Westerwald kerstvakantie 2020-2021

4 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
nieuw
vanaf € 320,00
Reis PDF boek nu

KERSTMIS +

TUSSEN KERST EN NIEUW +

OUD EN NIEUW

Waldbreitbach ligt in het buitengewoon mooie dal van de Wied in het Duitse Westerwald. Het is een vaste bestemming van Aktiva-wandelreizen in het voorjaar, de zomer en de herfst. Maar omdat het plaatsje veel aandact schenkt aan kerstmis en alles daaromheen wordt de wandelreis ook in de eindejaarsvakantie als een 4-daagse special aangeboden. Met een speciale kerstvakantiewandeling: “Der Große Krippenweg”, en uiteraard exta aandacht voor een lekkere uitgebreide feestmaalijd met kerstmis en de jaarwisseling.

Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen….minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig!

In de reis worden mooie wandelingen gemaakt zoals één traject van de Wiedweg en twee etappes van de Westerwaldsteig. Met als toegift de speciale Krippenweg in de directe omgeving van Waldbreitbach waar op veel plaatsen in de natuur tijdelijk kerststallen zijn gebouwd, soms zelfs fraai  versierd en verlicht. Die route heeft een variabele lengte van 10-25 kilometer; in principe wordt die door de reisleider gemiddeld tot 17 kilometer. De route is vanaf Heiligenabend, dus de dag voor kerstmis, te maken want vanaf dan staan alle kerststallen klaar. De wandelroutemarkering in de hele regio is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. 

Een ander fenomeen van Waldbreitbach is dat de plaats twee maanden lang in kerstsfeer en zich dan Weihnachtsdorf noemt. Dat eindigt niet zoals vaker meteen na kerstmis maar loopt door tot in januari. Tegenover Hotel Zur Post staat een maar liefst 18 meter hoge kerstboom versierd met duizenden lichtjes. Tenslotte is binnen in de Pfarrkirche Maria Himmelfahrt in het midden van Waldbreitbach een enorme kerststal opgebouwd met gebruikmaking van veel natuurlijke materialen zoals boomwortels en een overdadige variatie aan planten. De kerststal is ook na terugkomst van de wandelingen te bezoeken dus die staat het wandelprogramma niet in de weg (en dat geldt ook andersom).

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een poos wandelen in de buitenlucht en In de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Dat is genieten van ontspanning na inspanning! Bij deze speciale kerstvakantiereis in winters Waldbreitbach wordt u vier dagen lang ondergedompeld in winterse sfeer en gezelligheid.

Image result for weihnachtsdorf 
waldbreitbach

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied (ca. 215 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 7,5 km/2,5 uur) over de Wiedweg wandelroute naar Strauscheid.
dag 2
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach via Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en de ruÔne Neuerburg. De route is zo genoemd omdat die via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus, boven Waldbreitbach, gaat.


dag 3
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) over ďDer GroŖe KrippenwegĒ met vele kerststallen rondom Waldbreitbach, langs de Kreuzkapelle, de Westerwaldklinik en Sankt Josefshausen, terug via de kloosterberg van de Waldbreitbacher Franciskanerinnen.
dag 4
Wandeling (ca. 12 of 13,5 km/4 of 4,5 uur) over de Westerwaldsteig van Waldbreitbach naar Bad HŲnningen via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel 6 Romeinse wachttorens (ílimesí genoemd) van de vroegere Romeinse noordgrens. Bad HŲnningen-Eindhoven (ca. 200 km) per minibus (14.30-17.00 uur).

details

route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over heuvels en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 12 en 17 km (op de aankomstdag 7,5 km) afgelegd.

groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers

Hotel zur Post
ligging: gelegen midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, ca. 200 m van de Westerwaldsteig van het riviertje de Wied, de 18 meter hoge kerstboom staat tegenover het hotel..
faciliteiten: receptie, twee restaurants, terras, sauna (dagelijks vrij te gebruiken, inclusief in de reissom)
kamers: 1- en 2- persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2- persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route en in het plaatsje Waldbreitbach. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

23.12 Kerstmis:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (24 december Heiligenabend) extra luxe/uitgebreid (4 gangen) en feestelijk, en met het sfeervol voorlezen van een kerstgedachte door een medewerker van het hotel†
27.12 Tussen kerst en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner†
31.12 Oud en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december Sylvester) extra luxe/uitgebreid (4 gangen) en feestelijk, met siervuurwerk toe

inclusief
* Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied en Bad HŲnningen-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 2- persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route- uitleg en gebruik van kaartmateriaal

exclusief
* toeslag 1-persoonskamer Ä 60,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
†Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top