Single Reis Kent Downs & Stour Valley 7 dagen

7 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 695,00
Reis PDF boek nu

Wandelen door een Area of Outstanding Natural Beauty

Met een "down" in het Zuid-Engelse landschap wordt letterlijk een duin bedoeld: een niet te hoog zandheuveltje, met weinig bomen maar juist meer lage plantengroei, vaak gelegen in een sliert van vele van die downs op rij. Een "down" heeft dus niets te maken met laag of naar beneden gaanÖ.Dwars door de Engelse graafschappen Surrey, Sussex en Kent lopen de North Downs en de South Downs,†met daartussen een streek die Low Weald heet en waardoor het riviertje de Stour stroomt. Deze wandelvakantie†volgt de Stour dwars door een fraai Engels landschap van de bron bij†Ashford †tot de monding in de Strait of Dover. Overigens door een "Area of Outstanding Natural Beauty" (een "AONB) - een streek die door de Britse overheid is erkend vanwege zijn buitengewone natuurlijke schoonheid.

Alles wat typisch Engels is, lijkt u tijdens deze reis tegen te komen, want County (Engels voor graafschap) Kent is Groot-BrittanniŽ in miniatuur. Kent is een gebied van heuvels en riviertjes, weiden en akkers - die als een patchwork het landschap laten variŽren-, kastelen en landhuizen, parken en tuinen, en oude stadjes en dorpen.

Het leuke van Engeland is dat daar misschien al wel duizend jaar geleden het lange-afstand-wandelen is ontstaanÖ Soms gaat u namelijk langs een akker of door een weiland, eigenlijk privť-bezit, maar dankzij de eeuwenoude Right of Way voor wandelaars legaal om langs of over te gaan.

Vooraan in Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat er stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ, de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koningin Elisabeth II het hoofd is, samen met de aartsbisschop. Aan de noordrand van Canterbury ligt de University of Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietspaden, in een autoluwe en parkachtige omgeving. Hoewel voorzieningen zoals horeca en winkels†ook in juli en augustus dagelijks open zijn - en gelukkig "studentenprijzen" blijven hanteren -, is het er in de zomermaanden relatief rustig omdat dan het onderwijs gestopt is en vele studenten naar huis zijn gereisd.†

Op nauwelijks een paar stappen afstand van het verblijf bevinden zich twee van de vier studentenrestaurants waar doorgaans het ontbijt (in Hut 8) en de avondmaaltijd (in Dolche Vita) gebruikt worden. Dat studenten door-het-jaar-heen gezond moeten eten, is bekend in de keuken en die klus klaren ze in de zomer niet anders! Dat een dag lang buiten†wandelen goed is voor de eetlust, is bij deze reis, die op halfpensionbasis is,††dus een bijkomend voordeel. Het systeem†is self-servicebuffet waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis, vegetarisch en groenten en salades. Drankjes† - behalve koffie, thee en water die wel inbegrepen zijn - tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on-engelse "studenten"-prijzen. Zoals overal op de universiteit van Canterbury het geval, is de bediening in het restaurant vriendelijk en behulpzaam.

van dag tot dag

dag 1
Breda Station NS-Canterbury (ca. 325 km) per minibus (10.00-17.00 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.
dag 2
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Ashford via Wye naar Godmersham. Start is Ashford waar de East Stour en Great Stour samenvloeien bij de oude watermolen bij East Mill. Route via Wye, volgens de Sunday Times ďthe nr. 3 best place to live in the UKĒ. Verder via Crundale met de hoge Crundale Down naar Goldmersham.
dag 3
Wandeling (ca. 18 km/6 uur) van Goldmersham naar Canterbury via Chilham met een authentiek plein waaraan het oude Chilham Castle staat, en ook de pub White Horse die dateert uit de 16e eeuw!
dag 4
Canterbury. vrij. Suggestie: bezoek aan het historische centrum van Canterbury, de stad Ashford (20 km) met de Saint Maryís Church, de kustplaatsjes Whitstable en Herne Bay met zijn markante Clock Tower aan de monding van de Thames of evt. London (80 km) per trein.
dag 5
Wandeling (ca. 16 km/5 uur) van Canterbury naar Upstreet via Fordwich met de prachtige "The George & Dragon Pub".
dag 6
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Upstreet naar Sandwich aan de Strait of Dover via East Stourmouth aan de monding van de Stour. Sandwich (afgeleid van het Nederlands: Zandwijds) heeft een middeleeuws centrum met drie kerken w.o. de Saint Peterís Church die opvalt door zijn sterk Nederlands lijkende vierkante toren (gerestaureerd door vluchtelingen uit de Nederlanden in de 80-jarige Oorlog in de 16e/17e eeuw).
dag 7
Canterbury-Breda Station NS per minibus (09.00-17.30 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

details

Bij†deze reis heeft u een gratis 1- persoonskamer!†

route: glooiend (stijgingen en dalingen tot ca. 50-100 m.), routes wisselend door het rivierdal en door de glooiende heuvels te overbruggen, niveauverschillen duren slechts kort. Per wandeldag wordt ca. 16-18 km afgelegd.

kaart: >klik hier <

groep: minimaal 6/maximaal 8 reizigers.

University of Kent

ligging: het universiteitscomplex met de campus ligt aan de noordrand van het stadje Canterbury, in een rustige autoluwe en parkachtige omgeving. Afstand tot het centrum: ca. 4 km (per OV-bus ca. 10 min.).

faciliteiten:† "Hut 8" (25 meter) of "Dolche†Vita" (100 meter) voor ontbijt en avondmaaltijd, cafť-brasserie, supermarkt (geopend 08.00-22.00 uur), sports centre, arts centre met theater en bioscoop.

kamers Turing College:†ruime modern/functioneel ingerichte 1-persoonskamers voorzien van bed met laken-/dekbed-set, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi. Naar keuze zonder eigen douche/toilet (2 kamers delen dan 1 douche/toilet)†(mogelijk vanaf juni; niet in april) of eigen douche/toilet.†Zeer ruime keuken†met zithoek, aanrecht, ijskast etc. voor algemeen gebruik (ca. 8 kamers samen).

maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen†op de campus. Het is mogelijk eten en drinken†voor onderweg te kopen in de supermarkt op de campus.†

inclusief

* Breda Station NS-Canterbury v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries

* verblijf in ruime†1-persoons collegekamers op basis van halfpension (= ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen)

* Aktiva-reisleider

* transfers per minibus

* Nederlandse routebeschrijving

exclusief

* eten en drinken onderweg

* toeslag kamer met eigen douche/toilet Ä 105,-†

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top