ViaRhôna Lyon-Orange 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 779,00
Reis PDF boek nu

Langs de Rhône van Lyon naar Orange

 
Totaal is de ViaRhôna 1.165 km lang, en loopt van de bron van de Rhône in de Zwitserse Alpen naar de monding aan de Middellandse Zee. 350 km fiets je in Zwitserland, 815 in Frankrijk.
Langs de Rhône fietsen van Lyon naar Orange is fietsen langs wijn- en boomgaarden. Provincieplaatsen zoals Valence en Montélimar zijn bezienswaardig vanwege hun geschiedenis en hun typisch Romaanse aanblik met de vele prachtige kerken en gebouwen. Lyon en Orange zijn uniek omdat die in de late Middeleeuwen welvarende steden waren, wat zelfs tegenwoordig nog te zien is in het straatbeeld. 

Onderweg kom langs heuveldorpen, wijngaarden, lavendelvelden en natuurparken. 

 

 Karte Radtour Rhone Lyon-Orange

van dag tot dag

dag 1
Lyon, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Lyon ca. 880 km). Bezichtiging van deze Unesco stad met de wereldberoemde Kathedraal en Musea.
dag 2
Lyon-Serrières (ca. 69 km/5,5 uur) (vanwege de verkeersdrukte in Lyon raden we u aan om per trein naar Givor te reizen en vervolgens de route te vervolgen, afstand in dat geval 50 km). U fietst eerst langs het futuristische museum "des Confluences" mooi gelegen op het punt waar de Saone en de Rhône samensmelten. De Rhône meandert naar Vienne met het Gallische Theater en vele Romaanse gebouwen. Links en rechts van de Rhône staan de wijnranken met Côtes du Rhone. Overnachting in het charmante dorp Serrières.

dag 3
Serrières-Valence (ca. 60 km/5 uur). Het mooi aangelegde fietspad slingert met de Rhône naar het zuiden. via het wijnstadje Thournon sur Rhône naar de hoofdstad van de Drôme, Valence.

dag 4
Valence-Montélimar (ca. 65 km/6 uur). Verder door het Rhônedal. Door boomgaarden met appels, peren en perziken.In Montelimar is alles Nougat wat de klok slaat.

dag 5
Montélimar-Drôme-Montélimar (ca. 65 km/6 uur) rondrit door de Drôme met lavendelvelden en walnootbomen. ia het Natuurpark Südheide.
dag 6
Montélimar-Bourg St. Andréol (ca. 30 km/3 uur). Een korte fietsetappe over de beroemde hangbruggen over de Rhône. Via Viviers met de Kathedraal uit de 12e eeuw naar Bourg St. Andréol met een mooie binnenstad.

dag 7
Bourg St. Andréol-Orange (ca. 50 km/4,5 uur) De laatste etappe voert door velden met zonnebloemen en appel- en perzikboomgaarden.Via Pont St. Esprit met een beroemde 600 jaar oude brug en een Romeins theater verder naar Orange.

dag 8
Orange, transfer per trein of minibus naar Lyon, vertrek per eigen vervoer.

details

route: De route gaat grotendeels over rustige weggetjes en fietspaden. Overwegend vlak en af en toe onderweg licht glooiend.
 
accommodatie: goede luxe (2/3-sterren) hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst iedere donderdag en zaterdag van 18 april t/m 12 oktober. Vanaf 4 personen zijn er afwijkende vertrekdagen mogelijk. 
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
verlenging per persoon 2-pk l/o toeslag 1-pk
Lyon € 65,- € 43,-
Orange € 65,- € 40,-
 
inclusief
* 7 overnachtingen in luxe hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Engelse of Duitse routebeschrijving met goede markering ter plaatse
* persoonlijk infogesprek bij aankomst
* GPS data op aanvraag
 
exclusief
* toeslag 1-persoonskamer € 305,-
* huurfiets met 21 versnellingen € 79,- (incl. verzekering)
* elektrische fiets € 189,- (incl. verzekering)
* parkeerplaats in parkeergarage ca. € 20,- per dag (voldoende gratis parkeermogelijkheden in de buurt van het starthotel)
* transfer Orange-Lyon per minibus incl. fiets € 90,- pp (allleen op zaterdag vooraf reserveren, ter plaatse betalen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
* toeristenbelasting
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top