Dingle Way 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 584,00
Reis PDF boek nu

Een unieke combinatie van bergen en zee

Dingle, Iveragh en Beara zijn drie grillig gevormde schiereilanden die, aan de zuidwestkust van Ierland, ver de Atlantische Oceaan in schijnen te springen. Op de landkaart lijkt Dingle op een grote lange walvis die oprijst uit het water met als ruggengraat de bergketen van Tralee Valley tot aan Mount Brandon. De bergketen eindigt abrupt in de zee.
De Dingle Way loopt door†het glooiende landschap†van de Slieve Misch en zijn gevormd door prachtig oud rood zandsteen. De route staat bekend om zijn vele spectaculaire uitzichten over de schitterende kustlijn van rotsen en kliffen. Overal op het schiereiland vindt u restanten van de vroeg Christelijke periode: kapelletjes, kloosters, kleine gebouwtjes in de vorm van bijenkorven die "Beehive huts" worden genoemd en hoge kruizen.†
Het havenplaatsje Dingle met zijn†levendige vishaven en stijle straatjes met†ambachtelijke winkeltjes en gezellige pubs is een bezoek tijdens de wandelvakantie meer dan waard.

Al in de prehistorie was de westkust van Ierland bewoond, waarvan de ca. 8000 jaar oude grafheuvels getuigen die in het landschap verborgen zijn. Het gebied is bovendien het nog slechts kleine stukje Ierland waar Gaelic wordt gesproken, een van origine Keltische taal die lijkt op Welsh en Bretoens. Het is de oorspronkelijke taal van het land waaraan het ook zijn oude naam dankt: Eire.

Dankzij de Golfstroom kent het gebied een klimaat met uitgesproken maritieme trekken: een milde temperatuur en een tamelijk gelijkmatige neerslag. Prachtige witte zandstranden worden afgewisseld door†een weelderige landschap van loofbomen en struiken.†Het is er†in alle jaargetijden uitgesproken groen, een kleur die niet voor niets terugkomt in Ierlands nationale symbool: de shamrock, het klavertje-drie.
Wandelvakantie Dingle Way

van dag tot dag

dag 1
Camp, aankomst per eigen vervoer. Vanuit Camp kijkt u in het noorden uit over de baai van Tralee en in oostelijke richting ziet u de indrukwekkende Gearhane en Caherconree Mountain. Het is een historisch kruispunt van de Slieve Mish Mountains sinds de eerste kolonisten hier aankwamen in 1700 v.Chr. Camp is een klein plaatsje, maak een mooie rondwandeling om alvast op te warmen voor de komende dagen.
dag 2
Camp-Anascaul (ca. 18 km/5,5 uur). Wandeling over de bergpas tussen Corrin en Knockbrack Hills, met een prachtig uitzicht over de Baurtregaum Mountain, via veengronden en het vogelreservaat van Inch Beach, waar de film ďRyanís DaughterĒ werd opgenomen.
dag 3
Anascoul-Dingle (ca. 21 km/6,5 uur). De dag begint op kleine paadjes die u langs Acres Hill naar de overblijfselen van het 16de eeuwse Minard Kasteel leiden. Daarna keert u weer landinwaarts richting het dorpje Lispole. Gedurende de hele tocht kunt u de zee vanuit Dingle Bay ruiken en bent u omgeven door de Kerry Mountains. Vanuit Lispole vervolgt de Dingle Way zijn weg langs schaapsboerderijen waarna u An Cnoc Maol Mor beklimt en weer afdaalt over een oude ďGreen RoadĒ naar Dingle.
dag 4
Dingle-Dunquin (ca. 23 km/7,5 uur) over stranden naar Ventry Harbour en over kleine landweggetjes, omringd door fuchsiahagen, naar Slea Head met prachtig uitzicht op Blasket Island. In Dunquin staat het Great Blasket Visitorís Centre met informatie over de geschiedenis van het eiland.
dag 5
Dunquin-Boherboy Village (ca. 22 km/5,5 uur). Indrukwekkende tocht via het beroemde Dun an Oir Fort, waar in 1580 een grote veldslag plaatsvond, en Smerwick Harbour waar het wandelpad het strand volgt naar Ballydavid.
dag 6
Boherboy Village-Cloghane (ca. 27 km/8 uur), door een van de meest afgelegen delen van de Dingle Way via Ogham Stone (2500 v. Chr.) naar de op ťťn na hoogste berg van Ierland ďMount BrandonĒ, met fraai uitzicht over Brandon Bay.
dag 7
Cloghane, transfer naar Camp (inbegrepen), vervolgens terugreis per eigen vervoer.

details

route: glooiend over gemarkeerde wandelpaden en rustige landweggetjes. Per dag wordt ca. 17-27 km afgelegd.

accommodatie: bed & breakfast accommodaties. Alle kamers hebben douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
aankomst:†dagelijks van 01 maart t/m 30 september.
minimum aantal reizigers: 2
verlenging per persoon
logies/ontbijt
2-pk toeslag 1-pk
Dingle Ä 60,- Ä 35,-
inclusief:
* 6 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* Nederlandstalige†routebeschrijving en wandelkaart
* transfer Cloghane-Camp
* eigen vervoer: gratis parkeerplaats.
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 240,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top