Comomeer 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 750,00
Reis PDF boek nu

Over de toppen van de Triangolo Lariano

Het Comomeer in ItaliŽ is een van de grootste†Alpenmeren en het diepste meer van Europa.†Het Comomeer, of il Lario zoals het meer sinds de Romeinse tijd wordt genoemd, is een wereld van contrast: van de oevers op 200 meter boven zeeniveau rijzen de bergwanden steil omhoog tot meer dan 2600 meter hoogte. Aan de oevers van het meer heerst een aangenaam klimaat, beschut door de hoge bergen, waar het ís winters zelden vriest en olijven, palmen en subtropische planten groeien.

De route voert u over de toppen van de Triangolo Lariano die u een prachtig panorama bieden over de Po-vlakte, de Alpen en het meer onder u. Vanuit Brunate loopt u naar het prachtige Bellagio, de Ďparel van het meerí.†Zo krijgt u een compleet beeld van dit veelzijdige en prachtige gebied dat bijna uitsluitend bezocht wordt door wandelaars†uit de streek.

U begint de wandelroute in Brunate, een leuk plaatsje boven de stad Como. De tocht begint op hoogte waardoor er weinig geklommen hoeft te worden maar u toch meteen een prachtig uitzicht heeft: op de wit besneeuwde Alpen, tegen de avond op de contouren van de Matterhorn en op heldere dagen zelfs op de Apennijnen! Vanaf de hoogste berg van het gebied, de San Primo is vrijwel het hele Comomeer te overzien en ook Bellagio. Halverwege de reis is hier een rustdag met een optionele wandeling naar†het meer gepland.†Tijdens de wandelingen heeft u vooral een schitterend beeld van de omgeving met oude kastanjeboomgaarden en over bergweiden.

U verblijft in overnachtingsplaatsen van verschillende aard:†in gezellige B&Bís in Brunate en Bellagio, in een door een boerenfamilie gerunde agriturismo in de bergen en in een klein hotel. Dagelijks ontbijt, 4 x lunchpakket op de wandeldagen en 4 x diner zijn†inbegrepen in de reissom.

Een prachtige, goed verzorgde wandeltocht voor iedere wandelaar.

van dag tot dag

dag 1
Brunate, aankomst per eigen vervoer. Brunate is een klein dorpje in art-decostijl op de berg boven Como. Een klein weggetje slingert zich vanuit Como omhoog naar Brunate maar het dorpje kan ook worden bereikt door een kleine kabelbaan die vanuit Como naar boven loopt. Op de dag van aankomst is het diner niet inbegrepen, maar er zijn restaurants in de buurt.
dag 2
Wandeling (ca. 10 km/3 uur, ca. 320 m stijgen en 300 m dalen) Brunate-Alpe del Vicerť. Dankzij de hoge ligging wordt het stijgen beperkt. Op heldere dagen heeft u prachtig zicht op de met sneeuw bedekte Alpen in het noorden, de vlaktes van de rivier de Po in het zuiden en het meer eronder. Wandelend door beukenbossen en over bergweiden leidt het pad naar Alpe del Vicerť, de weilanden waar de vice-koning zijn paarden in de zomer stalde.
dag 3
Wandeling (ca. 14 km/5 uur, ca. 530 m stijgen en 450 m dalen) Alpe del Vicerť-Pian del Tivano. Zoals bijna elke dag kan een keuze worden gemaakt tussen dagtochten van verschillende lengtes of moeilijkheidsgraden; vandaag is de keuze om over dan wel rond de Monte Palanzone te gaan, waarna het bergafwaarts gaat naar het rustige Piano di Nesso om vervolgens verder te gaan naar Pian del Tivano. Een gevarieerde wandeling door velden en bossen met overal prachtige uitzichten.
dag 4
Pian del Tivano, rondwandeling naar het meer.
dag 5
Wandeling (ca. 11 of 15 km/3 of 5 uur, ca. 550 m stijgen en 700 m dalen) Pian del Tivano-Piano Rancio. Ook deze dag kan een keuze worden gemaakt tussen over of rond de berg gaan. San Primo is de hoogste top van het gebied (1700 m) en vanaf hier is het hele meer met haar schilderachtige kuststeden te zien.
dag 6
Wandeling (ca. 11 km/2 uur, ca. 750 m dalen) Piano Rancio-Bellagio-Brunate. U wandelt bergafwaarts langs weilanden, bosranden, gehuchten en dorpen naar het dorp Bellagio, prachtig gelegen op het puntje van de Triangolo Lariano en daarom de íParel van het meerí genaamd. Per boot (ca. 2 uur) naar Como en vervolgens terug naar Brunate.
dag 7
Brunate, wandeling bergafwaarts naar de oever van het meer en bezoek aan Como. De plaats heeft een charmant ommuurd centrum en is beroemd om zijn zijdeproductie. Per kabelbaan (of te voet) terug naar Brunate.
dag 8
Brunate, vertrek per eigen vervoer.

details

route:†heuvel- en bergachtig. De routes gaan over oude karrensporen, bos- en ezelpaden en oude Romaanse wegen. Maximaal hoogtevershil van 580 m stijgen en 750 m dalen.† †
aankomst:†in augustus elke vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. In april, mei, juni, juli, september en oktober elke zaterdag, zondag, maandag, dinsdag en woensdag.†
accommodatie:†gezellige B&B†in Brunate (dag 1, 6 en 7), in een door een boerenfamilie gerunde agriturismo in de bergen (dag 2, 3 en 4)†en in een klein hotel aan het meer (dag 5).†De verzorging is op basis van logies en ontbijt en 4 x lunchpakket en diner op de wandeldagen.†
minimum aantal reizigers: 2

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.:†040-203 03 20†of per mail†info@aktivatours.nl

verlenging per persoon

extra nacht l/o

2-pk

toeslag 1-pk

Brunate

Ä 57,-

Ä 25,-

Bellagio Ä 63,- Ä 25,-
inclusief
* 7 overnachtingen (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* 4 x lunchpakket (op dag 2, 3, 5 en 6)
* 4 x diner (op dag 2, 3, 4 en 5)
* bootticket naar Como (op dag 6)
* gedetailleerde wandelkaart en uitgebreide Nederlandse†routebeschrijving
* GPS bestanden op aanvraag
* gratis parkeerplaats

exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 100,-
* lokale toeristenbelasting ca. Ä 12,- (totaal), ter plaatse te voldoen
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

dog allowed
boek nu
To Top