Kefalonia en Ithaka 8 dagen per vliegtuig

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 794,00
Reis PDF boek nu

Wandelen†over de groene†Ionische eilanden

De Ionische eilanden, genoemd naar de gelijknamige zee, liggen voor†de Grieksde westkust.†Kefalonia en Ithaka zijn minder bekend en ook minder druk dan andere†Griekse eilanden, en daardoor ook†iets authentieker.†Door de†regenrijke winters†zijn Kefalonia en Ithaka vrij groen, en daar waar de grond vruchtbaar is, gedijen de wijngaarden†voor de†Robola-wijn uitstekend. Het†mytische Ithaka heeft oefent†grote aantrekkingskracht uit: in de Odyssee van Homerus was Odysseus koning van het eiland.†

De wandelingen†over de†eilanden gaan aan de hand van een†duidelijke Nederlandstalige routebeschrijving. Kefalonia is ruig en bergachtig.†U wandelt er ook door†een vruchtbare vlakte, van dorpje naar dorpje.†Ithaka†kent ook hoogteverschillen maar het is er stiller. De bevolking op beide eilanden is hartelijk: misschien zelfs zonder elkaar te kunnen verstaan,†zullen de bewoners u†vriendelijk toewuiven†of†zelfs†uitnodigen voor een†kopje koffie of een glaasje ouzo, of twee...

De routes en ook de beschrijvingen ervan zijn met zorg samengesteld. Na elke bocht in het parcours†toont zich opnieuw†een ander panorama. Het landschapsbeeld is†een palet aan kleuren:†van de bodem, de planten, de stranden en de zee.†

Tijdens deze fraaie eilandenreis†overnacht u in goede†familiehotelletjes met een typische "eilandsfeer":†rustig, vriendelijk en ontspannen met alle gelegenheid om te genieten en te ontdekken.†In de†uitgebreide routebeschrijving staan†vele†tips voor onderweg inclusief lekkere lunchadresjes onderweg.

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Kefalonia per TUIfly. Transfer (inclusief) naar het schilderachtige havenplaatsje Agia Efimia met de levendige boulevard.
dag 2
Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur) door de weelderige vallei van Pylaros vanuit Agia Efimia, van de oostkust naar de westkust. Route over een oud geitenpad onder de schaduw van dikke olijfbomen en cipressen. Het uitzicht over de baai van Myrthos, diep beneden, is adembenemend mooi: een hagelwit strand dat scherp afsteekt tegen de diepblauwe zee.
dag 3
Wandeling (ca. 14 km/5 uur) naar het verlaten dorp van Drakopulata. Hier heeft de tijd sinds de laatste bewoning stil gestaan, met alleen de ruÔnes als stille getuigen. Het enige teken van leven is het bellengeluid van vee op de bergflank. De lekkerste geitenkaas van Kefalonia komt dan ook uit dit gebied! Het pad kronkelt door een kloof en komt uit aan zee. Aansluitend overtocht per veerboot (30 min.) naar Ithaka. Verblijf in een klein en luxe familiehotel in de hoofdplaats Vathi.
dag 4
Transfer per taxi (inclusief) naar het hooggelegen Katheron-klooster. De enige monnik zwaait u uit en wenst u een goede reis! Wandeling (ca. 11 km/3,5 uur), vooral dalend, over de flanken van de berg Neriton, met rondom weidse vergezichten over de Ionische Zee. Vanuit het slaperige dorpje Anogi slingert het oude pad richting de kust. Het schilderachtige Kioni, met haar pastelkeurige huisjes, ligt idyllisch aan een natuurlijke haven. U kunt lunchen in ťťn van de traditionele tavernaís aan de haven en zwemmen aan het Filiatro-strandje. Einde middag per taxi-boot (inclusief) terug naar Vathi.
dag 5
In de middag overtocht per veerboot naar Kefalonia. Tot die tijd kunt u het charmante Vathi ontdekken: de vele smalle steegjes en de terrasjes op het centrale plein voor een frappe-koffie. Extra wandeling mogelijk over een smal paadje naar het afgelegen Gidaki-strand (ca. 8 km/2,5 uur). Verblijf in een sympathiek familiehotel dat gerund wordt door de oude Makis en zijn vrouw. Elke kamer een mooi uitzicht over de haven met de vele aangemeerde zeil- en vissersbootjes.
dag 6
Wandeling (naar keuze ca. 6 km/2 uur of ca. 12 km/4 uur) naar de ruÔne van een eeuwenoude akropolis. Langs de stijgende route staan oude cyclopenmuren, een bewijs dat duizenden jaren geleden dit pad al werd belopen. Onderweg ia er de reuk van wilde oregano, tijm en salie. Daarna een sterk dalende route door een dicht woud met mastiek- en eucalyptusbomen. Eindpunt is het paradijselijke Anti-Samosstrand. Te voet (of per taxi, niet inclusief) terug naar Sami. Tip: bezoek het ondergrondse meer in de grot van Melissani - in de middag schijnt de zon via een gat in de grot, wat een waaier aan kleuren in het water oplevert.
dag 7
Transfer per taxi (inclusief) naar Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia, een mooie rit over een hoge bergpas en over de hoogvlakte van Valsamata met de Robola-wijngaarden. Argostoli is een schitterende stad met statige lanen vol palmbomen, smalle winkelstraatjes en levendige pleinen. De stad is eeuwenlang Venetiaans geweest en de Italiaanse invloed is nog duidelijk aanwezig. Op de centrale Ďpiazzaí komt men bijeen om te zien en vooral om gezien te worden. Tijdens een stadwandeling (ca. 3 km/tijdsduur afhankelijk van het aantal stops) gaat u op visite bij Sakis, een tamme Caretta Caretta-zeeschildpad die sinds jaren zijn vaste stek in de haven heeft.
dag 8
Transfer naar de luchthaven. Kefalonia-Amsterdam per ArkeFly.

details

route: glooiend tot heuvel- en bergachtig. Per dag wordt gemiddeld†12 km afgelegd met de mogelijkheid de routes†te verlengen of in te korten.†
††
minimum aantal reizigers: 2
aankomst elke†vrijdag†van 26 april t/m 28 juni en van 6 t/m 27 september
hotels: tijdens deze individuele reis†verblijft u†in†de volgende uitstekende familiehotels/appartementen met†kamers met eigen douche en toilet, de verzorging is op basis van logies/ontbijt.
Onder voorbehoud maken we gebruik van de volgende hotels:
ē Dag 1 en 2: Appartementen Ballas in Agia Efimia op Kefalonia
ē Dag 3 en 4: Hotel Mentor in Vathi op Ithaka
ē Dag 5 en 6: Appartmenten Remezzo in Sami op Kefalonia
ē Dag 7: Hotel Mirabel in Argostoli op Kefalonia
inclusief:
* Amsterdam-Kefalonia v.v. per TUIfly
* transfers†luchthaven-hotel v.v.
*†7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt
* bagagetransfer
* taxitransfers tijdens de wandeldagen
* Nederlandse vertegenwoordiging ter plaatse
* kaartmateriaal en Nederlandstalige routebeschrijving, tips en toeristische informatie
exclusief:
* overige maaltijden
* in te checken bagage Ä 18,- per stuk (max. 20 kg) per enkele reis
* veerboot van/naar Ithaka (ca. Ä 20,- retour)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* lokale toeristenbelasting ca. Ä 12,- pp
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top