Fietsvakantie Loire standplaats 5 dagen

5 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 330,00
Reis PDF boek nu

verblijf in een hotel midden in Chenonceaux
 ontbijt én diner inclusief
 fietshuur inbegrepen
gemakkelijk te verlengen met extra nachten

Langs de Loire en de Cher


De Loire is de langste rivier van Frankrijk, die zich met een lengte van ruim 1000 kilometer dwars door het land beweegt. Een van de fraaiste delen ligt, stroomafwaarts gezien, vlak voor de stad Tours, waar de Loire en de Cher samenvloeien. In die streek, ook de Touraine genoemd, is de dichtheid van vermaarde kastelen groot: prachtige woonpaleizen omgeven door fraaie parken, soms nog in privé-bezit en vaak te bezoeken. Juweeltjes in dit opzicht zijn de kastelen van Amboise en Chenonceaux, welke laatste zich over de volle breedte van de Cher spant. De Touraine is ook vermaard om haar smakelijke wijnen: meestal wit en soms rood, en eerder droog dan zoet, uit de wijngaarden van Vouvray en Saint Martin-le-Beau. Die passen - naar keuze per glas, karafje of 0,7 liter fles - uitstekend bij de smakelijke avondmaaltijd in het hotel, dat diverse regionale gerechten serveert.

De vele landelijke weggetjes tussen de Loire en de Cher zijn langs de rivieren tamelijk vlak. Als u daarvan wegdraait, gaan die door een glooiend landschap wisselend omhoog en weer omlaag. Open landschap met korenvelden en wijngaarden wordt afgewisseld met bosgebied zoals het Forêt de Montrichard en het Forêt d’Amboise, waar op schaduwrijke plaatsen leuke plekjes liggen om te picknicken.

Deze fietsreis is er een zonder zorgen. U verblijft in het sfeervolle Hostel du Roy in Chenonceaux, bijna direct grenzend aan de tuin die het kasteel, één van de mooiste van Frankrijk, omzoomt. In de avond nuttigt u op een tijdstip naar keuze in het sfeervolle restaurant de 3-gangen avondmaaltijd waarbij u keuze heeft uit diverse streekgerechten. In het voorjaar en de nazomer, als het in de avond killetjes wordt, zal de open haard worden aangestoken. In de ochtend gebruikt u er het ontbijt in buffetvorm, bestaande uit koffie, thee, melk, vruchtensap, stokbrood, croissants, zoet beleg, kaas en yoghurt naar believen. U krijgt een Batavus-huurfiets ter beschikking die veilig en droog geparkeerd kan worden in de speciale afgesloten fietsenstalling.  

 

van dag tot dag

dag 1
Chenonceaux, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Chenonceaux ca. 700 km). De eigen auto kan gratis geparkeerd worden op het eigen afgesloten terrein van het hotel.
dag 2, 3 en 4
Keuze uit 5 verschillende fietstochten: door de wijnvelden van de Touraine naar Montrichard en Francueil met een grote wijncoŲperatie (ca. 28 km/2,5 uur), over het plateau tussen de Cher en de Loire naar het bosgebied LíAmasse bij Souvigny de Touraine en naar ValliŤres les Grandes met een middeleeuwse wasplaats (ca. 26 km/2 uur), door de bossen met meertjes in de omgeving van Amboise (ca. 30 km/2,5 uur), naar de in romaanse stijl gebouwde abdij van Aiguevives en het monumentale kasteel van Montpoupon (ca. 30 km/2,5 uur) en naar het levendige en bezienswaardige stadje Amboise aan de Loire met het koninklijke kasteel en het vroegere woon- en werkverblijf van Leonardo da Vinci Le Clos Lucť (ca. 45 km/3,5 uur).
dag 5
Chenonceaux, vertrek per eigen vervoer

details

route: vlak langs de rivieren Loire en Cher†tot glooiend daar tussen in, over rustige weggetjes en soms fietspaden. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 32†km afgelegd, maar u heeft de mogelijkheid die afstand te verlengen of te verkorten.

minimum aantal reizigers: 1

aankomst: dagelijks van 30†maart†t/m 25 oktober.

accommodatie:
Hostel du Roy in Chenonceaux
ligging: sfeervol familiehotel in het midden van het dorp Chenonceaux, afstand tot het kasteel 200 meter, afstand tot de treinhalte 100 meter.
faciliteiten:†sfeervol restaurant met klassieke inrichting en open haard. Separate barruimte. Tuin met†terras. De auto kan geparkeerd worden†op een eigen afgesloten parkeerplaats. Er is een speciale afgesloten fietsenstalling (droog en veilig) op eigen terrein.
kamers:†alle kamers zijn voorzien van†bad of douche en toilet.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen (zie exclusief). Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven bij opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel.† nr.: 088-633 20 60 of per mail†info@aktivatours.nl.

inclusief:
*†4 hotelovernachtingen (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) op basis van halfpension (ontbijt en diner)
* route-informatie met gedetailleerde fietskaartjes
* gebruik Aktiva/Batavus hybride-fiets met 24 versnellingen incl. dag van aankomst/vertrek
* gratis parkeerplaats op eigen†afgesloten terrein†

exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer Ä 140,-
*†extra nacht halfpension incl. fietshuur†Ä 72,-†(toeslag 1-persoonskamer Ä 35,-)
* toeslag gebruik E-bike Ä 45,- (5 dagen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de individuele reizen

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top