Single Reis Kefalonia en Ithaka 8 dagen per vliegtuig

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 819,00
Reis PDF boek nu

Wandelen†over de groene†Ionische eilanden

De Ionische eilanden, genoemd naar de gelijknamige zee, liggen voor†de Grieksde westkust.†Kefalonia en Ithaka zijn minder bekend en ook minder druk dan andere†Griekse eilanden, en daardoor ook†iets authentieker.†Door de†regenrijke winters†zijn Kefalonia en Ithaka vrij groen, en daar waar de grond vruchtbaar is, gedijen de wijngaarden†voor de†Robola-wijn uitstekend. Het†mytische Ithaka†oefent†grote aantrekkingskracht uit: in de Odyssee van Homerus was Odysseus koning van het eiland.†

Kefalonia is ruig en bergachtig.†U wandelt er ook door†een vruchtbare vlakte, van dorpje naar dorpje.†Ithaka†kent ook hoogteverschillen maar het is er stiller. De bevolking op beide eilanden is hartelijk: waarschijnlijk†zelfs zonder elkaar te kunnen verstaan,†zullen de bewoners u†vriendelijk toewuiven†of†zelfs†uitnodigen voor een kopje koffie of een glaasje ouzo, of twee...

In 8 dagen hopt u†vn plek naar plek. De wandelingen zijn onder begeleiding van een gids en lopen voornamelijk over íkalderimiaí, eeuwenoude ezelspaden door verlaten streken. Op Ithaka beschikt de groep†de kaiki íArgoí, een traditionele Griekse houten vissersboot, met aan dek genoeg stoelen en matrassen om rustig te genieten van zon en vergezichten.†Dankzij dit schip is het mogelijk†de mooiste plekjes te bereiken en vanaf daar†schitterende wandelingen te maken.

Om aan deze wandelvakantie deel te kunnen nemen, dient u over een goede conditie te beschikken. De wandelingen zijn niet heel lang, maar gaan over smalle onverharde paadjes met soms een flinke klim. Wanneer u een dag niet mee wilt lopen,†kunt u altijd in het hotel of aan boord blijven.

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Kefalonia per TUI fly. Na aankomst volgt een transfer naar het havenplaatsje Agia Efimia. De rit is meteen een schitterende tocht langs de flanken van de Gerani, met weidse vergezichten over de diepblauwe Middellandse Zee beneden u. Samenkomst in een traditionele taverna, waar een lange tafel klaar staat. Onder het genot van een glas lokale witte Robola wijn krijgt u meer te horen over het weekprogramma en kunt u kennis met elkaar maken.

dag 2
Wandeling (ca. 14 km/4 uur)naar het beroemde Mirthos-strand. U doorkruist Kefalonia en loopt van de oost/ naar de westkust, door de weelderige vallei van Pylaros )7 kmí. U wandelt over een oud geitenpad onder de schaduw van dikke olijfbomen en cipressen. Het uitzicht over de beroemde baai van Mirthos, diep beneden, is adembenemend; een hagelwit strand dat scherp afsteekt tegen de azuurblauwe zee. Niet voor niets is dit `ansichtplaatje` ťťn van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland.
dag 3
Wandeling (ca. 14 km/5 uur) via het haventje van Agia Efimia naar het ruÔnedorp Drakopulata. Hier heeft de tijd stilgestaan, met alleen de ruÔnes als stille getuigen. Het enige teken van leven is het geluid van geitenbellen op de bergflank. De lekkerste geitenkaas van Kefalonia komt uit dit gebied. Het pad meandert door een schaduwrijke kloof voordat deze uitkomt aan de kust. Onderweg wisselen de vergezichten elkaar af. Zo ligt aan de horizon het eiland Ithaka, en een bocht verder kijkt u uit over het vruchtbare dal van Sami, gedomineerd door honderden cipressen. Per taxi terug naar Agia Efimia.
dag 4
s Ochtend vaart u naar het mythische eiland Ithaka. Eenmaal in de haven van Piso Aetos wordt u naar het hooggelegen klooster van Katheron gebracht. De enige monnik zal ons uitzwaaien en een goede reis wensen. De komende wandeling is vooral dalend gedurende 11 km. Het pad loopt over de flanken van de Neriton berg, met rondom weidse vergezichten over de Ionische Zee. Vanuit het slaperige dorpje Anogi kronkelt het oude pad richting de kust. Recreatieve wandelaars kunnen de eerste zwaardere etappe overslaan door hier te beginnen. Het schilderachtige Kioni, met haar pastelkeurige huisjes, is idyllisch gelegen aan een natuurlijke haven. Na de lunch wordt u opgepikt door een bootje en naar het afgelegen Gidaki strand gebracht. Na een zwempauze loopt u over een schaduwrijk pad met mastiekbomen naar Vathi, de hoofdstad van het kleine Ithaka.
dag 5
Vandaag heeft u een vrije dag, maar vervelen hoeft allerminst. Er zijn veel mogelijkheden om individueel op pad te gaan. De allermooiste manier om van de mooie kusten te genieten is per kayak (ook voor beginners). Onder begeleiding van een ervaren instructeur kunt u verscholen grotten in peddelen en komt u op strandjes waar niemand anders kan komen. Mochten er meerderen zijn die vandaag ook willen wandelen, dan kunnen we gezamenlijk op pad naar de afgelegen Arethousa waterval en kunnen hier onze veldfles met fris helder bronwater vullen. Het smalle pad kronkelt naar beneden tot het kleine strandje van Perapigadi. Hier kunnen we wachten op een bootje, die ons naar het Filiatro strand zal brengen. Een leuk strand met een nog leukere strandbar.

ís Middags hebben we nog voldoende tijd om het intieme Vathi te ontdekken. Verdwaal in de vele smalle steegjes en geniet van een koude frappe koffie op ťťn van de terrasjes op het centrale plein.
dag 6
Een pittige wandeling van ca. 12 km voert u naar de haven van Piso Aetos. Tot het vervallen klooster van Taxiarchon is de route stijgend, maar daarna heeft u plotseling zicht over de zee met Kefalonia in de verte. Het pad is overgegaan in karrenspoor en u daalt langzaam af naar zeeniveau. In Piso Aetos zal de veerboot aanmeren en u naar de overkant varen. Na een half uur komt u aan in Sami, waar een bus u direct naar Argostoli brengt. Ook deze rit zelf is al een belevenis en loopt over een hoge bergpas en over de hoogvlakte van Valsamata, alwaar de fameuze Robola-wijn wordt gemaakt. Argostoli is de hoofdstad van Kefalonia en een schitterende stad met statige lanen met palmbomen, smalle winkelstraatjes en levendige pleinen. De stad is eeuwenlang Venetiaans geweest en de Italiaanse invloeden zijn overal aanwezig. Op de centrale ípiazzaí komen de bewoners bijeen om te flaneren, te zien en vooral om gezien te worden.
dag 7
Vandaag staat een korte stadswandeling door Argostoli op het programma, maar er valt hier nog veel meer te doen. De stad beschikt over een gezellige winkelstraat, een bruisende groentenmarkt en een archeologisch museum. Op eigen kosten kunt u een fiets huren en een klein rondje door Argostoli fietsen, onder de schaduw van hoge pijnbomen en langs kleine strandjes. Een andere mogelijkheid is het huren van een kayak, om de spectaculaire kustlijn van Fanari tot Minies te ontdekken.


dag 8
Transfer (ca. 20 minuten) naar de luchthaven. Kefalonia-Amsterdam per TUI fly.

details

route: glooiend tot heuvel- en bergachtig. Per wandeldag wordt gemiddeld†12 tot 14†km afgelegd.
††
groep: minimaal 10/maximaal 28 reizigers.†
hotels: tijdens deze reis†verblijft u†in†eenvoudige familiehotels/appartementen in een 2-persoonskamer op indeling†met eigen douche en toilet. De verzorging is op basis van logies/ontbijt.
Onder voorbehoud maken we gebruik van de volgende hotels/appartementen:
ē Dag 1 en 2: Hotel Afroditi of Hotel Panorama in Agia Efimia op Kefalonia
ē Dag 3: Appartementen Remezzo of Melissani Hotel in Sami op Kefalonia
ē Dag 4 en 5: Hotel Mentor in Vathi op Ithaka
ē Dag 6 en 7: Hotel Mirabel in Argostoli op Kefalonia
inclusief:
* Amsterdam-Kefalonia v.v. per TUIfly
* transfers†luchthaven-hotel v.v.
*†7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer op indeling†op basis van logies en†ontbijt
* bagagetransfers
* taxitransfers tijdens de wandeldagen
* lokale Nederlands-sprekende reisleiding
exclusief:
* overige maaltijden
* in te checken bagage (20 kg) Ä 20,- per enkele reis†
* toeslag 1-persoonskamer Ä 150,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top