Noord Elzas 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 518,00
Reis PDF boek nu

Op de grens van de Elzas en de Vogezen

Eťn woord is absoluut van toepassing bij deze reis en dat is: rust.... Weinig andere streken van Frankrijk kennen zoín weldadige atmosfeer als het achterland van Hagenau, kortweg Hanau genoemd, precies tussen de Elzas en de Vogezen. Hier geen drukke wegen, geen†grote steden, geen industrieŽn maar heel veel stilte, ruimte en groen. En toch allerminst saai want de vele vriendelijke boerendorpen kennen even vriendelijke bewoners!
Het landschap is een afwisselende mix van bos, weiden, wijngaarden†en akkerland. Uniek in de noordelijke Elzas zijn de gerst- en hopvelden die hun opbrengst leveren aan Strasbourg: daar staat Kronenbourg, Frankijks grootste bierbrouwerij met een jaarlijkse productie van een miljard liter bier.
De fietstocht†combineert natuur en agrarisch landschap met geschiedenis en cultuur in stadjes van zakformaat. De route is deels vlak, zoals langs het Marne- Rijn kanaal en in het ForÍt de Hagenau (Hagenauer Wald).†Dorpjes met vakwerkhuizen ogen schijnbaar Duits en dat geldt ook voor de namen die ze dragen. Maar al bijna een eeuw is Elzas weer Frans, waar het begrip "genot van alles wat groeit en bloeit" tot een levensvoorwaarde verheven lijkt.

Op onderstaand kaartje is de rode route de reis†Noord Elzas.

Deze reis is ook beschikbaar met trein

van dag tot dag

dag 1
Strasbourg, aankomst per eigen vervoer. Reizigers kunnen de auto tegen betaling (Ä 60,- per week, bewaakte en overdekte parkeerplaats) parkeren in de buurt van het hotel.
dag 2
Strasbourg-Obernai (ca. 37 km/3 uur). Fietstocht over het fietspad langs het RhŰne-Rijn kanaal naar Molsheim. Verder via Rosheim met zijn historische centrum naar Obernai.
dag 3
Obernai-Saverne (ca. 44 km/5 uur). Langs wijngaarden naar Marmoutier met een prachtige abdij en Severne, ook wel ĒRozenstadĒ genoemd met een van Versailles nagebouwd kasteel, route deels langs het Marne-Rijn kanaal.
dag 4
Saverne-Ingwiller (naar keuze ca. 30 of 48 km/3 of 4 uur) door het natuurreservaat Noord-Vogezen met dorpjes met prachtige kerken in o.a. St.-Jean-les-Saverne en Neuwiller. Via Lichtenberg (burcht uit ca. 1200) naar Ingwiller.
dag 5
Ingwiller-Hagenau (ca. 30 km/3 uur). Mooie route via talloze sfeervolle dorpjes met authentieke vakwerkhuizen via Heiligenwald waar St. Arbogast de eerste bisschop van Strasburg als kluizenaar leefde en Walbourg waar de heilige koning Frederick Barbarossa leefde.
dag 6
Hagenau-Strasbourg (ca. 40 km/4 uur). Vanuit de "Hop-hoofdstad" Hagenau fietst u door hopvelden en langs het Marne-Rijn kanaal naar Strasbourg.
dag 7
Strasbourg, vertrek per eigen vervoer.

details

route:†rustige weggetjes en fietspaden, variŽrend†van vlak tot glooiend (op dag 2). Per fietsdag wordt gemiddeld†40 km afgelegd.
accommodatie: sfeervolle 2-†en 3-sterren hotels lijst. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (5 x diner).†Verlengen is mogelijk in Strasbourg.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst dagelijks van†1 april†t/m†1 oktober
verlenging
extra nacht logies/ontbijt 2-pk toeslag 1-pk
Strasbourg Ä 65,- Ä 40,-
inclusief

*†6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt

* bagagevervoer van hotel naar hotel

* gedetailleerde fietskaart en Duits- of Engelstalige†routebeschrijving (incl. GPS data)

* uitgepijlde/gemarkeerde route

exclusief

* toeslag eenpersoonskamer Ä 250,-

* toeslag halfpension Ä 110,- (5 x diner, laatste avond geen diner)

* huurfiets met 7 of 21 versnellingen Ä 75,- en Ä 10,- per extra dag

* huurfiets E-Bike Ä 180,- en Ä 24,- per extra dag
* parkeerplaats, bewaakt en overdekt Ä 60,- per week

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering†

* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top