Dingle Way 7 dagen easy

7 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 584,00
Reis PDF boek nu

Een unieke combinatie van bergen en zee

Dingle, Iveragh en Beara zijn drie grillig gevormde schiereilanden die, aan de zuidwestkust van Ierland, ver de Atlantische Oceaan in schijnen te springen. Op de landkaart lijkt Dingle op een grote lange walvis die oprijst uit het water met als ruggengraat de bergketen van Tralee Valley tot aan Mount Brandon. De bergketen eindigt abrupt in de zee.
De Dingle Way loopt door†het glooiende landschap†van de Slieve Misch en zijn gevormd door prachtig oud rood zandsteen. De route staat bekend om zijn vele spectaculaire uitzichten over de schitterende kustlijn van rotsen en kliffen. Overal op het schiereiland vindt u restanten van de vroeg Christelijke periode: kapelletjes, kloosters, kleine gebouwtjes in de vorm van bijenkorven die "Beehive huts" worden genoemd en hoge kruizen.†
Het havenplaatsje Dingle met zijn†levendige vishaven en stijle straatjes met†ambachtelijke winkeltjes en gezellige pubs is een bezoek tijdens de wandelvakantie meer dan waard.

Al in de prehistorie was de westkust van Ierland bewoond, waarvan de ca. 8000 jaar oude grafheuvels getuigen die in het landschap verborgen zijn. Het gebied is bovendien het nog slechts kleine stukje Ierland waar Gaelic wordt gesproken, een van origine Keltische taal die lijkt op Welsh en Bretoens. Het is de oorspronkelijke taal van het land waaraan het ook zijn oude naam dankt: Eire.

Dankzij de Golfstroom kent het gebied een klimaat met uitgesproken maritieme trekken: een milde temperatuur en een tamelijk gelijkmatige neerslag. Prachtige witte zandstranden worden afgewisseld door†een weelderige landschap van loofbomen en struiken.†Het is er†in alle jaargetijden uitgesproken groen, een kleur die niet voor niets terugkomt in Ierlands nationale symbool: de shamrock, het klavertje-drie.
Wandelvakantie Dingle Way

van dag tot dag

dag 1
Annascaul, aankomst per eigen vervoer.
dag 2
Lispole-Dingle (ca. 12 km/4 uur, 190 m stijgen). Na het ontbijt heeft u een taxitransfer naar Lispole, startpunt van de etappe van vandaag. U volgt de Dingle way in westelijke richting over slingerende landweggetjes door een open landschap naar Dingle met prachtig uitzicht over de baai.
dag 3
Dingle-Ventry Village (ca. 10 km/4 uur). Westwaarts richting de haven van Dingle passeert u "the Dingle Whiskey Distillery", geopend in 2012 (mogelijkheid tot een bezoek aan deze bekende distilleerderij). Afwisselend door weilanden en over landweggetjes naar Ventry.
dag 4
Ventry-Dunquin (ca. 17 km/5 uur) Van Ventry Harbour over kleine landweggetjes, omringd door fuchsiahagen, naar Slea Head met prachtig uitzicht op Blasket Island. In Dunquin staat het Great Blasket Visitorís Centre met informatie over de geschiedenis van het eiland.
dag 5
Dunquin-Ballyferriter (ca. 17 km/5 uur). Indrukwekkende tocht via het beroemde Dun an Oir Fort, waar in 1580 een grote veldslag plaatsvond naar Ballyferriter, gelegen in een prachtig groene vallei.
dag 6
Ballyferriter-Cuas (ca. 17 km/5 uur) prachtige tocht met overweldigende vergezichten op zowel de bergen en de zee. Via Ballydavid, langs schaapsboererijen naar het eindpunt van uw reis: Cuas.
dag 7
Cuas, transfer naar Dingle (inbegrepen), vervolgens terugreis per eigen vervoer.

details

route: glooiend over gemarkeerde wandelpaden en rustige landweggetjes. Per dag wordt ca. 10-17 km afgelegd.

accommodatie: bed & breakfast accommodaties. Alle kamers hebben douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
aankomst:†dagelijks van 01 april†t/m 30 september.
minimum aantal reizigers: 2
verlenging per persoon
logies/ontbijt
2-pk toeslag 1-pk
Dingle Ä 60,- Ä 35,-
inclusief:
* 6 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* Nederlandstalige†routebeschrijving en wandelkaart
* transfer Annascaul-Lispole en Cuas-Dingle
* eigen vervoer: gratis parkeerplaats.
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 240,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top