Loire 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 689,00
Reis PDF boek nu

Fietsen in het Loiredal

 

Ontdek ’de tuin van Frankrijk’ op de pedalen. Vanuit Orléans, de stad van Jeanne d’Arc, verkent u de Loirestreek per fiets.

 

Een reis met fraaie routes langs schilderachtige rivieroevers en tal van indrukwekkende kastelen zoals die van Chambord en Blois. Ooit woonde hier de rijke adel. Het gevarieerde landschap wordt gesierd met eindeloze rijen wijnranken en lieflijke dorpjes.

 

Neem net als de Fransen ’s middags de tijd om te genieten van een lekkere lunch en een wijntje. Een vakantie in Frankrijk is genieten, óók met smaak!

 

 

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Orléans per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst eind van de middag.
dag 2
Sully sur Loire-Orléans (ca. 52 km/5 uur). Deze tocht start in Sully, gelegen direct aan de Loire. Aan de oever stichtte de eerste hertog van Sully een indrukwekkende vesting met slotgracht. U fietst langs de oevers van de kabbelende Loire terug naar het hotel.
dag 3
Langs wijn- en boomgaarden in de omgeving van Orléans (ca. 42 km/4 uur). De route start en eindigt vandaag bij het hotel en voert u door de fraaie groene omgeving. Zoals de naam al doet vermoeden fietst u uitgestrekte wijn- en (fruit)boomgaarden.

dag 4
Orléans-Chambord (ca. 25 of 57 km/3 of 5 uur). Opnieuw een fraaie tocht langs de Loire. Dit keer start u vanuit het hotel en fietst u naar het einddoel: het bekende Château de Chambord. Dit kasteel is het grootste en zonder twijfel meest betoverende bouwwerk van de Loirestreek en wordt vanwege de vele torentjes ook wel ’suikertaart’ genoemd. Er is voldoende tijd dit meesterwerk van de renaissance uitgebreid te bezoeken Zeker wanneer u kiest voor de korte route van 25 km. In dit geval stapt u halverwege in de bus, die u verder naar Chambord brengt.
dag 5
Cheverny-Blois-Mèr (ca. 40 km/4 uur). Chateau Cheverny, dat model stond voor het kasteel Molensloot van kapitein Haddock uit de stripreeks ’Kuifje’, is het startpunt. Natuurlijk heeft u de tijd het slot te bekijken. Vervolgens fietst u naar Blois, dat aan de Loire is gelegen. Een perfecte plaats voor een (lunch)stop. Wie nog niet genoeg heeft van kastelen kan hier het bekende kasteel van Blois gaan bezoeken. Maar het is natuurlijk ook heerlijk om gewoon even uit te rusten op een van de terrasjes in de stad.
dag 6
Château de Chamerolles (ca. 33 of 48 km / ca. 3 of 4 uur). Een verrassende tocht over merendeels geasfalteerde en verharde weggetjes en paden leidt u langs het kanaal van Orléans en door het groene boerenland naar Château de Chamerolles. Met zijn ronde torens en weelderige tuinen doet het kasteel zeker sprookjesachtig aan.

dag 7
Orléans-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (afsluitende koffietafel), vertrek ochtend, aankomst avond.

details

route: De fietsroutes gaan door een vlak tot lichtglooiend landschap. Per fietsdag wordt ca. 25 tot 52 km afgelegd.   
 
groep: minimaal 20/maximaal 36 reizigers
 
Hotel Ibis Orléans Centre Foch***
ligging: rustig gelegen in het centrum van Orléans. De stad Orléans ligt aan de Loire. 
faciliteiten: receptie, restaurant, lift, bar en wifi.
kamers: uw kamer is voorzien van badkamer met douche/toilet en haardroger, airco, televisie, telefoon en wifi
maaltijden: ontbijtbuffet en 3-gangendiner in het hotel
 
inclusief:
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)-Orléans v.v. per Comfort Class bus
* meefietsende reisleiding
* 6 overnachtingen in 1-persoonskamer met douche en toilet (halfpension)
* lokale transfers per bus
* koffietafel op de laatste reisdag
 
extra:
* meenemen eigen toerfiets of e-Bike is mogelijk. Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen
 
exclusief:
* overige maaltijden
* huur Gazelle toerfiets € 60,-
* huur Gazelle e-bike € 95,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis € 12,50, e-bike € 17,50
* overnachting in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 55,- (incl. ontbijt en excl. toeristenbelasting € 2,10 pp en excl. parkeerplaats € 10,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top