Wicklow Way 6 dagen per vliegtuig

6 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 847,00
Reis PDF boek nu

Eire, the Wicklow Way

De Wicklow Mountains liggen in het oosten van Ierland, of "Eire", zoals de Ieren hun land zelf noemen. Wicklow ademt een sfeer van vriendelijkheid uit, en dat geldt ook voor de sympathieke Ierse bevolking. De Wicklow Mountains is het grootste nationale park van het land met een omvang van ca. 20.000 ha.
Van zuid naar noord slingert de Wicklow Way, een wandelpad met een lengte van 140 km. Het landschap wordt gekenmerkt door steile heuvels met bossen en weiden. In fraai onderhouden parken vindt u oude buitenhuizen (mansions). Tussen de rijke flora en fauna zijn er watervallen die door nauwe engten uitstromen in de brede meren van de grote glens. Niet voor niets wordt de County Wicklow "de tuin van Ierland" genoemd, waar u†soms het gevoel zult hebben door een†geheimzinnig filmdecor te lopen.
Het nationaal park Glendalough ("het dal van de twee meren") vlakbij Larach, is zeker ook een bezoek waard. Het smalle langgerekte†dal telt twee meren (Lower en Upper Lake) en 18 vroeg-christelijke†kerken, gebouwd door Saint Kevin in de 6e eeuw.
Afwisselend voeren de wandelingen u over brede zandpaden en stille weggetjes. Langzaam gaat gecultiveerd terrein over in ruiger landschap, vooral in de vallei van Glenmalure, eeuwenlang een beruchte schuilplaats voor Ierse rebellen. U volgt de goed gemarkeerde Wicklow Way van het zuiden naar het noorden. De wandelvakantie†eindigt in het gezellige Dublin.

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Dublin per vliegtuig (Aerlingus.com). Per openbaar vervoer naar Rathdrum.
dag 2
Transfer naar Glenmalure. Glenmalure-Glendalough/Laragh (ca. 17 km/5 uur), een van de mooiste trajecten door de Glenmalure Valley, de meren van Glendalough en haar 6e eeuwse klooster. Via het bos van Carrigurtna naar de voet van Mullacor, verder door Lugduff Forest naar Glendalough.
dag 3
Glendalough-Roundwood (ca. 12 km/4 uur) via de Wicklow Way (gemakkelijke route) dan wel de zwaardere variant over Scarr Mountain (ca. 15 km/4,5 uur). Door het bos richting Paddock Hill, verder over landweggetjes naar Roundwood.
dag 4
Roundwood-Enniskerry (ca. 18 km/5 uur). Via Djouce Mountain en de Powerscourt waterval, Ierlands hoogste waterval, naar de Glencree-rivier. De eindbestemming is het charmante dorpje Enniskerry, dat haar ontstaan dankt aan Powerscourt Estate. Dit landgoed uit de 17de eeuw bezit prachtige tuinen.
dag 5
Enniskerry-Marlay Park (ca. 17 km/5 uur). Via Prince Williamís Seat met prachtige vergezichten over Dublin en de Ierse Zee naar Marlay Park, een mooi stadspark aan de rand van Dublin met zijn vele vijvers en mooie gazonnen en bossages. U overnacht in het centrum van Dublin.
dag 6
Marlay Park, vertrek per openbaar vervoer naar de luchthaven. Dublin-Amsterdam per vliegtuig (Aerlingus.com).

details

route: glooiend over gemarkeerde wandelpaden met hoogteverschillen van 250 tot 600 meter. Per wandeldag wordt ca.12-18 km afgelegd. Bijna alle wandelingen zijn uit te breiden.
kaart >klik hier<
accommodatie: bed & breakfast- accommodaties. Alle kamers hebben douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
mininum aantal reizigers: 1
aankomst dagelijks van 01 januari t/m 15†december†
††††
inclusief:
* Amsterdam-Dublin v.v. incl. luchthavenbelasting
*†5 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties (2- persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer†
* Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart
* uitgebreide toeristische informatie
exclusief:
* transfer van en naar de luchthaven ca. Ä 20,-
* in te checken bagage Ä 35,- per stuk per enkele reis
* overige maaltijden
* toeslag 1-pers. kamer Ä 235,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top