Single Reis Kent 7 dagen

7 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 620,00
Reis PDF boek nu

Over de North Downs Way door de tuin van Engeland

Bij county (het†Engelse woord voor graafschap)†Kent†zult u wellicht denken aan vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukjes bos. Her en der liggen verscholen landhuizen omzoomd door fraaie tuinen en boomgaarden. Het gebied wordt "the garden of England"†genoemd, ideaal om te wandelen en ook om tot rust te komen. Kent is het†deel van Engeland dat u binnenrijdt bij Dover, dus de reistijd vanuit Nederland is slechts kort.
In Kent loopt u tijdens deze wandelvakantie over een flink deel van de North Downs Way: een long distance footpath door fraaie stukjes loofbos en ook agrarisch landschap met mooie uitzichten over de weidse omgeving. Het landschap is typisch Engels: vele holle weggetjes met hoge heggen langs weiden en akkers die begrensd zijn door muurtjes waarover de wandelroutes soms met trapjes gaan. Het reliŽf is meestal glooiend, soms even heuvelachtig.
Cultuur vindt u terug in Rochester met haar†rijke zeevaartverleden en in Canterbury, de hoofdplaats van de Anglicaanse Kerk, met de†monumentale middeleeuwse kathedraal.
Het sympathieke verblijf†is eenvoudig en uniek tegelijk: het gastenverblijf, The Friars geheten, van een eeuwenoud maar†gemoderniseerd klooster: de Aylesford Priory.†
Het klooster†wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren, direct aan het riviertje†de Medway. De 1- en 2-persoonskamers hebben alle gescheiden bedden. Sanitair is voor algemeen gebruik maar is ruimschoots aanwezig. Het ontbijt, dat genuttigd wordt in de zogenoemde Pilgrims Hall, is inbegrepen. Desgewenst kunt u er ook de eenvoudige avondmaaltijd ("supper")†gebruiken (ca.†9†pond = ca. Ä 10,-) maar op iets meer dan 500 meter afstand zijn ook†enkele leuke pubs met smakelijk barfood. De reisleider zal elke dag een voorstel doen.
De uitstraling van het kloostercomplex is een combinatie van rust, sfeer en devotie. U bent van harte welkom een van de meerdere dagelijkse heilige mis†van de paters-karmelieten mee te maken maar uiteraard is dat beslist geen must.
De mooiste fotoís vindt u hier

van dag tot dag

dag 1
Breda Station NS-Aylesford (ca. 375 km) per minibus (10.00-17.30 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.

dag 2
Wandeling van Otford naar Holly Hill (ca. 18 km/6 uur), naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, een inlooproute met twee keer een klim, afwisselend door open landschap en bos.
dag 3
Wandeling van Aylesford naar Hollingbourne (ca. 18 km/5,5 uur), naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, in het begin vlak, later enkele hoogteverschillen. Een geweldig uitzicht over de Medway Valley, langs de ďstanding stoneĒ (menhir) Kitís Coty House.
dag 4
Aylesford, vrij. Suggestie: bezoek per trein (ca. 5 pond = ca. Ä 6,-) aan de stad Rochester aan de River Medway, een vriendelijke en historische havenstad, al beschreven door Charles Dickens in zijn ďSeven Poor TravellersĒ, met het Rochester Castle, de Kathedraal, het Guildhall Museum en de Watts Charity (het museum dat ook Poor Travellers heet).
dag 5
Wandeling van Hollingbourne naar Boughton Lees (ca. 18 km/6 uur), naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, via Charing, grotendeels door stil glooiend open terrein.
dag 6
Wandeling van Boughton Lees naar Canterbury (ca. 19 km/7 uur), naar keuze verkorting mogelijk, via Chilham met een 15e eeuwse (!) pub. Het eindpunt is de West Gate van de kathedraal; Canterbury heeft ook een gezellige binnenstad met oude straatjes met leuke winkeltjes.
dag 7
Aylesford-Breda Station NS per minibus (09.00-17.30 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

details

gratis 1-persoonskamer!

route:†glooiend tot licht heuvelachtig landschap (toppen tot ca. 100 m) met rivierdalen. Per wandeldag wordt ca. 18 km (ca. 6 uur) afgelegd, altijd†is er ook een kortere variant†naar keuze.
kaart:>klik hier<

groep: minimaal 6/maximaal 8 reizigers.
The Friars/Aylesford Priory
ligging: juist buiten het plaatsje†Aylesford, aan het riviertje†de Medway, omgeven door een grote tuin (zie foto) met een intieme "peace garden" sectie en een zwanenvijver.
faciliteiten: restaurant The Pilgrims Hall (zie foto), tearoom, pottery en een kruisweg met 14 staties met prachtige afbeelingen in reliŽf.
kamers: 1- en/of 2-persoonskamers (naar keuze)(zie foto)†met gescheiden bedden, sanitair voor algemeen gebruik.
maaltijden: ontbijt inbegrepen, het is mogelijk de avondmaaltijd te gebruiken in het restaurant The Pilgrims Hall of in een pub in de buurt (iets meer dan 500 m).
inclusief
* Breda Station NS-Aylesford v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
* verblijf in het gastenverblijf The Friars van het klooster Aylesford Priory in een 1-of 2-persoonskamer (naar†keuze) (logies/ontbijt)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse routebeschrijving

exclusief
* toeslag 1-persoonskamer Ä 0,- (GRATIS!)
* overige maaltijden
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top