Adige & Gardameer 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 479,00
Reis PDF boek nu

Langs de Adige naar Lago di Garda†(Zuid-Tirol)

Deze fietstocht start iets ten zuiden van†de Oostenrijkse grens in het plaatsje Silandro in Alto Adige (in het Duits†SŁd Tirol) in ItaliŽ. In het gebied wordt zowel Italiaans als Duits gesproken.†De fietsreis volgt de Etsch Radweg†langs de rivier de Adige (in het Duits die Etsch).
Vanaf de start in Silandro†fietst u steeds bergafwaarts.†U fietst†door een afwisselend landschap van landerijen, bossen, boomgaarden en wijnvelden. Onderweg komt u door prachtige plaatsen zoals de bloemenstad Merano, de hoofdstad van Alto Adige Bolzano en Trento.
De reis eindigt in de plaats Arco aan het Gardameer, een prima plek om de reis een aantal dagen te verlengen en leuke plaatsen in de omgeving te bezoeken: Riva, Limone en Torbole.
Adige Silandro Arco

van dag tot dag

dag 1
Silandro, aankomst per eigen vervoer. Reizigers kunnen de auto gratis parkeren in de buurt van het starthotel.
dag 2
Silandro-Naturno/Merano (ca. 26 km/2,5 uur of 42 km/4 uur). Vanuit Silandro over het Adige fietspad bergafwaarts door fruitboomgaarden en langs de burcht van Obermontani en kasteel Dornsberg via Latsch naar Naturno of Merano.
dag 3
Naturno/Merano-Bolzano (ca. 49 km/4 uur of 33 km/3 uur). Fietsend langs de Adige naar Nalles. Dan via Adriano, waar de rivieren Adige en Isarco samenkomen en de ruÔne Sigmundskron naar de hoofdstad van Alto Adige: Bolzano.
dag 4
Bolzano-Trento (ca. 60 km/5 uur). Langs de rivier naar San Michele dell Adige en verder naar de mooie binnenstad van Trento.
dag 5
Trento-Arco (ca. 53 km/4 uur). De etappe gaat door een uitgestrekt wijngebied naar Rovereto en Mori. Licht stijgend naar San Giovanni en via Torbole rijdt u een stukje langs het Gardameer naar Arco.

dag 6
Arco, een vrije dag in Arco om te genieten aan het Gardameer of een extra fietstochtje in de omgeving van Arco zoals naar Limone, Torbole of Riva met het kasteel en de Torre Apponale.
dag 7
Arco, verlenging of terugreis* per bus naar de geparkeerde auto in Silandro.

*Transfer per bus mogelijk (elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In juli en augustus ook op maandag). Overige dagen op eigen gelegenheid per trein (fiets in trein is niet mogelijk).

details

route: overwegend dalende†trajecten over (geasfalteerde) fietspaden (Adige Radweg) afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 33-61 km afgelegd.

accommodatie: goede 3 en 4- sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension.

minimum aantal reizigers: 1

aankomst:†dagelijks van†13 april†t/m 5†oktober

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl

verlenging

extra nacht l/o

2-pk

toeslag 1-pk

Silandro 13/4 t/m 21/4 + 18/5 tm 16/6 + 8/7 t/m 8/9

Ä 60,-

Ä 15,-

Silandro overige perioden

Ä 50,-

Ä 15,-

Arco 13/4 t/m 21/4 + 18/5 tm 16/6 + 8/7 t/m 8/9

Ä 65,-

Ä 24,-

Arco

Ä 56,-

Ä 24,-

inclusief

*†6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt

* bagagevervoer van hotel naar hotel

* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving

* prive parkeerplaats in Silandro

* transfer van Arco per bus naar de geparkeerde auto in Silandro (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, in juli en augustus ook op maandag) overige dagen per trein (fietsen kunnen niet in de trein worden meegenomen)

* dubbele fietstas (ook bij eigen fiets)

exclusief

* overige maaltijden

* toeslag halfpension Ä 139,-

* toeslag 1-persoonskamer Ä 135,-

* huurfiets met 21 versnellingen Ä 60,-

* huurfiets E-bike Ä 120,-

* vervoer eigen fiets van†Arco naar†Silandro Ä 32,- (direct bij boeking doorgeven en betalen).

* lokale toeristenbelasting ca. Ä 1,- Š Ä 3,- per persoon per nacht ter plaatse in de hotels voldoen

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

kinderkorting:

t/m†6 jaar 100%,†6 t/m†11 jaar 50% ,†12 t/m†15 jaar 25% korting (max 1 kind bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).

Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top