Toscane 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 630,00
Reis PDF boek nu

Van Pisa naar Florence, door het land van verborgen schatten

 
Waarschijnlijk nergens anders ter wereld dan in het Italiaanse Toscane vindt u zóveel kunst en cultuur zó dicht bij elkaar. Alle steden en dorpjes lijken ware openluchtmusea te zijn. Ook het Toscaanse landschap is om in te lijsten: de met cipressen begroeide heuvels worden afgewisseld met velden van wuivende zonnebloemen.

Het is, hoewel soms intensief, heerlijk fietsen over de smalle weggetjes van het platteland. Er wordt door auto’s wel eens geclaxonneerd maar dat is dan meer als aardige groet bedoeld. In de steden is het verkeer natuurlijk druk maar gelukkig zijn de middeleeuwse binnensteden met hun wirwar van straatjes en pleinen vaak autoluw gemaakt.
 
Bijna 1000 jaar geleden werden de steden in Toscane, om zich te kunnen verdedigen, op heuveltoppen gebouwd. Maar ook in culturele zin zijn die stuk voor stuk hoogtepunten!

De reis start in in Pisa,waar de Domkerk, de scheve toren en het baptisterium een bezoek waard zijn. In Lucca kunt u binnen de stadsmuren door het oude centrum slenteren met zijn smalle straatjes, vele kerkjes en paleizen met fraaie gevels. Vervolgens zijn er in de antieke kuurstad Montecatini Terme de geneeskrachtige bronnen. De laatste etappeplaats is de provinciehoofdstad Florence met de Domkerk en de Ponte Vecchio brug over de rivier de Arno. Er is voldoende tijd om al die indrukwekkende plaatsen in uw eigen tempo te ontdekken!
 

Deze reis is ook beschikbaar met vliegtuig

 
 

van dag tot dag

dag 1
Pisa, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Pisa ca. 1300 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren op het terrein van het hotel (parkeerplaats in parkeergarage ca. € 10,- per dag). Pisa is een stad met een levendig centrum met de bekende scheve toren op de Piazza dei Miracioli, naast de prachtige Dom en het baptisterium.
dag 2
Pisa-Lucca (naar keuze ca. 30 km/2 uur of ca. 45 km/3 uur). Route noordwaarts langs de rivier de Serchio door vlak landschap naar Lucca. De route kan verlengd worden met een extra tocht naar het meer van Massaciuccoli. Lucca wordt beschouwd als de stad met Europa’s best bewaarde binnenstad. Bezienswaardig zijn o.a. de middeleeuwse stadsmuren en het Romeinse amfitheater.
dag 3
Lucca-Montecatini (ca. 45 km/4 uur). Route met mooie uitzichten naar het dorpje Collodi en de stad Pescia. In Collodi, geboorteplaats van de schepper van Pinocchio, gelegenheid voor een bezoek aan Pinocchio’s Park (1962) en de adelijke Villa Garzoni. Pescia is een belevenis met zijn Renaissance-herenhuizen, paleizen, kerkjes en de bloemenmarkt.
dag 4
Montecatini, bezoek aan een van de beroemdste kuursteden van Europa: Montecatini Terme, gelegen op een heuvel en bereikbaar per kabelbaan. Gelegenheid voor een schilderachtige fietstocht door de omgeving (ca. 60 km/5 uur) o.a. langs de villa’s van de Medici-families en Vinci, de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Leonardo met het museum.

dag 5
Montecatini-Florence (ca. 50 km/3,5 uur + 15 km per trein). Per trein naar Pistoia (ca. € 4,-) met vele Romaanse en Renaissance-kerken en met een van de fraaiste pleinen van Italië: de Piazza del Duomo (Domplein). Verder per fiets naar de grootste kunststad van Italië: Florence, bakermat van de Renaissance.
dag 6
Florence. Voldoende tijd voor een bezoek aan één van ’s werelds mooiste steden.
dag 7
Florence-Empoli-Pisa (naar keuze ca. 40 km/3 uur per fiets en ca. 25 km per trein of 65 km per fiets). Route langs de rivier de Arno naar Pisa.dag 8
Pisa, terugreis per eigen vervoer.

details

route: overwegend vlak, soms heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 30-60 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes. Op dag 3, 5 en 7 kan de route ingekort worden (per trein). Tussen alle overnachtingsplaatsen zijn treinverbindingen mogelijk.
 
 
 
 
accommodatie: 3- en 4-sterren hotels (in Lucca soms een prima 2-sterrenhotel), meestal in het centrum gelegen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
 
minimum aantal reizigers: 2
 
Aankomst elke zaterdag van 23 maart t/m 12 oktober 
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
Verlenging per persoon      
extra nacht l/o 2-pk toeslag 1-pk
Pisa € 60,- € 30,-  

inclusief
* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* informatiegesprek
* gedetailleerde fietskaart
* nederlandstalige routebeschrijving
  
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 220,-
* korting 3e bed op de kamer € 100,-
* huurfiets met 27 versnellingen € 80,-
* E-bike € 190,-
* treinreis Montecatini-Pistoia ca. € 6,-  (duur ca. 20 minuten)
* treinreis Florence-Empoli ca. € 8,-  (duur ca. 30 minuten)
* treinreis Empoli-Pisa ca. € 9,-  (duur ca. 30 minuten)
* parkeerplaats in de parkeergarage van het hotel € 10,- per dag
* lokale toeristenbelasting (verschilt per hotel) totaal ca. € 12,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten
 
 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top