Wicklow Way 8 dagen per vliegtuig

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 887,00
Reis PDF boek nu

Eire, the Wicklow Way

De Wicklow Mountains liggen in het oosten van Ierland, of "Eire", zoals de Ieren hun land zelf noemen. Wicklow ademt een sfeer van vriendelijkheid uit, en dat geldt ook voor de sympathieke Ierse bevolking. Het is het grootste nationale park met een omvang van ca. 90.000 ha.
Van zuid naar noord slingert de Wicklow Way, een wandelpad met een lengte van 140 km. Het landschap wordt gekenmerkt door steile heuvels met bossen en weiden. In fraai onderhouden parken vindt u oude buitenhuizen (mansions). Tussen de rijke flora en fauna zijn er watervallen die door nauwe engten uitstromen in de brede meren van de grote glens. Niet voor niets wordt de County Wicklow "de tuin van Ierland"genoemd, waar je soms het gevoel hebt door een†geheimzinnig filmdecor te lopen.
Het nationaal park Glendalough ("het dal van de twee meren") vlakbij Larach, is zeker ook een bezoek waard. Het smalle langgerekte†dal telt twee meren (Lower en Upper Lake) en 18 vroeg-christelijke†kerken, gebouwd door Saint Kevin in de 6e eeuw.
Afwisselend voeren de wandelingen u over brede zandpaden en stille weggetjes. Langzaam gaat gecultiveerd terrein over in ruiger landschap, vooral in de vallei van Glenmalure, eeuwenlang een beruchte schuilplaats voor Ierse rebellen. U volgt de goed gemarkeerde Wicklow Way van het zuiden naar het noorden.
Deze wandelvakantie†is te combineren met een†bezoek aan†Dublin met zijn Trinity College, the National Gallery, St. Patricks Cathedral en natuurlijk het Guinness Storehouse.

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Dublin per Air Lingus. Per bus of trein (ca. 1,5 uur) naar Rathrum met aansluitend transfer naar Tinahely.
dag 2
Tinahely-Moyne (ca. 14 km/4,5 uur). Mooie route met prachtig zicht over de counties Carlow en Wexford.

dag 3
Moyne-Glenmalure (ca. 21 km/6 uur) door bossen en over landweggetjes. Naar Carrickashane mountain, met zicht op Wicklowís hoogste berg: Lugnuaquillia. Via Sleeve Maan forest bergafwaarts de Glenmalure vallei in naar Drumgoff.

dag 4
Glenmalure-Glendalough (ca. 14 km/4 uur), een van de mooiste trajecten door de Glenmalure Valley, de meren van Glendalough en haar 6e eeuwse klooster. Via het bos van Carrigurtna naar de voet van Mullacor, verder door Lugduff Forest naar Glendalough.

dag 5
Glendalough, vrij. In ťťn van Ierlands belangrijkste historische plaatsen vindt u de ruÔnes van een vroeg-christelijk kloostercomplex, gebouwd rond 2 meren en gesticht door Saint Kevin. De plaats is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest.

dag 6
Glendalough-Roundwood (ca. 12 km/3,5 uur) of via de Wicklow way (makkelijke route) of de zwaardere variant over Scarr Mountain (ca. 15 km/4,5 uur). Door het bos richting Paddock Hill, verder over landweggetjes naar Roundwood.

dag 7
Roundwood-Enniskerry (ca. 22 km/6 uur). Via Djouce Mountain en de Powerscourt waterval, Ierlands langste waterval, naar de Glencree-rivier. De eindbestemming is het charmante dorpje Enniskerry, dat haar ontstaan dankt aan Powerscourt Estate. Dit landgoed uit de 17de eeuw bezit prachtige tuinen.

dag 8
Enniskerry, per bus naar Dublin (ca. 60 minuten) en Dublin-Amsterdam per Air Lingus.

details

route: glooiend over gemarkeerde wandelpaden met hoogteverschillen van 250 tot 600 meter. Per wandeldag wordt ca.12-21†km afgelegd. Bijna alle wandelingen zijn uit te breiden.
kaart >klik hier<
accommodatie: bed & breakfast- accommodaties. Alle kamers hebben douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
minimum aantal reizigers: 1
Aankomst: dagelijks van 01 januari t/m 15 december
††††††††
inclusief
* Amsterdam-Dublin v.v. per Aer Lingus incl. luchthavenbelasting
*†transfer Rathdrum-Tinahely
* 7 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer†
* Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart
* uitgebreide toeristische reisinformatie

exclusief
* toeslag 1-pers.kamer Ä 280,-
* in te checken bagage Ä 35,- per stuk per enkele reis
* transfer vliegveld Dublin-Rathrum per bus of trein (ca. 1,5 uur) en Enniskerry- Dublin vliegveld per bus (ca. 1 uur)
* overige maaltijden
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top