ViaRhôna Geneve-Lyon 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 655,00
Reis PDF boek nu

Langs de Rhône van Geneve naar Lyon

 
Totaal is de ViaRhôna 1.165 km lang, en loopt van de bron van de Rhône in de Zwitserse Alpen naar de monding aan de Middellandse Zee. 350 km fiets je in Zwitserland, 815 in Frankrijk.
Langs de Rhône fietsen van Geneve naar Lyon is fietsen op een vlakfietspad aan de voet van de Alpen. De start in Geneve met de beroemde fontein in het meer van Geneve. Vervolgens langs gezellige dorpen, door zonnebloemvelden en wijn- en boomgaarden. Lyon is een uniek finishplaats met een prachtige late Middeleeuwse binnenstad. 

Karte Radtour Rhone Genf-LyonKarte Radtour Rhone Genf-LyonKarte Radtour Rhone Genf-Lyon

 Karte Radtour Rhone Genf-LyonKarte Radtour Rhone Genf-Lyon

van dag tot dag

dag 1
Genève, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Lyon ca. 940 km). Bezichtiging van deze Zwitserse stad (hoofdkantoren van de VN en het Rode Kruis) met de wereldberoemde fontein in het meer van Genève.
dag 2
Genève-Seyssel (ca. 60 km/5,5 uur). U fietst door Genève en volgt de Rhône langs druivenranken op de heuvels en in de verte uitzicht op de Mont Blanc. In Seyssel vallen de twee mooie hangbruggen direct op.
dag 3
Seyssel-Champagneux (ca. 60 km/5 uur). Over het mooi aangelegde fietspad fietsen we tussen de hoge bergen aan weerszijden van de Rhône. Via Chanaz slingeren we met de Rhôhne naar de overnachtingsplaats Champagneux.

dag 4
Champagneux-Chateau de Mandrin-Champagneux (ca. 25 km/2 uur). Een rustig rondje over de rustige landweggetjes op het plateau van Rochefort naar hetr kkasteel de Mandrin. Via boomgaarden terug naar het hotel.
dag 5
Champagneux-Pérouges (ca. 70 km/5,5 uur) De Via Rhona loop van Champagneux vlag langs het water. Vanaf Perrozan loopt het fietspad wat verder van de rivier. via een aantal kleinere dorpen bereiken we uiteindelijk het romantische dorp Pérouges.
dag 6
Pérouges-Lyon(ca. 50 km/4 uur). Via weidevelden en bopomgaarden fietsen we richt de Rhône. Langs de over loop het fietspad naar Lyon met het UNESCO centrum. Bezoek in ieder geval de Kathedraal en Vieux-Lyon waar je de zogeheten traboules vindt: overdekte steegjes die dwars door woonhuizen en binnenplaatsen lopen. een groot aantal traboules zijn geopend voor publiek.
dag 7
Lyon, transfer per trein of minibus naar Genève, vertrek per eigen vervoer.

details

route: De route ViaRhôna gaat grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes. Op de 1e en de 3e fietsdag stijgende trajecten, de overige dagen zijn overwegend vlak en makkelijk te fietsen. 
 
accommodatie: goede luxe 3-sterren hotels, 1 x 2-sterren hotel. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst iedere woensdag en zondag van 12 april t/m 11 oktober. Vanaf 4 personen zijn afwijkende vertrekdagen mogelijk. 
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
Extra nachten prijs pppn:        2-pk                         1-pk toeslag
Genève € 110,- € 50,-
 Lyon €  65,- € 43,-
 
inclusief
* 6 overnachtingen in luxe hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Engelse of Duitse routebeschrijving met goede markering ter plaatse
* persoonlijk infogesprek bij aankomst
* GPS data op aanvraag
 
exclusief
* toeslag 1-persoonskamer € 270,-
* huurfiets met 21 versnellingen € 75,- (incl. fietsverzekering)
* elektrische fiets € 175,- (incl. fietsverzekering)
* parkeren in de hotelgarage ca. 22,- per dag. (voldoende gratis parkeermogelijkheden in de buurt van het starthotel)
* transfer Lyon-Genève per minibus incl. fiets € 90,- pp (allleen op zaterdag vooraf reserveren, ter plaatse betalen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
* toeristenbelasting
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top