Single Reis Wicklow, Guinness en Dublin 7 dagen

7 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 855,00
Reis PDF boek nu

Over de Wicklow Way en het land van Guinness

De Ieren zelf noemen hun eigen (ei-)land "Eire" en de hoofdstad Dublin "Baile Atha Cliath". Oud Gaelic†taalgebruik dat u onderweg wel vaker tegenkomt, zoals in oude plaatsnamen en objecten in het landschap. Het Ierland van de 21e eeuw is moderner: EU, euro en Engelssprekend! Maar op het platteland lijkt - verrassend genoeg? - het verleden nog niet helemaal plaats te hebben gemaakt voor de†nieuwe tijd.

Meteen ten zuiden van Dublin, in de provincie - in Ierland "county" genoemd - Wicklow, beginnen de Wicklow Mountains. Maar eigenlijk met "aanhalingstekens" in het tweede woord want de toppen reiken slechts tot zoín 800 meter en de wandelpaden komen niet hoger dan een paar honderd meter boven zeeniveau. Het landschap is heuvelachtig: stijgingen en dalingen gaan meestal geleidelijk maar soms plotseling even onregelmatig.††

De Wicklow Way, die zich door het heuvelgebied slingert, is Ierlands oudste langeafstandswandelpad. Het landschap wordt gekenmerkt door een lappendeken van bossen, akkers en weiden. In fraai onderhouden parken vindt u oude statige buitenhuizen: zogenaamde "mansions". Wicklow wordt ook wel de tuin van Ierland genoemd. De wandelroute start in Marlay Park in een van de buitenwijken van Dublin. Het hoogtepunt - eigenlijk opnieuw met "aanhalingstekens" - †is Glendalough, een bosrijke plek†met een prachtig bergmeer, omringd door hoge bergtoppen met een middeleeuwse nederzetting met vroegchristelijke kerken. Niet voor niets†was Ierland een van de eerste landen in noordwest Europa dat gekerstend werd (5e eeuw) en is Saint Patrick (Ü 461)†de bekendste heilige van het land.

Vanuit Maynooth 6 kilometer verderop ligt het stadje Leixlip, waar de Arthurís Way start. In de provincie Kildare dat evengoed Guinnes County had kunnen heten! Genoemd naar Ierlands beroemdste bierbrouwer is dat een 16 kilometer lange wandelroute in het spoor van Arthur Guinness (1725-1803). Aan de River Liffey ligt het imposante Leixlip Castle. In de Saint Maryís Church bevindt zich het graf van aartsbisschop Price, de eerste financier van de startende brouwers-broers †Artur en Richard Guinness. Verderop in het middeleeuwse Celbridge groeide Arthur Guinness op. De route passeert het 19e eeuwse Grand Canal, in vorige eeuwen (en nu nog steeds) de verbinding van Dublin met het achterland. Een lunchstop is mogelijk op het landgoed The Village at Lyons. Eindpunt van de route is Oughterard (letterlijk ďhigh placeĒ) met het hooggelegen kerkhof met de laatste rustplaats van Arthur Guinness. De hoogte biedt een prachtig uitzicht naar alle windrichtingen over Kildare, Leinster, Wicklow en Dublin.

Het verblijf bij deze reis is op de campus van de National University of Ireland Maynooth, een provincieplaats ca. 15†kilometer buiten de ring van Dublin. Daar is het in de zomer vrij rustig omdat de (meeste) studenten tijdelijk huiswaarts zijn gekeerd. De universiteit stamt uit 1795 en is deels gevestigd in een historisch gebouwencomplex, uiteraard van binnen aangepast aan de moderne tijd. Omgeven door†een fraaie tuin is er rust en ruimte - en dat op zoín korte afstand van de hoofdstad!

"Failte a chur roimh" -†Gaelic voor "welkom"- dat wensen u Ierland, County Wicklow en†de†university of†Maynooth.

Foto onder: inclusief maaltijden in pub-restaurant OíNeills

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Dublin per vliegtuig. Transfer per personenbus naar Maynooth (ca. 45 min.)
dag 2
Inleidende wandeling (ca. 16 km/4,5 uur) over de Arthurís Way (genaamd naar bierbrouwer Arthur Guinness) van Leixlip via historisch Celbridge naar Oughterard. Vlakke route maar op het einde een stijging naar 137 m. met een prachtig uitzicht over de wijde omgeving.
dag 3
Marlay Park-Knockree (ca. 21 km/7 uur). Van het beginpunt van de Wicklow Way via Glencullen met een prachtig zicht op Dublin en de Ierse Zee.
dag 4
Maynooth, vrij verblijf. Suggestie: dagtrip naar Dublin, stadswandeling (urban walk) (ca. 6 km/3 uur) door het centrum o.a. naar Dublin Castle en Trinity College, de oudste hogere school van Ierland, gesticht in 1592.
dag 5
Knockree-Roundwood (ca. 18 km/6,5 uur). Door een heuvelachtig landschap naar Glencree River Valley en vervolgens via het prachtige bergmeer Loch Tay naar Roundwood.
dag 6
Roundwood-Glendalough (ca. 12 km/4 uur). Via de flank van de Paddock-heuvel met zicht op de meren bij Roundwood. In Glendalough vindt u de ruÔnes van een vroeg-christelijke kloosternederzetting, gebouwd rond 2 meren en gesticht door Saint Kevin (Ü 618). De plaats is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest.
dag 7
Transfer per personenbus naar de luchthaven (ca. 45 min.). Dublin-Amsterdam per vliegtuig.

details

Bij deze reis heeft u een gratis 1-persoonskamer!
route:†vlak (dag 2) en glooiend tot†heuvelachtig (dag 3, 5 en 6) over gemarkeerde wandelpaden,†op een hoogte van max. 500 meter. Per wandeldag wordt resp. 6, 21, 6†(evt. in Dublin),†18 en 12 km afgelegd.†
groep: minimaal 6/maximaal†8 reizigers.
Campus Universiteit Maynooth

ligging: in Maynooth, een provincieplaatsje (bijna 15.000 inwoners) ca. 15†km buiten de ring van Dublin. Er is een frequente en directe†verbinding per bus en trein naar het centrum van Dublin v.v. (ca. 30 minuten)

faciliteiten: receptie, social areas met zitjes binnen en buiten, ontbijtruimte Pugin Hall, supermarkt in de straat op ca. 200 m. afstand.

kamers: functionele 1-persoonskamers met wastafel met koud/warm water; overig sanitair (toilet en douche) zijn op de gang voor algemeen gebruik (dames en heren gescheiden).

maaltijden: uitgebreid continentaal ontbijt alle dagen inbegrepen op de campus; avondmaaltijd (3-gangen) 5 dagen (niet op vrijdag†i.v.m. evt. bezoek aan Dublin) inbegrepen in pub-restaurant OíNeills in de Main Street (op 500 m afstand). †

inclusief
*†Amsterdam-Dublin v.v. Aer Lingus incl. 20 kilo ruimbagage
* verblijf op de†Campus van National University of Ireland Maynooth†in 1-persoonskamer
* ontbijt en avondmaaltijd (avondmaaltijd niet op vrijdag)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandse routebeschrijving†
exclusief
* toeslag 1-pers. kamer Ä 0,- (GRATIS !)
* avondmaaltijd†op dag 4
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top