas. Vanuit Pienza maarkt u een gevarieerde wandeling (ca. 6 km/2 uur, hoogteverschil ca. 200 m) naar Montichiello, een middeleeuws stadje dat met hulp van Unesco is gerestaureerd. Vanuit Montichiello loopt u verder naar de wijnstad Montepulciano met veel gebouwen uit de middeleeuwen en de Renissance paleizen. Wandelduur: )ca. 8 km/3 uur, hoogteverschil ca. 400 m). Wie opziet tegen het (vrij steile) laatste klimmetje naar Montepulciano kan het tweede deel van de wandeling met de bus afleggen.

dag 5
Vrije dag. Mogelijkheid tot het bezoeken van Siena (niet inbegrepen). De smalle straatjes en pleinen van de compacte middeleeuwse stad Siena zijn een lust voor het oog. Uiteraard bezoekt u de op het hoogste punt van de stad gelegen Dom; een imposant bouwwerk met een rijk versierde façade. Ook het centrale plein, de Piazza del Campo, mag u niet overslaan.
dag 6
Wandeling Crete Senesi-Monte Oliveto Maggiore-Bagni San Filippo (ca. 12 km/3 uur). Vanuit Crete Senesi eerst naar de abdij van Monte Oliveto Maggiore. Hier kunt u o.a. de fresco’s van Luca Signorelli en Il Sodoma bewonderen die het leven van Benedictus vertellen. Vervolgens van Chiusure naar Buon Convento. In de middag bezoekt u Bagni San Filippo, het aanzicht van deze witte kalkafzetting in de vorm van een waterval is uniek in Italië en doet denken aan Pamukkale in Turkije!
dag 7
Wandeling (ca. 16 km/4 uur) vanuit Montalcino naar de abdij van San Antimo door typisch Toscaans heuvellandschap, met cipressen, langs wijnboerderijen en wijngaarden. In de abdij brengen monniken nog steeds zeven maal per dag Gregoriaans gezang ten gehore. Picknick onderweg. Na de wandeling terugrit via Montalcino; deze wijnstad bij uitstek, waar één van de beste en duurste wijnen van Italië wordt geproduceerd, is fraai en hoog in het heuvellandschap gelegen. Geen betere plaats om, onder het genot van een goed glas Brunello, deze fraaie wandelweek met elkaar af te sluiten!
dag 8
Transfer naar de luchthaven van Rome. Rome-Rotterdam per KLM

details

route: afwisselend glooiend tot heuvelachtig, maximale hoogteverschillen enkele honderden meters. Per wandeldag wordt ca. 12-16 km afgelegd.

 

groep: minimaal 12/maximaal 25 reizigers.

 

Hotel Giardino ***

ligging: in het centrum van het middeleeuwse plaatsje Abbadia San Salvatore, met in de directe omgeving barretjes, terrasjes, winkeltjes en een supermarkt.

faciliteiten: het hotel beschikt o.a. over een restaurant, tv-ruimte, bar en tuin.

kamer: eenpersoonskamer met bad of douche en toilet. 

verzorging: het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en diner). Bij een late heenvlucht vervalt het diner op de aankomstdag. Ter compensatie krijgt u later in de week een lunch aangeboden. 

 
inclusief
* Rotterdam-Rome v.v. per KLM
* transfer luchthaven-hotel v.v.
* verblijf in 1-persoonskamer op basis van halfpension
* alle transfers van/naar de wandelingen per bus
* Nederlandssprekende reisleiding
* lokale wandelgids 
  
exclusief
* in te checken ruimbagage In uw reispapieren wordt uw KLM boekingscode vermeld, hiermee kunt u op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor uw vlucht.
* versnaperingen onderweg (tijdens de wandelingen)
* toeslag 1- persoonskamer € 0,- (GRATIS!)
* excursie Siena € 29,-
* plaatselijke toeristenbelasting ca. € 2,- per nacht
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top