Toscane Pisa-Florence 7 dagen per vliegtuig

7 dagen
niveau
vliegreis
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 861,00
Reis PDF boek nu

Van Pisa naar Florence, door het land van verborgen schatten

Waarschijnlijk nergens anders ter wereld dan in het Italiaanse Toscane vindt u zůveel kunst en cultuur zů dicht bij elkaar. Alle steden en dorpjes lijken ware openluchtmusea te zijn. Ook het Toscaanse landschap is om in te lijsten: de met cipressen begroeide heuvels worden afgewisseld met velden van wuivende zonnebloemen.

Het is, hoewel soms intensief, heerlijk fietsen over de smalle weggetjes van het platteland. Er wordt door autoís wel eens geclaxonneerd maar dat is dan meer als aardige groet bedoeld. In de steden is het verkeer natuurlijk druk maar gelukkig zijn de middeleeuwse binnensteden met hun wirwar van straatjes en pleinen vaak autoluw gemaakt.
Bijna 1000 jaar geleden werden de steden in Toscane, om zich te kunnen verdedigen, op heuveltoppen gebouwd. Maar ook in culturele zin zijn die stuk voor stuk hoogtepunten!

De reis start in in Pisa,waar de Domkerk, de scheve toren en het baptisterium een bezoek waard zijn. In Lucca kunt u binnen de stadsmuren door het oude centrum slenteren met zijn smalle straatjes, vele kerkjes en paleizen met fraaie gevels.†Vervolgens zijn er in de antieke kuurstad Montecatini Terme de geneeskrachtige bronnen. De laatste etappeplaats is de provinciehoofdstad Florence met de Domkerk en de Ponte Vecchio brug over de rivier de Arno. Er is voldoende tijd om al die indrukwekkende plaatsen in uw eigen tempo te ontdekken!
U reis per Transavia snel en comfortabel naar Pisa en weer terug.

Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Pisa per Transavia. Pisa is een stad met een levendig centrum met de bekende scheve toren op de Piazza dei Miracioli, naast de prachtige Dom en het baptisterium.
dag 2
Pisa-Lucca (naar keuze ca. 35 km/2,5 uur). Route noordwaarts langs de rivier de Serchio en het meer van Massaciuccoli. Lucca wordt beschouwd als de stad met Europaís best bewaarde binnenstad. Bezienswaardig zijn o.a. de middeleeuwse stadsmuren en het Romeinse amfitheater.
dag 3
Lucca-Montecatini Terme (ca. 40 km/4 uur). Route met mooie uitzichten naar het dorpje Collodi en de stad Pescia. In Collodi, geboorteplaats van de schepper van Pinocchio, gelegenheid voor een bezoek aan Pinocchioís Park (1962) en de adelijke Villa Garzoni. Pescia is een belevenis met zijn Renaissance-herenhuizen, paleizen, kerkjes en de bloemenmarkt.
dag 4
Montecatini Terme-Vinci-Montecatini Terme (ca. 55 km/5 uur), Na een bezoek aan een van de beroemdste kuursteden van Europa: Montecatini Terme een schilderachtige fietstocht door de omgeving o.a. langs de villaís van de Medici-families en Vinci, de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Leonardo met het museum.

dag 5
Montecatini Terme-Pistoia (ca. 30 km/3,5 uur). Via het milddeleeuwse plaatsje Montevettolini richting het dal van de Arno. Vervolgens arriveren we in Pistoia met vele Romaanse en Renaissance-kerken en met een van de fraaiste pleinen van ItaliŽ: de Piazza del Duomo (Domplein).
dag 6
Pistoia-Florence (ca. 50 km/4 uur) Een vlak fietstraject door het vruchtbare gebied tussen de rivieren Arno en Ombrone. In Poggio a Caiano ligt ťťn van de mooiste villaís van de Mediciís. over wegen met aan weerskanten Cipressen bereiken we naar de grootste kunststad van ItaliŽ: Florence, bakermat van de Renaissance.
dag 7
Florence, verlenging of terugreis per trein naar de luchthaven van Pisa. Pisa-Amsterdam per Transavia.

details

route: overwegend vlak, soms heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 30-55 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes.
accommodatie: 3- en 4-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. <hotellijst>
minimum aantal reizigers: 1
Aankomst elke zondag van 4†april t/m†10†oktober.
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
Verlenging
extra nacht l/o 2-pk

toeslag

1-pk

Pisa Ä 74,- Ä 36,-
Florence Ä 79,- Ä 68,-

inclusief
* vliegreis Amsterdam-Pisa vv per Transavia
*†6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart
* routebeschrijving
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 249,-
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen Ä 85,-
* huur e-bike Ä 189,-
* treinreis Florence-Pisa ca. Ä 10,-† (duur ca. 60 minuten) ter plaatse voldoen
* ruimbagage Ä 26,- enkele reis voor 20 kg
* lokale toeristenbelasting (verschilt per hotel)†totaal ca. Ä 12,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top