Single Reis Kent Low Weald & River Medway singlereis 6 dagen

6 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
vanaf € 655,00
Reis PDF boek nu

Over de Medway Valley Walk naar Charles Dickensí Rochester

Allereerst een verklaring voor de Weald of Kent. Engeland kent slechts vrij weinig bosrijke streken en ťťn ervan ligt in de grensstreek van Kent en East- Sussex. The Weald wordt het gebied genoemd, een oud Angelsaksisch woord voor bos (Wald, wold). In het hogere deel ontspringen stroompjes zoals de Medway en ze stromen in noordelijke richting naar de Low Weald. †

En dan de River Medway: eigenlijk een tamelijk onbeduidend maar romantisch riviertje. Onschuldig kronkelt het lange tijd rustig door het vlakke†landschap van Kent. En dan bij Rochester gebeurt het: het rivierdal verwijdt zich en wordt er zů enorm breed dat daar Chatham zich al 4†eeuwen geleden kon ontwikkelen tot grootste Engelse marinehaven!†De trechtermonding naar de Thames en de Noordzee is nůg breder en was 350 jaar geleden het toneel van ďDe tocht naar ChathamĒ. Ook ďThe Battle of MedwayĒ genoemd, was het de door Admiraal Michiel de Ruyter gewonnen zeeslag op de Engelsen. Hoe u het ook wendt of keert: Engeland blijft doorspekt met geschiedenis!

De Medway Valley Walk is een 46†kilometer lange wandelroute, meestal dichtbij en soms wat verder langs de oevers van de River Medway, van Tonbridge, ďon the edge of the WealdĒ, naar Rochester. Dat past dus perfect in drie wandeldagen zonder u te moeten haasten. En de vierde wandeldag wordt ingevuld met een bosrijke route - niet voor niets in The Weald - over de Greensand Way bij Sevenoaks. Op die route passeert - of zo u wilt: bezoekt - u enkele interessante historische objecten: het oude landgoed Knole, het historische landhuis Ightham Mote omzoomd door een gracht en de in typisch†Engelse stijl gebouwde Saint Giles Church van Shipbourne. Ook in Engeland gaan natuurlandschap en cultuurhistorie†immers prima samen.

De historische havenplaats Rochester - pal naast Chatham - is een bezoekje meer dan waard. Dat kan mooi aan het eind van de derde wandeling, die daar bij de Castle en de Cathedral eindigt. In het centrum zijn de straten en historische gebouwen zoals het Guildham Museum, het Eastgate House and Gardens en het Six Poor Travellers House gegroepeerd rondom Rochester Castle. De stad presenteert zich nadrukkelijk als woonplaats van Charles Dickens (1812-1870), de beroemdste schrijver uit de Victoriaanse tijd en geestelijk vader van Oliver Twist en ďzijn eigenĒ David Copperfield.

Het sympathieke verblijfadres is eenvoudig en uniek tegelijk: het gastenverblijf, The Friars geheten, van een eeuwenoud maar†gemoderniseerd klooster: de Aylesford Priory.†Het klooster†wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren, direct aan de Medway. Sanitair is voor algemeen gebruik maar is ruimschoots aanwezig. Het ontbijt en de 3-gangen avondmaaltijd, die genuttigd worden in de zogenoemde Pilgrims Hall, zijn inbegrepen.

De uitstraling van het kloostercomplex is een combinatie van rust, sfeer en devotie. U bent van harte welkom een van de meerdere dagelijkse diensten van de paters- karmelieten mee te maken maar uiteraard is dat beslist geen must.

van dag tot dag

dag 1
Beda Station NS-Aylesford (ca. 375 km) per minibus (10.00-17.30 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.

dag 2
Wandeling Tonbridge-Nettlestead/Wateringbury Station (ca. 15 km/5 uur). Startpunt van de Medway Valley Walk is de Town Bridge bij de Castle en de Castle Gardens, gebouwd als bescherming tegen de Noormannen in de 11e eeuw. Onderweg passeert u vele kleine handbediende sluisjes (sluices of locks, zoals East Lock, Oak Weir Lock en Hampstead Lock) voor de passage van kleine bootjes, en de eeuwenoude Bridge of Twyford met de typische Engelse pub Anchor Inn.
dag 3
Wandeling Nettlestead/Wateringbury Station-Aylesford (ca. 15 km/5 uur) via de oeroude Testin Bridge en de provinciehoofdstad Maidstone met pal langs de route o.a. de imposante All Saint Church met mooie gebrandschilderde ramen. Rustige en groene uitlooproute uit de stad langs het Whatman Park met recreatiebootjes aangemeerd aan de oevers.
dag 4
Wandeling Aylesford-Rochester (ca. 16 km/5 uur) via de Saint Maryís Church, vrijstaand in het veld en omzoomd door een oud kerkhofje, het Battle of Medway Memorial aan de River Medway bij Snodland en de Medway-uiterwaarden Shoulder of Mutton Wood. De historische havenplaats Rochester met als eindpunt van de Medway Valley Walk de Castle en de Cathedral leent zich ook uitstekend voor een extra wandeling door het oude centrum van de stad van Charles Dickens.
dag 5
Wandeling van Sevenoaks Weald naar West Peckham (ca.16 km/5 uur) via Shipbourne. Route over de Greensand Way via de in oude Tudor-stijl gebouwde villa Knole met een groot omliggend hertenpark, het uitzichtpunt One Tree Hill, het historische landhuis Ightham Mote, de 18e eeuwse typisch Engelse kerk Saint Giles Church van Shipbourne en het monumentale landhuis Hamptons ontworpen door de beroemde 19e eeuwse Engelse architect Robert Jearrad.
dag 6
Aylesford-Breda Station NS per minibus (09.00-17.30 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

details

route:† overwegend vlak landschap, vaak door het rivierdal van de Medway. Per wandeldag wordt ca. 15-16†km (ca. 5†uur) afgelegd.

groep: minimaal 6/maximaal 8 reizigers.

The Friars/Aylesford Priory

ligging: juist buiten het plaatsje†Aylesford, aan het riviertje†de Medway, omgeven door een grote tuin (zie foto)†met een intieme "peace garden" sectie en een zwanenvijver.
faciliteiten: restaurant The Pilgrims Hall (zie foto), tearoom, pottery en een kruisweg met 14 staties met prachtige afbeeldingen in reliŽf.

kamers: 1- en 2-persoonskamers (naar keuze) met gescheiden bedden, sanitair voor algemeen gebruik.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd (3 gangen incl. water en koffie/thee; drankjes zoals frisdrank bier en wijn tegen betaling te bestellen) inbegrepen.

inclusief

* Breda Station NS-Aylesford v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries

* verblijf in het gastenverblijf The Friars van het klooster Aylesford Priory in een 1- of 2-persoonskamer (naar keuze) (halfpension = logies + ontbijt + avondmaaltijd)

* Aktiva-reisleider

* transfers per minibus

*†route-beschrijving


exclusief

* toeslag 1-persoonskamer Ä 0,- (GRATIS!)

* eten en drinken onderweg

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering†

* reserveringskosten

Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top