VenetiŽ Porec 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 540,00
Reis PDF boek nu

Republiek VenetiŽ: het land van Marco Polo

De Republiek van VenetiŽ heeft maar liefst tien eeuwen bestaan van de 8e tot de 18e eeuw en was een van de rijkste regioís van het Middellandse Zee- gebied. De kuststreek van†VenetiŽs†"overkant" †van de Adriatische Zee lijkt daarom zo typisch Middeleeuws- Venetiaans.†Feitelijk zijn dat nu SloveniŽ en KroatiŽ, dus deze reis is een 3-landen-tour.

VenetiŽ behoeft weinig introductie:†Canal Grande, de gondels die er varen,†San Marco Plein met de beroemde basiliek, Dogenpalleis, Brug der Zuchten. Haar bekendste inwoner was waarschijnlijk de ontdekkinsreiziger Marco Polo (1254-1324).†De fietsroute gaat†langs uitgestrekte stranden via het historische†Portogruaro en de†Romeinse opgraving Aquilea helemaal door het wijngebied†van Friuli. Daarna fietst†u verder†naar de dogenstad TriŽst: minder bekend dan†VenetiŽ en daardoor ook minder druk. De†stad heeft eeuwenlang gewisseld tussem Venetiaans en Habsburgs†bestuur en is daardoor†qua aanblik een combi van VenetiŽ en Wenen, en†wordt daarom zelfs "Wenen aan Zee" genoemd....†De koffieimport en -handel†heeft TriŽst als havenstad op de kaart gezet.†Tenslotte staat er een uitstap naar de wondermooie Istrische kust in KroatiŽ op het programma, met†adembenemende uitzichten.

van dag tot dag

dag 1
Mestre, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Mestre ca. 1250 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze tegen betaling (ca. Ä 60,- per week) parkeren op een openbare parkeerplaats.
dag 2
Mestre/VenetiŽ-Jesolo/Caorle (ca. 40-65 km/4-6 uur). Na enkele kilometers neemt u de veerboot en vervolgens de vaporetto en vaart u langs het beroemde Piazza San Marco, verder per fiets vanaf Punta Sabioni langs de prachtige kust naar Jesolo/Caorle.
dag 3
Jesolo/Caorle-Portogruaro (ca. 40-60/4-6 uur). Vanuit Caorle met haar kleurrijke oude centrum fietst u richting de uitlopers van de Julische Alpen maar later door het vlakkere ĎValli da pescaí. U passeert vele ícassonií: huisjes die vroeger door vissers werden gebruikt tijdens het visseizoen. Portogruaro is een historische plaats met een markant netwerk van vele vaarten en kanalen.
dag 4
Portogruaro-Palmanova/Aquileia (ca. 60/70 km/6-7 uur). De route gaat door een streek van riviertjes en kanaaltjes naar Palmanova, ook wel ísterrenstadí genoemd vanwege de ligging op een 9-puntige ster in de heuvels. Aquileia heeft een belangrijke Romeinse opgraving (te bezichtigen). U kunt de route met ca. 20 km inkorten: Portogruaro-Latisana per trein (ca. 10 minuten, Ä 6,-, ter plaatse te betalen).
dag 5
Palmanova/Aquileia-TriŽst (ca. 50-70 km/5-7 uur). U steekt de Isonzo-rivier over, vanwege de strategische ligging van belang in WO-I. Daarna naar de Golf van TriŽst via Duino met de twee kastelen, en in Sistiana of Miramare met het beroemde kasteel dat werd gebouwd in opdracht van Maximiliaan van Habsburg met een prachtig park van 20 ha.
De route is in te korten met ca. 30 km: Monfalcone-TriŽst per trein (ca. 25 minuten, Ä 7,-, ter plaatse te betalen).
dag 6
TriŽst-Piran/Portoroz (ca. 45 km/4 uur). U passeert de grens ItaliŽ/SloveniŽ. Via Koper, vroeger een lange tijd een Venetiaanse stad en daarna behorend tot Habsburg, en Piran arriveert u in het bekende kuuroord Portoroz.
dag 7
Piran/Portoroz-Porec (ca. 55 km/5 uur) via de zoutmijnen van Secovlje. U passeert de grens SloveniŽ/KroatiŽ. IstriŽ is het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. Eindbestemming is PoreÁ met de Euphrasius basiliek, die sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.
dag 8
Terugtransfer per boot (vooraf te boeken) of per bus en trein naar Mestre.

details

route: dag 1 t/m 3 vlak, de overige dagen glooiend/licht heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 40-70 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes en verharde fietspaden. Op dag†4 en 5†kan de route ingekort worden (per trein).
accommodatie:†3- †sterrenhotels in/bij het centrum gelegen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. <hotellijst>
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke zaterdag†van†04†april t/m†18†juli en van 22†augustus t/m 3 oktober en ook elke†zondag van†17†mei t/m 12†juli en van 30 augustus†t/m 20†september.
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
verlenging per persoon
extra nacht l/o 2-pk toeslag 1-pk
Mestre Ä 55,- Ä 30,-
Porec Ä 65 Ä 20,-

inclusief
* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* welkomstgesprek
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* veerboot†VenetiŽ-Punta Sabbioni (excl. fiets)
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving†

exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 180,-
* kosten fiets veerboot VenetiŽ-Punta Sabbioni (ca. 4,-)
* transfer Istrie-VenetiŽ per boot Ä 85,- (bij boeking: paspoortnummer doorgeven)
* transfer eigen fiets Istrie-VenetiŽ per boot ca. Ä 10,- (ter plaatse betalen)
* huurfiets met 27 versnellingen Ä 85,-
* elektrische fiets Ä 195,-
* openbare parkeerplaats Mestre ca. Ä 60,- per week
* korting 3e persoon in de kamer Ä 100,-
* lokale toeristenbelasting ca. Ä 12,- (totaal), ter plaatse te voldoen
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.†
* reserveringskosten

overige kenmerken

kinderkorting
3 bed room
boek nu
To Top