Single Reis White Cliffs Country Kent 8 dagen

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
standplaatsreizen
vanaf € 675,00
Reis PDF boek nu

Engeland dichtbij

"Thereíll be bluebirds over the white cliffs of Dover" zong "The Forcesí Sweetheart" Vera Lynn (geb. 1917) al in de oorlogsjaren dit zo†hartverwarmende lied. Het achterland van de Zuidwest-Engelse kliffenkust, White Cliffs Country genoemd, is verrassend interessant: een gebied van land en water, tuinen en parken, kastelen en landhuizen, oude stadjes en dorpen. Engeland blijkt zo dichtbij te zijn.†

Kent in Canterbury

Midden in de streek East Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat er stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ, de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koningin Elisabeth II het hoofd is.

De University Campus

Aan de noordrand van Canterbury ligt de University of Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietsroutes, in een autoluwe en parkachtige omgeving. Hoewel voorzieningen zoals winkels en sportfaciliteiten†ook in juli en augustus dagelijks open zijn - en gelukkig studentenprijzen†blijven hanteren -, is het er in de zomermaanden minder dicht†bevolkt omdat dan het onderwijs gestopt is en de studenten naar huis zijn gereisd. De supermarkt op de campus is geopend van 08.00-22.00 uur.†

Met betrekking tot de vertrekdata†in augustus die op basis van halfpension (dus inclusief ontbijt en diner)†zijn: op nauwelijks een paar stappen afstand van het verblijf bevinden zich twee van de vier studentenrestaurants†waar doorgaans het ontbijt en de avondmaaltijd gebruikt worden. Dat studenten door-het-jaar-heen gezond moeten eten, is bekend in de keuken en die klus klaren ze in de zomer niet anders! Dat een dag lang buiten fietsen goed is voor de eetlust, is bij deze reis dus een bijkomend voordeel. Het systeem†is self-service waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis en vegetarische gerechten met†diverse groenten en salades. Drankjes tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on-engelse studenten-prijzen. Zoals overal op de universiteit van Canterbury het geval, is het horeca personeel†vriendelijk en behulpzaam.†

De omgeving

De omgeving van Canterbury leent zich prima om te fietsen. Weliswaar zijn de landweggetjes vrij smal maar autoís houden daardoor extra rekening met fietsers. U ontvangt een Nederlandse fietsroutebeschrijving, maar de†Nederlandse reisleider in de volgwagen komt u dagelijks talloze malen tegen.†Op feitelijk een slechts korte afstand van het Europese vasteland maakt u kennis met een typisch stukje Engeland: Kent wordt ook wel de Garden England genoemd. Dat smaakt naar meer en kan†u op de gedachte brengen: "Weíll meet againÖ".

U reist van Nederland (opstappen mogelijk op elk Nederlands station naar keuze, inbegrepen in de reissom) naar Kent v.v. via Brussel met de supersnelle Eurostar.

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands station (naar keuze)-Ashford per trein (Eurostar) via Brussel (vertrek ochtend, aankomst middag). Transfer naar de University of Kent in Canterbury. Informatie over de reis en de route door de reisleider.
dag 2
Fietstocht (ca. 50 km/5 uur) naar het leuke historische plaatsje Sandwich aan het riviertje de Stour, met drie kerken waarvan St. Peterís Church opvallend is door zijn sterk Nederlands lijkende vierkante toren (gerestaureerd door vluchtelingen uit de Nederlanden in de Tachtigjarige Oorlog). Een omweg is mogelijk over het kustplaatsje Deal met een mooi zandstrand en Walmer Castle & Gardens (historisch object van English Heritage), gebouwd door koning Henry VIII.
dag 3
Vrije dag. Mogelijkheid voor een bezoek aan Canterbury (elke zaterdag 15.15 uur Heilige mis met koorzang "Evensong"), de oude havenstad Rochester of evt. Londen (80 km) per trein.
dag 4
Fietstocht (ca. 50 km/5 uur) door het dal van het riviertje de Wye naar Stelling Minnis, een gerestaureerde 19e eeuwse houten windmolen met het daarbij gelegen molenmuseum.
dag 5
Fietstocht (ca. 65 km/6 uur) naar de Romeinse opgraving Faversham met een recent ontdekt theater en Chilham, een leuk dorpje bij een groot landgoed met een tearoom.
dag 6
Fietstocht (ca. 45 km/4 uur) naar Herne Bay, met zijn markante vuur-/klokkentoren, aan de zuidoever van de trechtermonding van de Thames, en Whitstable met Whitstable Castle.
dag 7
Fietstocht (ca. 75 km/7 uur, terug per trein is mogelijk, dan 40 km/4 uur) naar Dover met Dover Castle (historisch object van English Heritage) en het mooie en gezellige zandstrand aan de Marine Parade tussen de twee havenhoofden in.
dag 8
Transfer naar Ashford Railwaystation. Ashford-Elk Nederlands station (naar keuze) per trein (Eurostar) via Brussel (vertrek ochtend, aankomst middag).

details

Bij deze reis heeft u een gratis 1- persoonskamer!  

 

route: glooiend landschap (hoogte max. 100 m.) met rivierdalen van o.a. de Wye en de Stour. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 57 km (5,5 uur) afgelegd.

 

groep: minimaal 6/maximaal 12 reizigers.

 

University of Kent

ligging: het universiteitscomplex met de campus ligt aan de noordrand van het stadje Canterbury, in een rustige autoluwe en parkachtige omgeving. Afstand tot het centrum: ca. 4 km (per OV-bus ca. 10 min.).

reisdata 23 & 30 juli:

faciliteiten: supermarkt (geopend 08.00-22.00 uur), sports centre, arts centre met theater en bioscoop.

Kamers Turing College: ruime modern/functioneel ingerichte 1-persoonskamers voorzien van bed met laken-/dekbed, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi. Zonder eigen douche/toilet (2 kamers delen dan 1 douche/toilet). Zeer ruime keuken met zithoek, aanrecht, ijskast etc. voor algemeen gebruik (9 kamers samen).

maaltijden: Het is mogelijk eten en drinken voor het ontbijt, de avondmaaltijd en voor onderweg te kopen in de supermarkt op de campus. Canterbury heeft ook voldoende restaurants (gelegen op 4 km afstand, bereikbaar per fiets of per openbaar vervoer)

reisdata 6 & 13 augustus: 

faciliteiten: "Hut 8" (25 meter) of "Dolche Vita" (100 meter) voor ontbijt en avondmaaltijd, café-brasserie, supermarkt (geopend 08.00-22.00 uur), sports centre, arts centre met theater en bioscoop.

Kamers Turing College: ruime modern/functioneel ingerichte 1-persoonskamers voorzien van bed met laken-/dekbed, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi met eigen douche/toilet. Zeer ruime keuken met zithoek, aanrecht, ijskast etc. voor algemeen gebruik (ca. 8 kamers samen).

maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen op de campus. Het is mogelijk eten en drinken voor onderweg te kopen in de supermarkt op de campus. 

 

inclusief:

* elk Nederlands station (naar keuze)-Ashford v.v. per trein (Eurostar) incl. zitplaatsreservering op het traject Brussel-Ashford v.v.

* verblijf in ruime 1-persoonskamers op basis van logies (23 & 30 juli) of halfpension (6 & 13 augustus)

* meefietsende Aktiva-reisleider

* Aktiva/Batavus hybride fiets met 24 versnellingen

* Nederlandse routebeschrijving
 

exclusief:

* eten en drinken onderweg

* toeslag 1-persoonskamer € 0,- (GRATIS)

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 
 
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top