Bourgogne 5 dagen

5 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 375,00
Reis PDF boek nu

Genieten in alle rust

Geen enkele streek in Frankrijk wordt zo direct in verband gebracht met de kunst van het genieten. "Bourgondisch" staat voor uitbundig, overvloedig, lekker eten en drinken en een optimistische kijk op het leven. Het vroegere hof van de hertogen van Bourgogne stond bekend om de†grote luxe en rijkdom.
Toch heerst er in het noordelijke deel van de Bourgogne eerder een ingetogen sfeer en serene rust. Een†sfeer die deels bestaat†door de aanwezigheid van de vele†middeleeuwse†in romaanse stijl gebouwde kerkjes en het heuvelachtige landschap van bijvoorbeeld het natuurpark van de Morvan. Het reliŽf is nooit te extreem om te fietsen, maar pittige stijgingen komen hier en daar†wťl voor; de reis is qua niveau een†serieuze 2!
De huidige bewoners van de†landelijke Bourgogne laten de bezoekers graag delen in hun traditionele rijkdommen. Vlakbij†groeien de druiven voor de beste wijnen van Frankrijk: Chardonnay voor de witte Chablis en Pinot Noir voor de rode Bourgognewijnen.
De Bourgogne staat daarnaast ook†bekend om de overvloed aan religieuze bouwkunst zoals de basiliek van Vťzelay, een van de Franse startplaatsen van de Camino de Santiago,†en de grote abdij van Fontenay bij Montbard. In bijna ieder stadje staat u wel oog in oog met het rijke verleden met alle ingrediŽnten om in alle rust van te genieten.

van dag tot dag

dag 1
Saulieu, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Saulieu ca. 700 km). De eigen auto kan gratis geparkeerd worden in de straat of tegen betaling (ca. Ä 6,- per dag) in een garage tegenover het hotel.
dag 2
Saulieu-Montbard (ca. 55 km/6 uur). Vlakke tot heuvelachtige landelijke route langs het Canal de Bourgogne met oude bruggetjes en sluisjes. Met een omweg is een bezoek mogelijk aan het kasteel van Thil en het middeleeuwse plaatsje Flavigny, waar de anijssnoepjes nog steeds volgens een oud recept worden gemaakt.

dag 3
Montbard-Pontaubert (ca. 65 km/7 uur) via het kasteel van Epoisse, door het dal van het riviertje de Cousin en via Avallon met de …glise Saint Lazare en de oude stadsmuren.

dag 4
Pontaubert-Saulieu (ca. 55 km/7 uur). Mooie, heuvelachtige route via Sainte Magnance langs de oostflank van het natuurpark Parc du Morvan.

dag 5
Saulieu, vertrek per eigen vervoer
Hierboven is de reis beschreven met start- en eindpunt in Saulieu. Het is echter ook bij uitzondering mogelijk dat uw fietsreis start en eindigt in Montbard of in Pontaubert (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels).

details

route: glooiend tussen Saulieu-Montbard en meer hoogteverschillen tussen Montbard-Pontaubert en Pontaubert-Saulieu. Routes over rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 55-65 km afgelegd.
accommodatie:†comfortabele 3-sterren familiehotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in elke plaats.

Saulieu:

Hotel de Bourgogne www.hotellebourgogne.com

Midden in het†stadje Saulieu gelegen familiehotel. Sfeervolle ontbijtruimte en restaurant. Fietsen parkeren in speciale fietsgarage.

Montbard:

Hotel de líEcu www.hotelecu-montbard.fr

In het centrum van het stadje Montbard gelegen familliehotel. Ruim en sfeervol restaurant. Fietsen parkeren in speciale fietsgarage.

Pontaubert:

Hotel au Soleil díOrwww.ausoleildor.com

In het voorplaatsje Pontaubert (4 km†van Avallon) gelegen klein comfortabel en gerenoveerd hotel. Sfeervolle ontbijtruimte en restaurant en klein buitenzwembad. Fietsen parkeren in speciale fietsgarage.

Minimaal aantal reizigers: 2
Aankomst dagelijks, behalve vrijdag, van 28†maart†t/m 18†september
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven†bij opmerkingen , of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040- 203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
verlenging
extra nacht l/o 2-pk 1-pk toeslag toeslag halfpension
Saulieu †Ä††54,- †Ä 36,- †Ä††27,-
Montbard †Ä† 68,- †Ä 24,- †Ä† 27,-
Pontaubert †Ä †54,- †Ä 28,- †Ä††27,-
inclusief
* 4†overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* regionale toeristische landkaart en Nederlandstalige†routebeschrijving†
exclusief
* toeslag halfpension†Ä 108,-
* toeslag 1-persoonskamer†Ä 124,-
* Aktiva/Batavus†fiets met 24 versnellingen†Ä 45,- en Ä 9,- per extra dag
* Aktiva/Batavus elektrische fiets met†7 versnellingen Ä 90,- en Ä 18,- per extra dag
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top