Loire 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
vanaf € 539,00
Reis PDF boek nu

Fietsen langs de kastelen in het Loiredal

 

De vele afwisselende fietsroutes voeren u door de lieflijke dorpen, bossen en velden en langs eindeloze rijen van wijnstokken. Dit is het gebied van de beroemde Loire-wijnen als Sancerre en Pouilly Fumé. Dus neem vooral de tijd voor een heerlijk glas vin blanc.

 

Neem net als de Fransen ’s middags de tijd om te genieten van een lekkere lunch en een wijntje. Een vakantie in Frankrijk is genieten, óók met smaak!

 

 

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Joué-lès-Tours per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst eind van de middag.
dag 2
Mer - Blois - Chaumont (ca. 28 of 44 km/ 2 of 3 uur)
Al sinds onze eerste fietsreis door de Loire zit deze route in het programma, zij het in een nieuw jasje. De tocht voert door het Loiredal met onderweg een bezoek aan Blois en Chaumont-sur-Loire. In Blois moet u zeker een wandeling maken door de historische wijken van deze stad. Blikvanger is het koninklijke kasteel, dat het favoriete verblijf van de Franse koningen was. Even de beentjes laten rusten? Laat u geheel in stijl per koets naar het kasteel vervoeren. Ook Chaumont bezit een prachtig slot. Met name de kasteeltuin verdient een vermelding; hier wordt jaarlijks van juni t/m september het ‘Festival International des Jardins’ gehouden, een prestigieus evenement waarbij tuinarchitecten uit de hele wereld de mooiste tuinen creëren volgens een wisselend thema.

dag 3
Cormery - Azay-le-Rideau (ca. 35 km/ 3 uur)
Deze route loopt door het stroomgebied van de Indre. De bus brengt ons naar Cormery, een leuk stadje dat bekend staat om zijn ‘macarons’ (bitterkoekjes). Bij het verlaten van het dorp ziet u enkele oude watermolens, die karakteristiek zijn voor dit gebied. Daarnaast bepalen kastelen, romaanse kerken en wijngaarden het verrassende landschap.


dag 4
Véretz - Chenonceaux - Amboise (ca. 25 of 41 km/ 2 of 3 uur)
We fietsen langs de sierlijke rivier de Cher. Na zo’n 25 kilometer doemt Château Chenonceaux voor ons op. Het bouwwerk wordt gezien als één van de mooiste in deze streek en dankt zijn faam hoofdzakelijk aan zijn fraaie ligging in het water van de rivier de Cher. U heeft de keuze om hier uw fietstocht te eindigen of nog een stukje verder te fietsen naar Amboise.

dag 5
Joué-lès-Tours - Villandry (ca. 36 of 40 km/ 3 of 4 uur)
Deze route start en eindigt bij het hotel en voert ons langs de Cher en over het Franse platteland. Hoogtepunt onderweg is Villandry met zijn bekende kasteel. Stapt u hier zeker van de fiets voor een wandeling door de kleur- en geurrijke kasteeltuin. De terugweg naar het hotel gaat via Tours, waar het historische hart wordt gedecoreerd door oude vakwerkhuizen.

dag 6
Contres - Cheverny - Chambord (ca. 17 of 39 km/ 2 of 4 uur)
U heeft de keuze tussen een korte en een lange route. Kiest u voor de eerste optie, dan fietst u vanuit Contres naar Cour Cheverny met zijn gelijknamige kasteel. Hier stapt u in de bus naar Château Chambord. Kiest u voor de langere route, dan legt u dit traject af per fiets. Het kasteel wordt vanwege de vele torentjes ook wel ‘de suikertaart’ genoemd.
dag 7
Joué-lès-Tours -Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (afsluitende koffietafel), vertrek ochtend, aankomst avond.

details

route: De fietsroutes gaan door een vlak tot lichtglooiend landschap. Per fietsdag wordt ca. 17 tot 44 km afgelegd.   
 
groep: minimaal 20/maximaal 36 reizigers
 

Hotel Kyriad Tours

Hotel Kyriad Tours ligt in Joué-lès-Tours en ligt op een 2 hectare privépark in het Loire-dal en ligt op ca. 5 km van de stad Tours met diverse leuke restaurants, musea en winkels. Op loopafstand ligt bovendien een groot winkelcentrum. Joué-les-Tours is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan één van de prachtige kastelen die de Loire rijk is, zoals Chambord, Langeais en Chenonceau. 

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, terras, (ontbijt)restaurant, buitenzwembad (open van april tot oktober) en sportfaciliteiten zoals tennis en jeu des boules.

2-persoonskamer 

Uw kamer is voorzien van een telefoon, televisie, radio, kluisje, waterkoker en badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• Rookvrij hotel
• Wifi in het gehele hotel (gratis)
 

 
inclusief:
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)-Joué-lès-Tours v.v. per Comfort Class bus
* meefietsende reisleiding
* 6 overnachtingen in 2-persoonskamer met douche en toilet (halfpension) 
* lokale transfers per bus
* koffietafel op de laatste reisdag
 
extra:
* meenemen eigen toerfiets of e-Bike is mogelijk. Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen
 
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 90,-
* huur toerfiets € 60,-
* huur e-bike € 95,-
* meenemen eigen fiets
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis € 12,50, e-bike € 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 32,50 (incl. ontbijt en excl. toeristenbelasting € 2,10 pp en excl. parkeerplaats € 10,-)
* overnachting in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 55,- (incl. ontbijt en excl. toeristenbelasting € 2,10 pp en excl. parkeerplaats € 10,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

 

overige kenmerken

boek nu
To Top