Schotland Wandelvakantie 6 dagen

6 dagen
niveau
bus
wandelvakanties
groepsreizen
vanaf € 409,00
Reis PDF boek nu

Wandelen langs de lochs, glenns en bens in Schotland


Schotland: het land van eindeloos landschap, indrukwekkende meren, middeleeuwse kastelen en natuurlijk de wereldberoemde schottish whiskey. Hoog tijd om ook eens een kijkje te nemen tijdens een†wandelvakantie in deze veelbelovende hoek van Noord-West Europa. Vanuit het hotel in Drymen maakt u verschillende wandelingen door de ongerepte Schotse natuur, onderandere over de beroemdste wandelroute van Schotland: de West Highland Way.

van dag tot dag

dag 1
Nederland (5 opstapplaatsen)-IJmuiden per Comfort Class bus. Overnachting aan boord van de DFDS ferry IJmuiden-Newcastle.
dag 2
Aankomst Newcastle. Newcastle-Gretna Green-Drymen. Al vroeg in de ochtend vaart het schip de haven van het Noord-Engelse Newcastle binnen. Na de ontscheping wordt en mooie route gevolgd naar het hotel in Drymen. Onderweg wordt een (lunch)stop gemaakt in Gretna Green: volgens de Schotten de meest romantische plaats ter wereld! Bij de vermaarde Old Black Smithís Shop worden jaarlijks ruim 5000 huwelijken gesloten.
dag 3
Wandeling Drymen-Balmaha-Drymen (ca. 18 km/5 uur). Vanaf het dorpsplein van Drymen zet u koers naar Buchanan Castle, het voormalige thuis van de hertogen van Montrose. De ruÔne is niet veilig genoeg om van binnen te bezoeken, maar zelfs vanaf een afstandje is het een bewonderingswaardig bouwwerk. Door het groene heuvelland wandelt u via Milton of Buchanan verder naar Balmaha en via Conic Hill terug naar Drymen. Een enigszins pittige klim, maar het uitzicht over Loch Lomond is onbeschrijflijk. De route kan worden ingekort door per bus vanuit Balmaha terug naar Drymen te reizen.
dag 4
Wandeling West Highland Way & Rob Roy Way (ca. 5,5 km/3 uur). The West Highland Way is de bekendste en meest populaire langeafstandswandelroute van Schotland en deze tocht biedt u de mogelijkheid om er een stukje van te volgen. Een wandeling door uitgestrekte bossen en tijdens de afdaling terug naar Drymen prachtige vergezichten over het glooiende landschap van Stirlingshire.
dag 5
Drymen-Newcastle. Onderweg naar de DFDS-ferry maakt u een stop bij ĎThe Kelpiesí. Hier kunt u de indrukwekkende 30 meter hoge gebeeldhouwde paarden bewonderen, een eerbetoon aan de rol die paarden als trekdieren speelden bij de industrie en het transport in Schotland. Doorreis naar Jedburgh, lunchstop. Overnachting aan boord van de DFDS ferry Newcastle-IJmuiden.
dag 6
Aankomst IJmuiden om ca. 09.30 uur. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

details

route: Drymen ligt in het National Park íLoch Lomond and the Trossachsí en is een toegangspoort tot Loch Lomond waarlangs het zuidelijke deel van The West Highland Way loopt. Drymen is een perfecte uitvalsbasis voor prachtige wandelingen in de Schotse Hooglanden. In het hotel zijn verschillende (extra) wandelroutes en kaarten verkrijgbaar.†Let op: er loopt tijdens deze reis geen wandelreisleider of wandelgids mee, u voert de wandelingen dus uit op eigen gelegenheid.

groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers (de wandelgroep wordt v.w.b. het vervoer Nederland-Drymen en het lokale vervoer gecombineerd met de Kras-excursiereis, dus het totale aantal reizigers in de bus is max. 40).

The Winnock Hotel***

ligging: het sfeervolle, typisch Schotse Winnock Hotel ligt aan het dorpsplein in Drymen, een dorp (820 inwoners) in het íNational Park Loch Lomond and the Trossachsí.
faciliteiten: receptie, ruime lounge, gezellig restaurant en een typisch Schotse pub waar ook de lokale bevolking graag een drankje komt drinken.
kamers: telefoon, televisie, koffie-/theezetfaciliteiten en badkamer met bad of douche en toilet.
maaltijden: halfpension d.w.z. ontbijt en 3-gangen diner of dinerbuffet†in het restaurant van het hotel.†
inclusief:
* Nederland (5 opstapplaatsen, klik hier voor schema)- Drymen v.v. per Comfort Class bus
* Overtocht IJmuiden-Newcastle v.v. in een binnenhut met stapelbed op basis van logies
* 3†overnachtingen in 2-persoonskamer met bad of douche en toilet (halfpension)
* lokale transfers per bus
* uitgebreide wandelroutes
ē hotelverzorging: 3 x ontbijt en 3 x diner
ē boottocht met lunch op Loch Katrine
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 180,- (in het hotel; tijdens de overtocht 2-persoons hut)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top