Wicklow Way incl. Dublin 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 749,00
Reis PDF boek nu

Eire, the Wicklow Way

De Wicklow Mountains liggen in het oosten van Ierland, of "Eire", zoals de Ieren hun land zelf noemen. Wicklow ademt een sfeer van vriendelijkheid uit, en dat geldt ook voor de sympathieke Ierse bevolking. De Wicklow mountain†is het grootste nationale park van het land†met een omvang van ca. 20.000 ha.
Van zuid naar noord slingert de Wicklow Way, een wandelpad met een lengte van 140 km. Het landschap wordt gekenmerkt door steile heuvels met bossen en weiden. In fraai onderhouden parken vindt u oude buitenhuizen (mansions). Tussen de rijke flora en fauna zijn er watervallen die door nauwe engten uitstromen in de brede meren van de grote glens. Niet voor niets wordt de County Wicklow "de tuin van Ierland" genoemd, waar†u soms het gevoel†zult hebben†door een†geheimzinnig filmdecor te lopen.†
Het nationaal park Glendalough ("het dal van de twee meren") vlakbij Larach, is zeker ook een bezoek waard. Het smalle langgerekte†dal telt twee meren (Lower en Upper Lake) en 18 vroeg-christelijke†kerken, gebouwd door Saint Kevin in de 6e eeuw.
Afwisselend voeren de wandelingen u over brede zandpaden en stille weggetjes. Langzaam gaat gecultiveerd terrein over in ruiger landschap, vooral in de vallei van Glenmalure, eeuwenlang een beruchte schuilplaats voor Ierse rebellen. U volgt de goed gemarkeerde Wicklow Way van het zuiden naar het noorden.
Aan het eind van deze wandelvakantie†overnacht u 2 nachten in het centrum van Dublin, in The Ripley Court (of gelijkwaardig indien niet beschikbaar). Het hotel ligt op loopafstand van het openbaar vervoer en op 5 minuten lopen van OíConnellís street. Dublin is bekend van zijn Trinity College, the National Gallery, St. Patricks Cathedral en natuurlijk het Guinness Storehouse.†Het is verrassend hoe een leuke (hoofd-)stad een wandelreis door de rustige natuur kan afsluiten!†

van dag tot dag

dag 1
Aughrim,aankomst per eigen vervoer. Aughrim, bekend als de granieten stad en heeft vele interessante gebouwen in zijn centrum zoals het "Market House", de oude windmolen en de kerk.
dag 2
Iron Bridge-Glenmalure (ca. 14 km/4 uur). Via bospaden en landweggetjes met prachtig zicht over de counties Carlow en Wexford met zicht op Wicklowís hoogste berg: Lugnuaquilla. Alternatieve route (ca. 16 km/5,5 uur) mogelijk via Croghanmoira Mountain en Fananierin Ridge.
dag 3
Glenmalure-Glendalough/Laragh (ca. 17 km/4,5 uur), een van de mooiste trajecten door de Glenmalure Valley, de meren van Glendalough en haar 6e eeuwse klooster. Via het bos van Carrigurtna naar de voet van Mullacor, verder door Lugduff Forest naar Glendalough.
dag 4
Glendalough-Roundwood (ca. 10 km/3 uur) via de Wicklow way (gemakkelijke route) danwel de zwaardere variant over Scarr Mountain (ca. 15 km/4,5 uur). Door het bos richting Paddock Hill, verder over landweggetjes naar Roundwood.
dag 5
Roundwood-Enniskerry (ca. 18 km/5 uur). Via Djouce Mountain en de Powerscourt waterval, Ierlands langste waterval, naar de Glencree-rivier. De eindbestemming is het charmante dorpje Enniskerry, dat haar ontstaan dankt aan Powerscourt Estate. Dit landgoed uit de 17de eeuw bezit prachtige tuinen.
dag 6
Enniskerry-Marlay Park (ca. 20 km/6,5 uur). Via Prince Williamís Seat met prachtige vergezichten over Dublin en de Ierse Zee naar Marlay Park, een mooi stadspark van Dublin met zijn vele vijvers en mooie gazons en bosschages.
dag 7
Dublin, een wandeling door het centrum van Dublin naar Dublin Castle en Trinity College, de oudste hogere school van Ierland, gesticht in 1592. Andere mogelijkheid: het maken van een stadswandeling door het uitgestrekte Phoenix Park, aangelegd in 1747, een van de grootste stadsparken van Europa waarin o.a. gevestigd het Visitor Centre, Ashtown Castle en het langgerekte meer Fishpond. De afmetingen van het park zijn zo groot dat zelfs wilde herten voorkomen.
dag 8
Dublin, vertrek per eigen vervoer.

details

route: glooiend over gemarkeerde wandelpaden met hoogteverschillen van 250 tot 600 meter. Per wandeldag wordt ca. 10-18 km afgelegd. Bijna alle wandelingen zijn uit te breiden.
kaart >klik hier<
accommodatie: bed & breakfast-accommodatie tijdens de wandelreis en een hotel in Dublin†. Alle kamers hebben douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
mininum aantal reizigers: 1
aankomst dagelijks van 01 januari† t/m 15 december†
††††
inclusief:
* 7 overnachtingen in bed & breakfast (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart†
* uitgebreide reisinformatie†

exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-pers. kamer Ä 350,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
extra
Verlenging Dublin: Ä 100,- per persoon per nacht in een 2- persoonskamer logies/ontbijt

overige kenmerken

boek nu
To Top