reis PDF

Kent 7 dagen

singlereis wandelreis | niveau 2 | minibus

Over de North Downs Way door de tuin van Engeland

Bij county (het†Engelse woord voor graafschap)†Kent†zult u wellicht denken aan vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukjes bos. Her en der liggen verscholen landhuizen omzoomd door fraaie tuinen en boomgaarden. Het gebied wordt "the garden of England"†genoemd, ideaal om te wandelen en ook om tot rust te komen. Kent is het†deel van Engeland dat u binnenrijdt bij Dover, dus de reistijd vanuit Nederland is slechts kort.
In Kent loopt u over een flink deel van de North Downs Way: een long distance footpath door fraaie stukjes loofbos met mooie uitzichten over de weidse omgeving. Het landschap is typisch engels: vele holle weggetjes met hoge heggen langs weiden en akkers die begrensd zijn door muurtjes waarover de wandelroutes soms met trapjes gaan. Het reliŽf is meestal glooiend, soms even heuvelachtig.
Cultuur vindt u terug in Rochester met zijn rijke zeevaartverleden en in Canterbury, de hoofdplaats van de Anglicaanse Kerk, met zijn monumentale middeleeuwse†kathedraal.
Het sympathieke verblijfadres is eenvoudig en uniek tegelijk: het gastenverblijf, The Friars geheten, van een eeuwenoud maar†gemoderniseerd klooster: de Aylesford Priory.†Het klooster†wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren, direct aan het riviertje†de Medway. De 1- en 2- persoonskamers hebben alle gescheiden bedden. Sanitair is voor algemeen gebruik maar is ruimschoots aanwezig. Het ontbijt, dat genuttigd wordt in de zogenoemde Pilgrims Hall, is inbegrepen. Desgewenst kunt u er ook de avondmaaltijd gebruiken (ca.†9†pond = ca. Ä 10,-) maar op 500 meter afstand zijn ook†enkele pubs met smakelijk barfood. De reisleider zal elke dag een voorstel doen.
De uitstraling van het kloostercomplex is een combinatie van rust, sfeer en devotie. U bent van harte welkom een van de meerdere dagelijkse diensten van de paters-karmelieten mee te maken maar uiteraard is dat beslist geen must.
English Winter-Break
Engeland, zeker het zuidoosten, is ook heel goed in de winter te bezoeken. Hoewel het er kan regenen in alle jaargetijden, regent het er beslist geen 365 dagen per jaar! Vanaf februari zijn vorst, sneeuw en ijs er zeldzaam.
Wellicht†herkent u dat: na twee maanden van korte en donkere dagen verlengt zich de dag plotseling versneld: wordt u wakker bij daglicht en ontkiemt zich dagelijks een eerste stukje avond zonder duister. Een soort overgang†tussen de milde winter en het†voorjaar, een opmaat naar de prille lente.
De North Downs Way wandelroute, Canterbury met zijn kathedraal, het klooster met zijn kerken en kapellen, tearoom en zwanenvijver: alles in een rustige en ingetogen wintersfeer. Vertrekdata 12, 19 en 26 februari.
†De mooiste fotoís vindt u hier

 

 

Op dit moment zijn online prijsaanvragen van onze reizen even niet mogelijk.

Morgenvroeg kunt u weer een reis boeken en alle prijsinformatie opvragen over onze reizen.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aktiva Tours