Zuid Elzas 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 578,00
Reis PDF boek nu

La Route du Vin

Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace! Strasbourg ligt op slechts 560 kilometer afstand van Utrecht.
Deze pittoreske streek, met een mix van Duitse en Franse invloeden, kunt u prima†in een†weekje†al fietsend ontdekken. Sinds het begin van de 19e eeuw heeft het gebied maar liefst vier keer afwisselend in Duitsland en Frankrijk gelegen.

Tussen Rijn en Vogezen

In het gebied, ingeklemd tussen de rivier de Rijn en de bergketen van de Vogezen, vindt u middeleeuwse wijnstadjes met kleurige vakwerkhuizen op glooiende hellingen begroeid met druivenranken. Daarnaast zijn er donkere bossen met enkele burchten en ruÔnes die getuigen van een roerig verleden.†Naar de (huidige) Duitse grens toe is het gebied vlak met uitgestrekte wei- en akkerlanden langs de Rijn.
Het gaat allemaal om smaak, als het over de streek de Elzas gaat. Met typische gerechten zoals "Choucroute" en "Flammenkuchen", de eersteklas wijnen waaronder de Riesling, Sylvaner en GewŁrztraminer en het lokaal gebrouwen bier van Kronenbourg.
Cultureel hoogtepunt is natuurlijk Strasbourg, een van de mooiste en gezelligste steden van Frankrijk. U vindt veel originele en kleurige vakwerkhuizen in de oude stad, bijvoorbeeld†in de wijk†La Petit France. Deze huizen werden vroeger beschouwd als roerend goed; bij een verhuizing werd het huis afgebroken en het houten skelet werd in de nieuwe woonplaats weer opnieuw voorzien van takken en leem. Het†is interessant†om ook†de opvallende rode kathedraal en verschillende musea te bezoeken.
Ook het kleinere Obernai met zijn mooie marktplaats en gerestaureerde vestingmuren is een aantrekkelijk etappeplaats. Colmar is bekend om haar vele smalle kanaaltjes in de binnenstad en wordt daarom ook Petite Venise (klein VenetiŽ) genoemd. Het 700 jaar oude wijndorp Riquewihr is een van de parels van deze streek. Zo zou een weekje bijna nog te kort zijnÖ.
Op onderstaand kaartje is de reis Zuid Elzas de rode route.
Deze reis is ook beschikbaar met trein†

van dag tot dag

dag 1
Strasbourg, aankomst per eigen vervoer(afstand Utrecht-Strasbourg ca. 560 km). Mogelijkheid voor een rondwandeling of fietstocht door deze mooie stad vol vakwerkhuizen of naar de Europese Wijk of een rondvaart door het historische centrum.
dag 2
Strasbourg-Sťlestat (ca. 55 km/5 uur) langs het Rhone-Rijn kanaal.

dag 3
Sťlestat-Colmar (ca. 38 km/4 uur). Na een bezoek aan de binnenstad van Sťlestat met de kerk Saint Georges en de stadspoort Tour de líhorloge. zijn musea en kathedraal verder naar Colmar met zijn musea en Kathedraal.
dag 4
Colmar- Guebwiller(ca. 33 km/3 uur). De weg slingert zich met vele bochten langs uitgestrekte wijngaarden via rustieke wijndorpen naar Guebwiller.
dag 5
Guebwiller-Riquewihr (48 km/4 uur) Langs de voet van de Vogezen fietsen we over de Route du Vin door prachtige wijnmakersdorpen als Turckheim en Ammerschihr. Na een bezoek aan Kaysersberg, de geboorteplaats van Albert Schweitzer, verder over de Route du Vin naar Riquewihr.
dag 6
Riquewihr-Obernai/Barr- (ca. 49 km/5 uur) via de beroemde wijndorpjes Mittelbergheim, Andlau, Ribeauvillť en tenslotte Obernai.
dag 7
Obernai/Barr -Strasbourg (ca. 37 km/4 uur). Fietstocht over het fietspad langs het Bruche-kanaal via fraaie dorpjes in het bekken van de Rijn via Rossheim en Avolsheim naar Strasbourg. Vertrek per eigen vervoer of extra overnachting in Strasbourg.

details

route: overwegend vlak en soms heuvelachtig tussen†Riquewihr en Obernai. Per dag wordt ca. 37-55 km afgelegd vaak over fietspaden. De route is volledig gemarkeerd.
accommodatie: sfeervolle 2 en 3-sterren familiehotels lijst† (onder voorbehoud), alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in Strasbourg.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst dagelijks† van†6 april†t/m 5†oktober
verlenging per persoon
extra nacht logies/ontbijt 2-pk toeslag 1-pk
Strasbourg Ä 65,- Ä 40,-
inclusief
*†6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gemarkeerde route
* Duits- of Engelstalige†routebeschrijving met gedetailleerde fietskaart (incl. GPS).
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension Ä 145,-†
* toeslag 1-persoonskamer Ä 220,-
* huurfiets met 21 versnellingen Ä 75,-
* huur elektrische†fiets Ä 180,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top