Fietsvakantie Loire 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 515,00
Reis PDF boek nu

Fietsreis door het land van koningen en kunstenaars  


De Loire-streek in hartje Frankrijk is niet te ver, niet te warm en niet te druk. Hoewel het in de tijd van koningen en kunstenaars een bruisende streek was, is het er nu overwegend rustig. De vele landelijke weggetjes en ook steeds meer vrijliggende fietspaden maken dat u weinig autoverkeer tegenkomt. Het reliëf is glooiend. Op de plateaus is veel akkerbouw, de rivierdalen zijn meer bebost. Tegen de heuvels groeien de druiven die de wijnen uit de Loire zo speciaal maken; de witte wijn van de Touraine is bij kenners vermaard. Er is in deze 8-daagse fietsvakantie, met 3 vrije dagen, voldoende tijd om rustig fietsend fraai en historisch Frankrijk te ontdekken.

De vele kastelen en kasteeltuinen in het rivierengebied van de Loire en de Cher zijn beladen met boeiende geschiedenis. In de driehoek Chenonceaux- Amboise-Chambord liggen de bekendste kastelen, monumentaal en uitbundig gebouwd in opdracht van de Franse koningen. Ook Leonardo da Vinci woonde er aan het einde van zijn leven; in het Manoir du Clos Lucé in Amboise vindt u een verzameling maquettes die een goede indruk geeft van zijn bijzondere creaties en uitvindingen.
 
In Chenonceaux logeert u naast het "dameskasteel", met de kenmerkende verdiepingenbrug die zich over de Cher spant. Het kasteel was onder andere bewoond door Catharina de Medici, koningin van Frankrijk omstreeks 1550. Vanuit Chenonceaux is een aardig fietstochtje mogelijk langs de wijngaarden, "vignobles" genoemd, van het Touraine- gebied. In Amboise ligt het hotel centraal in het stadje. Het hotel in Bracieux ligt enkele kilometers fietsen van de tuinen van het beroemde kasteel van Chambord, eens een koninklijk jachtterrein van vele honderden hectaren.


 
 

van dag tot dag

dag 1
Chenonceaux, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Chenonceaux ca. 700 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren bij het hotel op een eigen afgesloten terrein.
dag 2
Chenonceaux, lokale fietstocht, keuze uit 4 routes (26-30 km/2,5-3 uur, uitbreiding mogelijk).
dag 3
Chenonceaux-Amboise (ca. 22 km/1,5 uur, uitbreiding mogelijk) door het Forêt d’Amboise met de Pagode de Chanteloup.
dag 4
Amboise, lokale fietstocht (ca. 17 km/1,5 uur, uitbreiding mogelijk) naar Souvigny de Touraine en St. Règle.
dag 5
Amboise-Bracieux (ca. 65 km/6 uur) via de departementshoofdstad Blois.

dag 6
Bracieux, lokale fietstocht (ca. 20 km/1,5 uur, uitbreiding mogelijk) naar het imposante kasteel van Chambord met de karakteristieke torentjes en schoorstenen, dat wordt omgeven door het Forêt de Boulogne en het Parc de Chambord, een park/bosgebied afgewisseld met akkers, rustige weggetjes en brede bospaden.
dag 7
Bracieux-Chenonceaux (ca. 55 km/5 uur) via het Kuifje/Molensloot kasteel van Cheverny dat een toonbeeld is van symmetrische verhoudingen, door loofbossen en langs kleine meertjes. Mogelijkheid voor het bezoeken van het kasteel van Chenonceaux dat deels over de rivier de Cher is gebouwd.
dag 8
Chenonceaux, vertrek per eigen vervoer.

Hierboven is de reis beschreven met start- en eindpunt in Chenonceaux. Het is echter ook bij uitzondering mogelijk dat uw fietsreis start en eindigt in Amboise of in Bracieux (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels).

details

route: vlak langs de rivieren tot glooiend op de plateaus, over rustige weggetjes en soms over vrijliggende fietspaden. Per fietsdag wordt gemiddeld 40 km afgelegd. 

minimum aantal reizigers: 2

aankomst: dagelijks van 28 maart t/m 23 oktober
 
accommodatie: comfortabele familiehotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in elke plaats. Kijk hier voor de hotellijst.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven bij opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 088-633 20 60 of per mail info@aktivatours.nl.
 

verlenging

2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer toeslag halfpension
Chenonceaux  € 46,-  € 35,-  € 26,-
Amboise  € 50,-  € 25,-  € 26,-
Bracieux  € 57,-  € 35,-  € 26,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt
 
inclusief:
* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
* plaatselijke Aktiva-vertegenwoordiging
* gratis parkeerplaats
 
exclusief:
* toeslag halfpension € 182,-
* toeslag 1-persoonskamer € 225,-
* Aktiva/Batavus fiets met 24 versnellingen € 72,- en € 9,- per extra dag
* Aktiva/Batavus  elektrische fiets met 7 versnellingen € 144,- en € 18,- per extra dag
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten

Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen
 

 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top