reis PDF

White Cliffs Country Kent 8 dagen

singlereis fietsreis | niveau 2 | trein

Engeland dichtbij

"There’ll be blue birds over the white cliffs of Dover" zong "The Forces’ Sweetheart" Vera Lynn (geb. 1917) al in de oorlogsjaren dit zo hartverwarmende lied. Het achterland van de Zuidwest-Engelse kliffenkust, White Cliffs Country genoemd, is verrassend interessant: een gebied van land en water, tuinen en parken, kastelen en landhuizen, oude stadjes en dorpen. Engeland blijkt zo dichtbij te zijn. 

Kent in Canterbury

Midden in de streek East Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat er stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ, de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koningin Elisabeth II het hoofd is. Aan de noordrand van Canterbury ligt de University of Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietsroutes, in een autoluwe en parkachtige omgeving. Hoewel voorzieningen zoals horeca, winkels en de bibliotheek ook in juli en augustus dagelijks open zijn - en gelukkig "studentenprijzen" blijven hanteren -, is het er in de zomermaanden slechts dun bevolkt omdat dan het onderwijs gestopt is en de studenten naar huis zijn gereisd. 

Op nauwelijks een paar stappen afstand van het verblijf bevinden zich twee van de vier studentenrestaurants waar doorgaans het ontbijt en de avondmaaltijd gebruikt worden. Dat studenten door-het-jaar-heen gezond moeten eten, is bekend in de keuken en die klus klaren ze in de zomer niet anders! Dat een dag lang buiten fietsen goed is voor de eetlust, is bij deze reis dus een bijkomend voordeel. Het systeem is self-service waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis, vegetarisch en diverse groenten en salades. Drankjes tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on-engelse "studenten"-prijzen. Zoals overal op de universiteit van Canterbury het geval, is de bediening in het restaurant vriendelijk en behulpzaam. 

De omgeving van Canterbury leent zich prima om te fietsen. Weliswaar zijn de landweggetjes vrij smal maar auto’s houden daardoor extra rekening met fietsers. U ontvangt een Nederlandse fietsroutebeschrijving. In principe rijdt de meefietsende reisleider dagelijks een rondje (ca. 50 km) en fietsen liefst zo veel mogelijk reizigers mee. Maar het staat u uiteraard helemaal vrij om de routes in uw eigen tempo te doen (al dan niet met de Nederlandse routebeschrijving die u ontvangt), compleet andere tochten te maken of een dagje iets anders te doen. Op feitelijk een slechts korte afstand van het Europese vasteland maakt u kennis met een typisch stukje Engeland: een Britian-in-a-nutshell. Dat smaakt naar meer en kan u op de gedachte brengen: "We’ll meet again…".

U reist van Nederland (opstappen op elk Nederlands station naar keuze, inbegrepen in de reissom) naar Kent v.v. via Brussel met de supersnelle Eurostar. 


 

 

 

Op dit moment zijn online prijsaanvragen van onze reizen even niet mogelijk.

Morgenvroeg kunt u weer een reis boeken en alle prijsinformatie opvragen over onze reizen.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aktiva Tours