Exmoor 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 784,00
Reis PDF boek nu

De groene rust van Zuid-West Engeland

 

Voor Dunster en het Exmoor National Park helpen we u eerst even in te zoomen op de kaart! Achter Bristol ligt de bijna eindeloos lange landtong die South-West England vormt. Een kustwandelpad van maar liefst ruim 1000 (!) kilometer omsluit de noord- en zuidkust van het landsdeel, van Minehead bij Exmoor via Devon en Land’s End naar Dorset in het zuiden. Uitvalsbasis van deze wandelvakantie is het plaatsje Dunster, letterlijk op een steenworp afstand van misschien wel het bekendste wandelpad van Engeland: het South West Coast Path.

 

Exmoor is een van de boeiendste nationale parken van Groot-Brittannië. De natuur is er ongelooflijk afwisselend. Exmoor is feitelijk een hoogvlakte die in het noorden flink afdaalt in het Bristol Channel, een zee die in verbinding staat met de Atlantische Oceaan. In het natuurgebied lopen vele riviertjes die diepe dalen hebben uitgeslepen die vaak dicht bebost zijn. Daarnaast is er op de hoogvlaktes veel grasland, heide en brem. De wandelingen die u er kunt maken, zijn ronduit schitterend.

 

Het natuurpark was vroeger koninklijk jachtgebied. In 1954 kreeg het gebied de status van nationaal park. Het dankt de naam aan The River Exe die dwars door het gebied stroomt. Het is het oorspronkelijke gebied van de Exmoor- ponys die er nog in kleine kuddes rondzwerven.

 

U verblijft in het leuke plaatsje Dunster dat gedomineerd wordt door een groot kasteel. In de hoofdstraat ligt uw Hotel Yarn Market. De atmosfeer is er heel persoonlijk en vriendelijk en het (receptie-)personeel is begaan met wandelen en het geven van goede informatie daarover. Er is eern map vol met wandelideeën in de regio, die ze dagelijks graag met u bespreken. In "van dag tot dag" staan de 6 routes mooi op een rij maar het staat u natuurlijk vrij om andere keuzes te maken. Tenzij die gewandeld worden, zijn alle transfers naar de wandelingen en/of terug geregeld en inbegrepen in de reissom. Dat kan met de eigen hotelbus zijn, met de prima functionerende lokale OV-bus of met de nostalgische privé-stoomtrein van The West Somerset Railway.

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Dunster, aankomst per eigen vervoer (rijafstand Utrecht-Dunster indien via Calais-Dover ca. 770 km). Reizigers met eigen auto kunnen die gratis parkeren in de straat bij het hotel of op de openbare parkeerplaats (achter het hotel) waarvoor u dan een gratis parkeerticket ontvangt.
dag 2
Dunster-Timberscombe per lokale bus (rijtijd ca. 10 min.). Wandeling Timberscombe-Dunster (ca. 11 km/3,5 uur). Route eerst door glooiend tot heuvelachtig open agrarisch landschap en na het dorp Wootton Courtenay door de bossen terug naar Dunster.
dag 3
Dunster, rondwandeling (geen vervoer nodig) vanuit het hotel naar Grabbist Hill en terug (ca. 11 km/3,5 uur) met enkele flinke stijgingen en dalingen. Route langs een versterkte vesting uit de ijzertijd waarvandaan een schitterend uitzicht over de kust, het Kanaal van Bristol en zelfs Zuid-Wales aan de overkant.
dag 4
Dunster-Minehead naar keuze per lokale bus (rijtijd ca. 10 min.) of historische stoomtrein (rijtijd ca. 10 min.). Wandeling (ca. 15 km/5 uur) over het eerste deel van het South West Coast Path naar Porlock Weir. Een flinke stijging aan het begin en een flinke daling op het einde van de route, daartussen vlakker. Naar keuze Porlock Weir of Porlock-Minehead per lokale bus (rijtijd ca. 50 min.).
dag 5
Dunster-Washford naar keuze per lokale bus (rijtijd ca. 20 min.) of historische stoomtrein (rijtijd ca. 26 min.). Wandeling (ca. 12 km/3,5 uur) terug naar Dunster, deels over het langeafstandswandelpad The Macmillan Way West. Het is mogelijk de wandeling met ca. 4,5 km/1,5 uur te verlengen via het wandelpad The Old Mineral Line naar Watchet met een haven, 2 museums en winkeltjes.


dag 6
Dunster-Allerford per lokale bus (rijtijd ca. 34 min.). Rondwandeling (ca. 12 km/3,5 uur) door agrarisch landschap met cottages met rietdaken en langs de vuurtoren van Selworthy met prachtig uitzicht over de kust. Allerford-Dunster per lokale bus.
dag 7
Dunster-Watchet naar keuze per lokale bus (rijtijd ca. 20 min.) of historische stoomtrein (rijtijd ca. 26 min.). Wandeling (ca. 9 km/3 uur) over het West Somerset Coast Path langs het strand van Blue Anchor naar Dunster Bach en over een smal pad verder naar Dunster.


dag 8
Dunster, vertrek per eigen vervoer

details

route: door vaak open (mooie uitzichten!) en soms beboste heuvels met zo nu en dan flinke stijgingen en dalingen. Per dag wordt gemiddeld ca. 12 km (ca. 3,5 uur) afgelegd.

accommodatie:†Yarn Market Hotel

Traditioneel en gezellig familiehotel in de hoofdstraat van het plaatsje Dunster, een van de gateways tot Exmoor National Park. Alle kamers hebben een eigen badkamer met (bad of) douche en toilet. Vele kamers hebben een mooi uitzicht gezicht op de straat of andere delen van het plaatsje en de groene omgeving. Het hotel heeft een mooi restaurant dat smakelijke regionale dagverse gerechten serveert (vegetarisch mogelijk). Het ontbijt biedt zowel continentale als Engelse (warme) gerechten. Het hotel is wandelaarsvriendelijk en heeft o.a. een verwarmde Drying Room (voor o.a. jassen) en een Boot Storage Room (voor wandelschoenen). Gratis parkeerplaats op een openbare parkeerplaats achter het hotel. Het verblijf is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.†

minimum aantal reizigers: 1.

aankomst: dagelijks van 01 januari t/m 31 december.

† † † † † † † † † † † † † † † † † †

inclusief:

*†7 overnachtingen in Yarn Market Hotel in een 2-persoonskamer met (bad of) douche en toilet incl. ontbijt

* plaatselijke transfers naar de wandelingen† v.v. met de hotelbus, de lokale OV-bus of de stoomtrein The West Somerset Railway

* Engelstalige wandelroutebeschrijvingen in bruikleen en persoonlijke uitleg daarover

* gratis openbare†parkeerplaats

exclusief

*†toeslag 1-persoonskamer 112,- †

* toeslag halfpension Ä 231,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten†

†Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

dog allowed
3 bed room
boek nu
To Top