Fietsvakantie Bourgogne 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 540,00
Reis PDF boek nu

Genieten in alle rust

 
Geen enkele streek in Frankrijk wordt zo direct in verband gebracht met de kunst van het genieten. "Bourgondisch" staat voor uitbundig, overvloedig, lekker eten en drinken en een optimistische kijk op het leven. Het vroegere hof van de hertogen van Bourgogne stond bekend om de grote luxe en rijkdom.
 
Toch heerst er in het noordelijke deel van de Bourgogne eerder een ingetogen sfeer en serene rust. Een sfeer die deels bestaat door de aanwezigheid van de vele middeleeuwse in romaanse stijl gebouwde kerkjes en het heuvelachtige landschap van bijvoorbeeld het natuurpark van de Morvan. Het reliëf is nooit te extreem om te fietsen, maar pittige stijgingen komen hier en daar wél voor; de reis is qua niveau een serieuze 2! 
 
De huidige bewoners van de landelijke Bourgogne laten de bezoekers graag delen in hun traditionele rijkdommen. Vlakbij groeien de druiven voor de beste wijnen van Frankrijk: Chardonnay voor de witte Chablis en Pinot Noir voor de rode Bourgognewijnen.
 
De Bourgogne staat daarnaast ook bekend om de overvloed aan religieuze bouwkunst zoals de basiliek van Vézelay, een van de Franse startplaatsen van de Camino de Santiago, en de grote abdij van Fontenay bij Montbard. In bijna ieder stadje staat u wel oog in oog met het rijke verleden met alle ingrediënten om in alle rust van te genieten.
 
 
 

 
 

van dag tot dag

dag 1
Saulieu, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Saulieu ca. 700 km). De eigen auto kan gratis geparkeerd worden in de straat of tegen betaling (ca. Ä 6,- per dag) in een garage tegenover het hotel.
dag 2
Saulieu, lokale fietstocht (ca. 27 km/2 uur of ca. 35 km/3 uur of ca. 40 km/4 uur) door het merengebied van het regionaal natuurpark Parc du Morvan.

dag 3
Saulieu-Montbard (ca. 55 km/6 uur). Vlakke tot heuvelachtige landelijke route langs het Canal de Bourgogne met oude bruggetjes en sluisjes. Met een omweg is een bezoek mogelijk aan het kasteel van Thil en het middeleeuwse plaatsje Flavigny, waar de anijssnoepjes nog steeds volgens een oud recept worden gemaakt.
dag 4
Montbard, lokale fietstocht (ca. 15 km/1,5 uur) naar de Abbaye de Fontenay, een grote CisterciŽnzer abdij met een fraaie romaanse kloostergang of een lokale fietstocht (ca. 20 km/2 uur) naar de Forges de Buffon, een 18e-eeuwse smederij en ijzergieterij.
dag 5
Montbard-Pontaubert (ca. 65 km/7 uur) via het kasteel van Epoisses, door het dal van het riviertje de Cousin en via Avallon met de …glise Saint Lazare en de oude stadsmuren.
dag 6
Pontaubert, lokale fietstocht (ca. 33 km/3 uur) naar het hooggelegen Vťzelay, een pelgrimsplaats met de indrukwekkende 12e-eeuwse basiliek Sainte Madeleine, een van de middeleeuwse startplaatsen van de lange bedevaart naar Santiago de Compostela.
dag 7
Pontaubert-Saulieu (ca. 55 km/7 uur). Mooie, heuvelachtige route via Sainte Magnance langs de oostflank van het natuurpark Parc du Morvan.
dag 8
Saulieu, vertrek per eigen vervoer.
Hierboven is de reis beschreven met start- en eindpunt in Saulieu. Het is echter ook bij uitzondering mogelijk dat uw fietsreis start en eindigt in Montbard of in Pontaubert (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels).

details

route: glooiend tussen Saulieu-Montbard en meer hoogteverschillen tussen Montbard-Pontaubert en Pontaubert-Saulieu. Routes over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 55-65 km afgelegd (op vrije dagen ca. 20-30 km).
 
minimum aantal reizigers: 2
 
aankomst: dagelijks, behalve dinsdag en woensdag, van 28 maart t/m 18 september
 
accommodatie: comfortabele 3-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in elke plaats. Kijk hier voor de hotellijst.
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven bij opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 088-633 20 60 of per mail info@aktivatours.nl.
 
verlenging 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer toeslag halfpension
Saulieu  €  54,-  € 36,-  €  27,-
Montbard  €  68,-  € 24,-  €  27,-
Pontaubert  €  54,-  € 28,-  €  27,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt
 
inclusief:
* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* regionale toeristische landkaart en Nederlandstalige routebeschrijving
 
exclusief:
* toeslag halfpension € 189,-
* toeslag 1-persoonskamer € 212,-
* Aktiva/Batavus fiets met 24 versnellingen € 72,- en € 9,- per extra dag
* Aktiva/Batavus elektrische fiets met 7  versnellingen € 144,- en € 18,- per extra dag
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen
 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top