ApuliŽ 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 590,00
Reis PDF boek nu

Door het land van de trulli van Matera†naar Lecce

In het Italiaanse ApuliŽ (in het italiaans: Puglia)vindt u trullo (meervoud trulli) een bouwwerk dat typisch is voor de streek tussen de Zuid-Italiaanse steden Bari, Brindisi en Tarente. Fietsend in de hak van de Italiaanse laars. via het bijzondere trullistadje Alberobello en cultuurstad Lecce.†

Het is, hoewel soms intensief, heerlijk fietsen over de smalle weggetjes van het platteland. Er wordt door autoís wel eens geclaxonneerd maar dat is dan meer als aardige groet bedoeld. In de steden is het verkeer natuurlijk druk maar gelukkig zijn de middeleeuwse binnensteden met hun wirwar van straatjes en pleinen vaak autoluw gemaakt.
De reis start in in Matera, Deze stad is vooral bekend vanwege de Sassi, een wijk die bestaat uit huizen die deels uit de bergen uitgehouwen zijn. In Alberobello kunt u binnen de stadsmuren door het oude centrum slenteren met zijn smalle straatjes,met trulli huizen† Het eindpunt van de fietsreis is de beroemde plaats Lecce met prachtige barokke gebouwen.
Deze reis is ook beschikbaar als vliegreis

van dag tot dag

dag 1
Aankomst in Matera per eigen vervoer. Matera is een stad met een levendig centrum met karakteristieke Sassi huizen.
dag 2
Matera-Alberobello (naar keuze ca. 70 km/5 uur). Route naar Alberobello, de hoofdstad van de beroemde Trulli. De smalle straatjes met spierwitte kalkstenen cilindervormige huisjes zijn een lust voor het oog.
dag 3
Alberobello-Ostuni (ca. 55 km/4 uur). Een route over het platteland naar het witte ommuurde stadje Ostuni.
dag 4
Ostuni-Lecce-Gallipoli (ca. 50 km/4 uur = 70 km per trein). Eerst per trein naar Lecce. Dan een korte stadsrit door Lecce en via Salento door de wijnvelden en olijfboomgaarden naar Gallipoli aan de Ionische Zee. Witgekalkte huisjes, die mooi afsteken tegen de blauwe zee.
dag 5
Gallipoli-Santa Maria di Leuca (ca. 50 km/3,5 uur). langs de kust via het puntje van de hak van de laars. Dan fietst u Santa Maria di Leuca binnen. Santa Maria is een populaire badplaats met schitterende stranden.
dag 6
Santa Maria di Leuca-Otranto (ca. 50 km/3,5 uur). Langs de zuidkust naar Otranto. Prachtige gebouwen uit de periode van Griekse overheersing. Een bezoek aan de kathedraal met een prachtige mozaÔekvloer is zeker de moeite waard.
dag 7
Otranto-Lecce (ca. 55 km/4 uur) Route langs de Alimini meren (Alimini Grande en Alimini Piccolo) en een uniek mediterraan bos met een grote vogel populatie naar de barokstad Lecce.

dag 8
Vertrek van Lecce per eigen vervoer

details

route: overwegend vlak, soms heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 50-70†km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes.†
accommodatie: 3- en 4-sterren hotels, meestal in het centrum gelegen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
minimum aantal reizigers: 2
Aankomst elke zaterdag van 23 maart t/m15 juni en 24 augustus t/m 10 oktober tevens†op vrijdag van 10 mei t/m 7 juni en 6 september t/m 27 september.
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
Verlenging per persoon
extra nacht l/o 2-pk toeslag 1-pk
Matera Ä 75,- Ä 30,-
Lecce Ä 60,- Ä 30,-

inclusief
* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* treintransfer Ostuni-Lecce op dag 4
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* informatiegesprek
* gedetailleerde fietskaart
* Nederlandstalige routebeschrijving
††
exclusief
* luchthaventransfer
* in te checken bagage Ä 16,- per stuk per enkele reis
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 200,-
* korting 3e bed op de kamer Ä 100,-
* huurfiets met 27 versnellingen Ä 80,-
* E-bike Ä 190,-
* lokale toeristenbelasting (verschilt per hotel)†totaal ca. Ä 12,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top