Camino de Santiago 5 Rocroi-Porcien 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
nieuw
vanaf € 475,00
Reis PDF boek nu

De eindeloze weg naar Reims en Vézelay

 

De pelgrimage - of ook genoemd: pelgrimstocht, bedevaart - dateert al uit de vroege Middeleeuwen. De belangrijkste kerkelijke reisdoelen waren Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostella. De tocht naar die laatstgenoemde Spaanse stad, ook de Sint Jacobsroute genoemd, is één van de oudste. Het is ongelooflijk hoe duizend jaar geleden christenen uit alle uithoeken van Europa zoals het Frankische Rijk, de Lage Landen en de Alpen de hachelijke onderneming via de Pyreneeën naar Noord-West Spanje waagden. Het einddoel was Santiago de Compostella in Galicië, bijna aan de Cabo Finisterre - op zijn Latijns de Finis Terrae - het einde van de wereld….

 

Deze reis is bij Aktiva Tours pas de vijfde in de lange Santiago- serie dus nog relatief dicht bij de eerdere start bij de Dom van het Duitse Aachen (Aken). Dit traject, dat soms bosrijk is en dan weer door agrarisch landschap loopt, gaat helemaal over Frans grondgebied, waar de bijna eindeloze reis nog bijna duizend kilometer lang zal blijven. Historisch gezien kende de pelgrimstocht naar Santiago vier belangrijke halteplaatsen in Frankrijk: Parijs, Vézelay, Le Puy en Arles. De Aktiva-serie Santiago-reizen volgt de route via Vézelay, de Limousin en de Dordogne naar de Pyreneeën. Dit traject nummer 5 is overigens het laatste met reliëf van betekenis, daarna wordt de lange weg naar de basiliek van Vézelay via Reims en Chalons/Champagne vrijwel continu vlak.

 

Het verblijf is in een comfortabel hotel aan de rand van Charleville- Mézières dat globaal halverwege ligt tussen de noordelijkste en zuidelijkste routeplaats van deze reis. De departementshoofdstad is een oude garnizoensplaats en straalt enige grandeur uit met haar statige gebouwen, kaarsrechte lanen en ruime strakke pleinen. De inbegrepen avondmaaltijd wordt in het restaurant van het hotel geserveerd, maar als u eens op een wandeldag vrij vroeg terug zou zijn, kunt u nog even het centrum bezoeken.

 

We bieden de reis aan in de lente, de zomer en het najaar, in dit klimaatgebied voor wandelaars de meest gewenste jaargetijden. De koude en de donkerte van de winter worden zo gemeden.

 

De - vele - volgende edities van deze Sint Jakobs-reis zullen de traverse van Frankrijk, de doorsteek van de Pyreneeën en de finale etappes in Spanje gaan behelzen. Het verdere verloop van dit wandelvakantie project, begonnen in 2015, staat gepland voor de periode 2019-2035.

 

 

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Rimogne (ca. 260 km) per minibus (11.00-14.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 6 km/2 uur) van Rimogne met de in het oog springende oude hoge mijnschacht naar Murtin-et-Bogny door het dal van La Sormonne.
dag 2
Wandeling (ca. 21 km/6 uur) van Murtin-et-Bogny naar Signy l’Abbaye via Rouvroy sur Audry, route door overwegend licht-glooiend agrarisch terrein. Signy l’Abbaye aan de Malval heeft een fraaie historische kerk met gebrandschilderde ramen.
dag 3
Wandeling (ca. 19 km/5,5 uur) van Signy l’Abbaye naar Wasigny door het Forêt Dominiale de Signy l’Abbaye. Wasigny heeft in het midden van de plaats een 15e eeuwse overdekte marktplaats die nog steeds in gebruik is.

dag 4
Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Wasigny naar Château Porcien via de “Montagne” (150 m.!) van Sery. In de middag eventueel doorreis (per minibus, 10 km verder) naar Novion-Porcien met het Museé Guerre et Paix (‘oorlog en vrede’) een in januari 2018 geopend educatief museum over de laatste drie Franse oorlogen van 1870-1871 (Frankrijk-Duitsland), 1914-1918 (WO-I) en 1939-1945 (WO-II).


dag 5
Wandeling (ca. 6 km/2 uur) van Bourg Fidèle via de Vallée de Misère naar Rocroi, een vestingstadje met verdedigingwerken en een strak symmetrisch stratenpatroon. Rocroi-Eindhoven Station NS (ca. 260 km) per minibus (13.30-17.00 uur).

details

route: lage heuvels (max. tussen ca. 100 en 150 meter) afgewisseld met golvend landschap, doorsneden met kleine riviertjes. Per wandeldag wordt ca. 19-20 km (de eerste en de laatste dag ca. 6 km) afgelegd.

ligging : in het centrum van de levendige provincieplaats Dinant, direct aan de oever van de Maas, dicht bij de citadel.

faciliteiten: modern hotel met receptie, bar, ontbijtruimte.

kamers: met badkamer met (bad en/of) douche en toilet, kamers hebben gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers. Gratis wifi.

maaltijden: maaltijden (ontbijt en avondmaaltijd) inbegrepen. De avondmaaltijd wordt genuttigd in Restaurant "A la Ville de Bruges" op korte loopafstand van Hotel Ibis. Een hapje en een drankje voor overdag onderweg worden meestal tijdens de wandelingen gekocht in een café of winkel op de wandelroute. 

 

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers. 

 

Hotel Campanile Charleville-Mézières

ligging: aan de rand van (het centrum van) de levendige departementshoofdstad Charleville-Mézières.

faciliteiten: modern hotel met receptie, restaurant, tv-kamer.

kamers: met badkamer met (bad en/of) douche en toilet. Kamers hebben gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers. Gratis wifi.

maaltijden: maaltijden (ontbijt in buffetvorm, avondmaaltijd met 3 gangen waarvan gang 1 en 3 in buffetvorm). Een hapje en een drankje voor overdag onderweg worden meestal bij en van de naburige supermarkten gekocht.

 
inclusief

* Eindhoven Station NS-Rimogne en Rocroi-Eindhoven Station NS per minibus

* verblijf in 1- of 2-persoonskamer met (bad en) douche/toilet op basis van halfpension (= ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen)

* Aktiva-reisleider

* transfers per minibus

* Nederlandse route-uitleg

 

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer € 120,-

* hapje en drankje onderweg

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer
 
 
 
 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top