Wandelvakantie Noord-Ierland, Giantís Causeway Coastal Route 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 754,00
Reis PDF boek nu

Wandelreis met de Glens of Antrim en de Ierse noordkust


Noord-Ierland is feitelijk een geografische naam met een dubbele betekenis. Het noorden van het eiland dat Ierland of Eire heet, globaal het gebied boven de denkbeeldige lijn Dublin-Galway. En het landsdeel van het Verenigd Koninkrijk dat op Ierland ligt, ook wel Ulster genoemd. Deze wandelvakantie gaat langs de verre en spannende noord- en noordoostkust. Een regio die qua gevoel in de 20e eeuw nog beladen was maar waarvan in figuurlijke zin nu de scherpe randen zijn afgesleten, alhoewel nu in 2020 weer zeer actueel (brexit).

De ‘Moyle Way’ in de Glens of Antrim
Deze reis combineert het beste en het mooiste van Noord- Ierland. U wandelt over delen van de bewegwijzerde Moyle Way en de betoverende Giant’s Causeway Coast, een Area of Outstanding Natural Beauty. De Moyle Way loopt door het hart van de wereldberoemde Glens of Antrim, een prachtig wandelgebied met hoogveen, bossen en riviertjes. U geniet hier van de rijke historie met mythes en legendes, en natuurlijk ook van de echte gezellige Ierse gastvrijheid. De route loopt door verschillende landschaptypes. Hoogtepunten zijn onder andere het uitzicht op Rathlin en de Schotse eilanden, de prehistorische standing stones, Cairns en Glenariff Forest Park met zijn vele watervallen.

De ‘Giant’s Causeway Coastal Route’
De Giant’s Causeway Coastal Route is een indrukwekkende wandeling langs de prachtige kustlijn van Ballycastle naar Portstewart in County Antrim. De route loopt, soms over kliffen, langs zandstranden, rotsachtige baaien en kleine vissersdorpen. Het Nationale Natuurreservaat van de Giant’s Causeway, de ruïnes van Dunluce, Dunseverick, het kasteel van Kinbane en de Carrick-a-Rede Rope Bridge zijn enkele van de vele bezienswaardigheden die u tegenkomt gedurende deze wandeltocht. Natuurlijk sluit u de dag af in een gezellige Ierse pub voor een stevige stoofpot en een ‘pint’ met pit, want ook dát is Ierland!

van dag tot dag

dag 1
Ballycastle, aankomst per eigen vervoer (voor openbaar vervoer opties in Noord- Ierland: http://translink.co.uk).
dag 2
Wandeling Glenariff Forest Park-Cushendall (ca. 12-16 km/3-4 uur, 200 m hoogteverschil). Transfer per taxi naar Glenariff Forest Park, waar ťťn van de vele rondwandelingen door het bos langs watervallen kan worden gedaan. Daarna wandelt u langs Glenariff River terug naar uw B&B. Overnachting B&B Cushendall.
dag 3
Wandeling over de Moyle Way van Orra Beg naar Ballycastle (ca. 19 km/5,5 uur, 350 m hoogteverschil). Transfer naar Breenwood nabij Agangarrive hill. Via de Moyle Way wandelt u langs Glenshesk River, Breenwood en Ballycastle Forest naar Ballycastle. Overnachting B&B Ballycastle.
dag 4
Vanuit Ballycastle neemt u de veerboot (ca. £ 12 p.p.) naar Rathlin Island, een must voor vogelliefhebbers, mogelijkheid voor verschillende rondwandelingen (van 8-12 km). In de middag met de veerboot terug naar Ballycastle, overnachting in B&B Ballycastle.
dag 5
Wandeling Ballycastle-Carrick-a-rede Ballintoy (ca. 17 km/5 uur + 3 km voor Carrick-a-rede). De Causeway Coast Route is uw leidraad op weg naar Ballintoy. Deze iconische touwbrug werd zoín 350 jaar geleden door lokale zalmvissers gebouwd en hangt tussen twee klifwanden. Uiteraard is de brug sindsdien meerdere malen herbouwd en verstevigd. U overnacht in of nabij het schilderachtige dorp Ballintoy, dat in de serie Game of Thrones het decor vormde van de Iron Islands. Toegang tot de touwbrug naar Carrick-a-rede is niet inbegrepen.
dag 6
Wandeling van Ballintoy naar Giant Causeway/Bushmills (ca. 21 km/6 uur). Een fantastische kustwandeling langs de stranden van White Park Bay en het klifpad rond Benbane Head. Ook maakt u kennis met de Giantís Causeway, een van de reusachtige natuurwonderen van Ierland. Duizenden zeshoekige vulkanische rotsblokken rijzen als pilaren uit de oceaan, niet voor niets vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf de Giantís Causeway kunt u eventueel een bus nemen naar Bushmills. Overnachting in B&B Bushmills.
dag 7
Wandeling Bushmills (Giantís Causeway)-Portstewart (ca. 20 km/6 uur). Vanuit Bushmills wandelt u naar Portballintrae. Dan gaat de route langs de kust. Hierbij passeert u o.a. de op een klif gelegen ruÔnes van Dunluce Castle. Overnachting in B&B Portstewart.
dag 8
Portstewart, vertrek per eigen vervoer.

details

route: glooiend tot heuvelachtig met stijgingen en dalingen tot enkele honderden meters. Per wandeling wordt ca. 8-19 km afgelegd. 

minimum aantal reizigers: 2

aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december

accommodatie: bed & breakfast-accommodatie. Alle kamers hebben douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 088-633 20 60 of per mail info@aktivatours.nl.

inclusief:
* 7 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties op basis van logies/ontbijt
* transfers zoals beschreven tijdens de wandeldagen
* bagagevervoer
* Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart
* Nederlandse ondersteunig ter plaatse

exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer € 200,-
* privé-transfer: Belfast City Airport-Cushendall/Portstewart-Belfast City Airport (dus retour) € 200,- (per boeking tot 3 pers. max incl. bagage). 
* overige maaltijden
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen
 

overige kenmerken

boek nu
To Top