Franse Pad 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 695,00
 • Even uitrusten....
 • Het Franse Pad
 • logo van Het Franse Pad
 • Domaine Bonneblond - Saint Désiré
 • Le Berry
 • La Maison du Cerf - Urciers
 • Gîtes Les 2 Tulipes - La Cellette
 • Veï Lou Quéri - Moutier-Malcard
 • Gîtes Puur Berry - La Ville Aux Moines
 • Slaapkamer - Le chant hibou
 • Woonkamer - Le chant hibou
 • Badkamer - Le chant hibou
 • Le chant hibou
 • Wandelvakantie in de Berry met verblijf in bijzondere accommodaties van Nederlandse eigenaren

  Uw koffers pakken en uw droom achterna reizen. Een groot avontuur dat maar weinigen onder ons aandurven. Maar zij deden het. De eigenaren van enkele bijzondere accommodaties in Le Berry, het groene hart van Frankrijk. Ze vielen als een blok voor de ongerepte natuur van de streek en de rust die hier heerst. Over rustige weggetjes en paden wandelt u van het ene huis naar het andere. Waar u dagelijks warm welkom geheten wordt, uiteraard met een lekker welkomstdrankje. Ook zorgen de gastvrije gastheren- en vrouwen voor een uitgebreid ontbijt en lunch voor onderweg. In de avond schuift u aan tafel voor een driegangenmenu, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid. Ook fijn om te weten: de bagage wordt naar het volgende verblijf gebracht.

  De wandelmogelijkheden in de Berry zijn eindeloos. Het Franse Pad bezit tientallen zelfgemaakte routes, die de accommodaties van Het Franse Pad onderling met elkaar verbinden. De routes zijn afhankelijk van uw begin- en eindpunt en het door u gekozen arrangement; wandelt u vandaag een route vanuit één accommodatie of vertrekt u naar het volgende logeeradres? Eén ding staat vast: de omgeving is altijd even mooi.

 • van dag tot dag

  dag 1
  U reist op eigen gelegenheid naar Saint-Désiré. Hier wordt u vanaf 16.00 uur verwelkomt door de gastvrije Nederlanders van Domaine Bonneblond met een drankje een lekker 3-gangendiner.

  De komende dagen staan in het teken van genieten. Heerlijk wandelen en bijzondere ontmoetingen. In deze regio bent u één met de natuur. De wandelmogelijkheden in de Berry zijn eindeloos. Hieronder treft u voorbeeldroutes. Alle tochten gaan door een prachtig glooiend coulisselandschap. Massatoerisme kennen ze hier niet. Soms lijkt het zelfs alsof de tijd stil is blijven staan. De tochten zijn ongeveer 15 à 20 km per dag. De gastvrouwen- en heren brengen u graag een eindje op weg wanneer u ervoor kiest om de route in te korten. De tochten zijn goed te doen, met wat trainingskilometers vooraf.

  Om een indruk te geven van hoe een wandelarrangement er uit zou kunnen zien, volgt u onderstaand voorbeeld. Bij de reispapieren (ca. 14 dagen voor vertrek) ontvang u het adres van de accommodatie waar u de eerste dag zult overnachten. Er zijn 7 accommodaties die bij Het Franse Pad aangesloten zijn, de reis wordt ingedeeld op basis van beschikbaarheid van de locaties. Ter plaatse ontvangt u iedere ochtend de route die u die dag gaat wandelen.  
  dag 2
  Naar Gîtes Puur Berry (ca. 20 km). Na een goed ontbijt is het tijd voor de eerste wandeltocht. Het landschap is glooiend. U vindt hier tientallen beken en riviertjes. Weilanden worden omzoomd door oude heggen en houtwallen. In het voorjaar bloeien er hyacinten, orchideeën en seringen. Geniet van de heerlijke geuren terwijl u wandelt. Door St. Eloy d’Allier wandelt u richting Préveranges. Geniet onderweg van uw lunchpakket. Langs imposante rotsen en via het bruggetje over de rivier Arnon richting Saint-Palais. Pakt u hier een lekker glas wijn op het terras en bewonder de 12e-eeuwse kerk met glas-in-loodramen. Via de bossen komt u aan bij Gîtes Puur Berry. Wellicht spot u een vos, ree of wild-zwijn?
  dag 3
  Naar Gîtes Les 2 Tulipes (ca. 17 km). Al snel na het verlaten van Gîtes Puur Berry
  andelt u het bos in. Na wat dalen en klimmen en het oversteken van het riviertje de Indre, vangt u bij het verlaten van het bos een glimp van het Kasteel van Courcelle op. Hierna heeft u de keuze voor een klein uitstapje (ca. 1,5 km extra) naar de bron La Fontaine de St. Loup. Het verhaal gaat dat, als men drinkt uit deze bron, men geen angst meer zou kennen. Door een bosrijke omgeving gaat de route verder naar Vijon, een leuk dorp met een klein kruidenierszaakje. Vlak bij de kerk is er een veldje met picknicktafels, waar u even kunt uitrusten, lunchen en genieten van het uitzicht. Château du Puy is het laatste culturele hoogtepunt van vandaag, voordat u bij de gîte van Fransje en Frédéric arriveert.
  dag 4
  Naar Veï Lou Quéri (ca. 17 km). Ook vandaag wordt het decor weer gevormd door groene heuvels, rustige weggetjes, prachtige doorkijkjes en kabbelend water. Onderweg passeert u het typisch Franse dorpje La Cellette. Geniet hier van een welverdiende versnapering in Auberge de La Tour of bezoek het historische kerkje l’Église St. Avit. Aan het einde van het dorp kunt u een stukje van de route afwijken (ca. 250 m) om te gaan kijken bij de waterval. Ca. 10 km verderop arriveert u bij Veï Lou Quéri, waar het gezellig tafelen is met uw gastheer- en vrouw Corrie en Ron.
  dag 5
  Naar La Maison du Cerf (ca. 20 km). Vandaag leidt het Franse pad u door bossen en zonnebloemvelden naar de chambre d’hôte La Maison du Cerf van Lucia en Antony. De wandeling start in het dorpje Sazeray. Vanuit daar wandelt u naar Vigoulant. Hier is het goed toeven aan het meer. Vervolgens brengt de route u langs oude landbouwpercelen, omringd door oude hagen en eiken; ervaar het échte Franse boerenland!
  dag 6
  Naar Domaine Bonneblond (ca. 21 km). Na het ontbijt brengt Antony of Lucia u naar het begin van de wandeling. Deze ligt in Saint-Saturnin. Na de
  isterciënzerabdij Abbaye des Pierres wandelt u het bos in. Hier bewandelt u de route van de Maîtres Sonneurs, een historische roman van George Sand. Een kronkelig pad leidt u daarna langs een van de uitlopers van het meer van Sidiailles naar St. Eloy d’Allier. Hierna is het nog een klein stukje naar Domaine Bonneblond, waar Willem en Helen graag uw belevenissen van deze week horen.
  dag 7
  Na het ontbijt neemt u afscheid van Willem en Helen en reist u op eigen gelegenheid huiswaarts. Au revoir!

  13-daagse reis
  U kunt ook kiezen voor een 13-daagse reis. U verblijft dan in elke accommodatie 2 of 3 nachten. U kunt er dan voor kiezen om het allemaal wat rustiger aan te doen, of u wandelt een leuke route in de omgeving van de accommodatie. Er is zijn volop mogelijkheden. Laat u inspireren door uw gastheer en -vrouw.
  Belangrijke informatie
  • Het kan voorkomen dat niet Domaine Bonneblond, maar een van de andere genoemde accommodatie het begin- en eindpunt van het rondje vormen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Wegens organisatorische redenen is het niet mogelijk om op eigen initiatief een start- en eindplaats te kiezen. Bij de reispapieren ontvangt u de accommodatielijst die voor uw reis van toepassing is.
  • In drukke periodes is het mogelijk dat door een beperkte beschikbaarheid
  van de deelnemende accommodaties er geen vijf maar drie of vier
  accommodaties bezocht worden. Dit betekent dat u in een accommodatie
  maximaal twee nachten verblijft*. U fietst dan de ene dag van de ene naar de
  andere accommodatie en de volgende dag fietst u een tocht in de omgeving
  van de accommodatie waar u op dat moment verblijft. De ochtend er op
  vertrekt u weer naar de volgende accommodatie.
 • details

  Accommodatie: zeven koppels of families reisden hun droom achterna. Het bracht hen naar het groene hart van Frankrijk, de Berry. Verspreid over de streek kochten ze optrekjes die na veel verbouwingen en renovaties werden omgetoverd tot sfeervolle gîtes, chambres d’hôtes en woonboerderijen. Op de pedalen trekt u door het Franse boerenland van de ene accommodatie naar de andere. Hieronder stellen de eigenaren zichzelf en hun accommodatie graag voor. 

  Domaine Bonneblond - Saint Désiré
  Wij zijn Willem en Helen en verwelkomen jullie graag op Domaine Bonneblond! Toen we voor het eerst op Bonneblond aankwamen, waren we direct verkocht; wat een enorme sereniteit en schoonheid, we werden er stil van. Het is heerlijk om vakantievierders te mogen ontvangen en ze te helpen om de hectiek van het dagelijks leven weg te laten stromen! De 69 hectare landbouwgrond met daarnaast een aantal boerderijdieren omlijsten diverse overnachtingsmogelijkheden. U overnacht in een van de sfeervolle appartementen of chambre d’hôtes, ten minste voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet.

  Gîtes Puur Berry - Saint-Priest La Marche
  In de zomer van 2010 verhuisden wij, Paul en Judith, met onze 2 dochters naar het groene hart van Frankrijk. Of zoals ze hier zeggen Le Coeur d’Or, het groene hart van Goud. We bieden u rust, ruimte, schone lucht maar bovenal het echte Frankrijk. We houden het eenvoudig en haasten hier niet. We genieten van de dieren, het zwembad, van lekker eten met producten uit de moestuin en uit de streek, een goed glas wijn (de Chateaumeillant), van een knapperend kampvuur met marshmallows en als toetje de prachtige sterrenhemel. U logeert in de vrijstaande gîte, geschikt voor 4 personen of in ons tweekamerappartement. De gîte is voorzien van een grote woonkeuken, royale slaapkamer en complete badkamer. Het tweekamerappartement is voorzien van een apart zitgedeelte met kitchenette, een apart slaapgedeelte met daarnaast een douche, wastafel en toilet. Bij de gîte hoort ook een broodoven, waarmee we regelmatig pizza bakken voor gasten en dorpelingen.

  Gîtes Les 2 Tulipes - La Cellette
  Een aantal jaren geleden hebben we in de Berry de plek gevonden, waar we de rest van ons leven willen blijven. Hier valt alle stress van u af en kunt u genieten van de prachtige natuur. De gîte Les 2 Tulipes is vrijstaand en geschikt voor 4 personen. De gîte is enkele jaren geleden compleet gerenoveerd, waarbij het authentieke karakter van de gîte bewaard is gebleven. Uw verblijf is van alle gemakken voorzien en in de aangrenzende ruime tuin kunt u tot ’s avonds laat van de zon genieten op je eigen terras. De gîte is o.a. voorzien van complete keuken, badkamer met douche en toilet en twee ruime slaapkamers. Wij, Fransje en Frédéric Fortanier, heten u van harte welkom.

  Veï Lou Quéri - Moutier- Malcard
  In de Berry kunt u nog rustig wandelen en fietsen, maar is er ook veel te zien en te beleven. Bij thuiskomst is het goed toeven in ons fraaie "Maison de Maître", met een heerlijke tuin en uitzicht op het Creusense heuvellandschap. We hebben 5 comfortabele chambres d’hôtes met een eigen badkamer, een zit- en eetkamer en een bibliotheek. Op de menukaart van onze table d’hôtes staan een viergangendiner met verse producten uit eigen tuin, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid aan tafel. Kom en geniet mee van onze droomplek in het echte Frankrijk. Soyez les bienvenues! Corrie en Ron de Hoog.

  La Maison du Cerf - Urciers
  Na een zoektocht door heel Frankrijk zijn we in Le Berry terecht gekomen. En oh, wat vinden we het fijn hier. In een stoere boerderij hebben we sinds 2008 onze chambre d’hôte La Maison du Cerf gevestigd. We hebben 5 comfortabele gastenkamers met eigen badkamer. Voor ons huis ligt een heerlijke tuin van 2 hectare waar het heerlijk relaxen is. Maar ook binnen zijn er diverse plekken ingericht om ongestoord dat boekdat u nu al zo lang heeft liggen, eindelijk eens uit te lezen. Wij, Anthony en Lucia (een Frans-Nederlandse mix) verwelkomen u graag !

  La Cour d’Enchère - Saint-Palais
  Langs de groene meridiaan, in het hart van Frankrijk, is het prachtig wandelen en fietsen. De lappendeken van velden en wegen in dit golvende landschap van de Allier heeft ons betoverd. In november 2017 zijn wij, Ron en Ellen, hier neergestreken. Op La Cour d’Enchère, met in de achtertuin de rivierbedding van de Arnon, zijn herten, vossen en roofvogels in volle vlucht een lust voor het oog. U overnacht in onze chambre d’hôte met een eigen badkamer en een tweede slaapkamer. We bereiden een heerlijke maaltijd met streekproducten en serveren bij het ontbijt een vers ei van onze kippen. U mag natuurlijk ook aanschuiven bij de wekelijkse BBC samen met onze kampeergasten, het kampvuur of een deuntje meespelen tijdens een muzieksessie. Kom en geniet!

  Le Chant-Hibou
  Wij, Ton en Irene, heten u van harte welkom op le Chant- Hibou. We wonen middenin het mooie, afwisselend landschap van de Bocage Bourbonnaise: heuvels met door heggen omzoomde weilanden, afgewisseld met eikenbossen en kleine pittoreske dorpjes. We genieten hier na 13 jaar nog steeds enorm van en delen dit graag! U verblijft in gîte la Chouette, de oorspronkelijke boerderij, authentiek en van alle moderne gemakken voorzien, met eigen terras en ruime tuin. Vanuit hier kunt u heerlijk wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen, herten en vossen zien, roofvogels boven uw hoofd. Om dan aan het eind van de dag samen met ons te genieten van een gezellige maaltijd, om de volgende morgen, weer lekker uitgerust, het Franse Pad op te gaan!
   

  Minimum aantal reizigers: 2
   

  Huisdieren: zijn niet toegestaan in de accommodaties


  Aankomst dagelijks van april t/m oktober

  Heeft u vragen? tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl  

  Inclusief:
  * 6 overnachtingen in de bijzondere accommodaties van het Franse Pad
  * 6 x ontbijt, lunchpakket en driegangendiner met huiswijn
  * bagagevervoer (max. gewicht per koffer of tas 10 kg. Per persoon twee tassen of koffers)
  * Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
  * Hand-out met algemene informatie over de omgeving
  * gratis parkeerplaats

  Exclusief:
  * toeslag eenpersoonskamer € 150,-
  * bijdrage Calamiteitenfonds
  * reis- en annuleringsverzekering
  * reserveringskosten 

  overige kenmerken

 • reviews

 • data en prijzen

boek nu
To Top