Single Reis Essex 8 dagen

8 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 760,00
Reis PDF boek nu

Wandelen over de Essex Way door Constable Country

Essex is het graafschap - dus de provincie - waardoor u per auto of trein†zou reizen van de havenplaats Harwich naar Londen. Een typisch Engels boerenlandschap, met afwisselend vlak tot glooiend terrein. Een lappendeken van stukjes bos, water, weide- en akkerland, constant repeterend maar zonder eentonig te zijn. Door de laagste delen van de streek stromen riviertjes als de Stour, de Brett en de Colne die flink stromen na regenval maar bijna droogvallen bij droogte. Her en der verspreid liggen schilderachtige dorpjes met oude huisjes gegroepeerd bij elkaar, meestal rondom een eeuwenoude plaatselijke kerk.

Dit deel van Essex wordt ook Constable Country genoemd, naar de Britse landschapschilder John Constable (1776-1837), vermaard door zijn creaties van Engels landschap in een aansprekende stijl die romantisch realisme wordt genoemd. Zie ťťn van zijn schilderwerken hieronder en u zult bekennen: dŠŠr wil Ūk ook wel wandelen!

Dwars door Essex loopt van west naar oost slingerdeslang de Essex Way,†met†een totale lengte van 95 "footpath miles" = 155 kilometer. Dat is†te veel voor een week en het beginstuk zou te ver weg van Colchester zijn.†In deze reis wandelt u over vijf†officiŽle secties van Coggeshall†naar Harwich over een afstand van 64†kilometer met uw verblijfsplaats precies in het midden. Halverwege de week maakt u een wandeling door het natuurgebied van Dedham Vale, een "area of outstanding natural beauty".†

Colchester zelf is een typisch Engelse provinciestad met een inwoneraantal van juist boven 100.000. De stad bestond al aan het begin van de jaartelling en was zelfs een tijdje hoofdstad van het Britse deel van het Romeinse Rijk (Britannia). Hier en daar herinneren stadswallen nog aan de Romeinen. Op de plek waar eens een Romeinse tempel stond, is†nu Colchester Castle gebouwd.

Ruim drie†kilometer buiten hartje centrum ligt, in een parkachtige setting, het uitgebreide complex van de University of Essex. Het heeft een echte campus dus dat betekent dat - de meeste eerstejaars - studenten er wonen. Natuurlijk is het er in de zomermaanden rustiger omdat de studenten zijn afgereisd naar huis in Engeland of daarbuiten. Bij de studentenhuisvesting horen uiteraard ook voorzieningen zoals diverse mensa-restaurants (waar u het ontbijt en de avondmaaltijd, die inbegrepen zijn, nuttigt), cafťs en een klein winkelcentrum waar alles te koop is wat nodig is. Alle shop-prijzen zijn nadrukkelijk lager dan in Colchester zelf. Met het centrum is er een snelle en frequente busverbinding. Tip voor de vrije dag: Londen (Liverpool Street Station) is in nauwelijks ťťn†uur†per trein bereikbaar.

Deze wandelvakantie†is bij Aktiva Tours geclassificeerd op niveau 1 maar is eigenlijk íniveau-nul- en-een-halfí, namelijk over vlak tot lichtglooiend terrein.

van dag tot dag

dag 1
Hoek van Holland-Harwich per Stena Line (vertrek 13.45 uur, vaartijd 7 uur). Transfer Harwich-Colchester per Aktiva-minibus, direct aansluitend kleine snack.
dag 2
Transfer naar Coggeshall. Wandeling Coggeshall-Great Horkesley (ca. 19 km/6 uur) via Great Tey met de imposante Saint Barnabas Church, Ford Street met een picknickplaats aan de River Colne, het gehucht Hall met een oud alleenstaand kerkje midden tussen de akkers en West-Bergholt, de geboorteplaats van John Constable. Transfer naar Colchester.
dag 3
Transfer naar Great Horkesley. Wandeling Great Horkesley-Dedham (ca. 15 km/4,5 uur) via Carterís Vineyard (!) en het dal van de River Stour. Transfer naar Colchester.
dag 4
Transfer naar Dedham. Wandeling (ca. 11 km/3,5 uur) door het natuurgebied van de Dedham Vale (dichterlijk voor: vallei) in het stroomgebied van de river Stour (een andere dan de rivier met dezelfde naam in het oosten van Kent) o.a. langs East Bergholt met het huis van John Constable en een kerk met mooie gebrandschilderde ramen en Flatford met de Flatford Mill.
dag 5
Colchester, vrije dag. De provinciestad Colchester is interessant om te bezoeken: The Castle met Castle Museum en Castle Park, het Natural History Museum, delen van de Romeinse stadsmuur. Een dagretour per trein naar Londen is ook mogelijk.
dag 6
Transfer naar Dedham. Wandeling Dedham-Wrabness (ca. 16 km/5 uur) via Manningtree in oppervlak (20 hectare) en inwonersaantal (911) de kleinste gemeente van Engeland! Mooie uitzichten over de zee. Transfer naar Colchester.
dag 7
Transfer naar Wrabness. Wandeling Wrabness-Harwich (ca. 14 km/4,5 uur) via het Stour Estuary Nature Reserve en de Ramsey Windmill. Transfer naar Colchester.
dag 8
Transfer Colchester-Harwich, ontbijtpakketjes worden meegegeven i.v.m. het vroege tijdstip. Harwich-Hoek van Holland per Stene Line (vertrek 10.00 uur, vaartijd 7 uur).

details

route: vlak tot zwak glooiend (max. hoogte ca. 50 meter).

groep: minimaal 6/maximaal 8 reizigers.

University of Essex

ligging: de campus van het universiteitscomplex ligt aan de zuidoostzijde van de stad Colchester op ca. 3 km afstand van het centrum, in een groene omgeving met o.a. bos en meertjes. Er is een snelle en frequente busverbinding met de stad.

faciliteiten: diverse mensarestaurants en winkels op de campus.

kamers:

Kamers met gedeeld sanitair: in hoogbouw, met lift. Ca. 16 kamers delen 2 douches, 2 toiletten en 1 grote woon-/keukenruimte. Dagelijkse service van de gezamenlijke ruimtes.

Kamers met eigen sanitair: in laagbouw (max. 3 verdiepingen), geen lift. Ca. 6 kamers delen 1 kleinere keukenruimte. Dagelijkse service van gezamenlijke ruimtes en slaapkamers op door-de-weekse dagen.

Afstand tussen hoogbouw en laagbouw: ca. 100†meter.

Kamers zijn modern en functioneel ingericht en beschikken over een 1- persoonsbed (bij aankomst opgemaakt met dekbed/onderlaken/sloop), een bureau, een stoel, een kast.

Overal is gratis wifi.

maaltijden:

Ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen op de campus. Het is mogelijk een hapje en een drankje voor onderweg e.d. te kopen in de supermarkt op de campus (ca. 16 uur per dag open).

inclusief

* Hoek van Holland-Harwich v.v. per Stena Line

* transfers Harwich-Colchester v.v. bij aankomst en vertrek

* verblijf in 1-persoonskamers op basis van halfpension (= ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen)

* dagelijkse transfers naar de wandelingen v.v.

* Aktiva-reisleider

* Nederlandstalige†route-uitleg, Engelstalig routeboekje in bruikleen (indien gewenst; niet strikt noodzakelijk om te gebruiken)†

exclusief

*†eten en drinken onderweg

* toeslag kamer met eigen douche/toilet Ä 105,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten†

Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top