Westerwald-Raiffeisenland

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 395,00
Reis PDF boek nu

De bosrijke natuur van Rheinland- Pfalz

Westerwald is een relatief onbekende streek maar†niet ver van Nederland: aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een†bonte afwisseling van weiden, akkers en†vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. AlleenÖ.minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig

In de reis worden drie etappes van de Westerwaldsteig gevolgd. De 235 km lange Westerwaldsteig verbindt via†onverharde bos- en veldpaden maar liefst acht verschillende natuurgebieden. De route start in het oosten in het Hessische Herborn en†eindigt in Bad HŲnningen aan de Rijn in Rheinland-Pfalz. Heuvelruggen gedrapeerd met uitgestrekte bossen, maar ook pittoreske dorpjes omzoomd door kleurrijke boomgaarden maken de wandelroute afwisselend. De markering met tekens is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. Panelen onderweg waarop lokale informatie staat over de natuur, het landschap, de topografie en de geschiedenis maken dat beeld compleet.

Een klein stukje van Westerwald wordt Raiffeisenland genoemd, omdat de oprichter van de eerste "boerenleenbank", de Raiffeisenbank: Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818-1888) er in enkele plaatsen burgemeester mocht zijn. De eerste wandeling gaat door de streek van de oprichter van die coŲperatieve bank.

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een flinke poos wandelen†in de buitenlucht.†In de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd.†Tussen de bedrijven door vrij en onbeperkt gebruik van de wellness zoals het binnenzwembad, de†sauna en de†fitness. Geniet van ontspanning na inspanning!

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied (ca. 215 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 7,5 km/2,5 uur) over de Wiedweg wandelroute naar Strauscheid.
dag 2
Wandeling (ca. 12 km/4 uur) over het Butterpfad van HŁmmerich door het dal van de Fockenbach naar Rengsdorf via de HŁmmerischer MŁhle, Strassenhaus en het uitzichtpunt Talblick. De route is eeuwenoud en dateert uit de tijd dat boeren hun boter, eieren en kaas naar de weekmarkten van Neustadt en Heuwied vervoerden.


dag 3
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach via Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en RuÔne Neuerburg. De route is zo genoemd omdat die via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus, boven Waldbreitbach, gaat.
dag 4
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) over de Westerwaldsteig van Strauscheid via het uitzichtpunt Weissenfelserlei, het Rossbacher Hšuptchen en Rossbach naar Waldbreitbach.

dag 5
Wandeling (ca. 12 of 13,5 km/4 of 4,5 uur) over de Westerwaldsteig van Waldbreitbach naar Bad HŲnningen via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel 6 Romeinse wachttorens(Limes) van de vroegere grens van de Romeinse noordgrens. Bad HŲnningen-Eindhoven (ca. 200 km) per minibus (14.30-17.00 uur).

details

route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over†heuvels†en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 12 en 17 km (op de aankomstdag 7,5 km)†afgelegd.

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers

Vita Balance-Hotel Hertling

ligging: rustig gelegen aan de rand van het plaatsje Waldbreitbach, direct aan de Westerwaldsteig, direct aan de oever van†het riviertje de Wied.

faciliteiten: receptie, restaurant, terras, welness met binnenzwembad sauna en fitness† (dagelijks vrij te gebruiken, inclusief in de reissom).

kamers: 1- en 2-persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi.

maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken†voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

inclusief

* Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied en Bad HŲnningen-Eindhoven Station NS per minibus

* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)

* Aktiva-reisleider

* transfers per minibus

* route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal

exclusief

* toeslag 1- persoonskamer Ä 75,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

†Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top