Single Reis wandelen Sauerland 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 380,00
Reis PDF boek nu

Duitslands mooiste natuur ten voeten uit

Sauerland is een van de gebieden in Duitsland die gezien de afstand†ideaal is voor een korte wandelvakantie. Verder zijn er alle ingrediŽnten voor een mooie wandelvijfdaagse aanwezig:†prachtige natuur, een vriendelijke bevolking en perfect gemarkeerde en gedocumenteerde†wandelroutes.
Direct na de heenrit dwars door het Ruhrgebied verandert het landschap tamelijk abrupt: van vlak, druk en industrieel naar flink heuvelachtig, weldadig rustig en uitgesproken natuurlijk. De topografische variatie kent geen weerga: beuken- en dennenwouden maar ook gemengd bos, afgewisseld met velden en weiden, heidevelden op de plateaus en moerassige poelen in de dalen.
Enkele toppen waarlangs en -over de wandelingen gaan, reiken tot ca. 850 meter hoogte. Dat lijkt hoog maar schijn bedriegt hier: de verblijfsplaats Eimelrod†heeft een ligging in het dal van 500 meter,†dus de stijgingen en dalingen†zijn vergelijkbaar†met vele andere reizen in Duitsland.†Die hoogte maakt sneeuwval vrij waarschijnlijk in de wintermaanden -†Sauerland is een populair wintersportgebied. Omdat wandelpaden van december tot begin maart daardoor moeilijker zichtbaar en†begaanbaar zouden zijn, voeren we Sauerland uitsluitend uit in het voorjaar, de zomer en de†herfst.

In het wandelgebied worden routes gevolgd die op de aankomst- en vertrekdag ca. 10 kilometer bedragen en op†de overige†dagen ca. 20 kilometer.†U komt de reisleider met de minibus tijdens de wandelvakantie dagelijks†tenminste enkele†keren tegen, u kunt dan indien u wilt†de wandeling†inkorten.
Sauerland kent enkele deelgebieden†zoals Hochsauerland†en Upland, wat zo veel betekent†als "hoog land" - feit is dat Sauerland ten opzichte vanuit Nederland gezien het dichtstbijzijnde†middelgebergte†is.†In deze wandelreis†is de Uplandsteig, een wandeling van 64 kilometer†die in een†ruime cirkel rond Willingen, de gemeente waartoe ook de verblijfsplaats Eimelrod behoort, loopt†helemaal opgenomen.†Naar de start-†en eindpunten voert de reisleider korte transfers per minibus uit. Sauerland is een aaneenreiging van beschermde natuurgebieden dus dat is de mooiste natuur†ten voeten uit.

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Eimelrod (ca. 245 km) per minibus (11.00-14.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 6 of 9 km/2 of 3 uur) rond de platte top van de Sšhre naar de Osterkopf en terug.

dag 2
Wandeling (Berg- of Tal-variante, ca. 18 of 22 km/5,5 of 6,5 uur) over de Uplandsteig van Eimelrod naar Usseln via het natuurgebied Groten-Berg.

dag 3
Wandeling (ca. 24 km/6,5 uur maar in overleg met de reisleiding is inkorting mogelijk door pas bij de Diemelquelle te starten) over de Uplandsteig van Usseln naar Willingen via de bron van de Diemel en het natuurgebied Neuer Hagen.
dag 4
Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur) over de Uplandsteig van Rattlar naar Eimelrod via het uitzichtpunt Dommel, de heuveltop Niegelscheid en het pittoreske Hemmighausen.
dag 5
Wandeling (ca. 11 km/3,5 uur) over de Uplandsteig van Rattlar naar Willingen via het Itterbachtal en de Schwalenburg met een uitzichttoren. Willingen-Eindhoven per minibus (13.30-17.00 uur).

details

route: heuvel- tot licht bergachtig (toppen tot ca. 850 m), landschap van plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 6 (of 9), 18 (of 22), 24 (of 16), 13,5 en 11 km afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.
Landgasthof-Hotel Sauer
ligging:†zeer rustig gelegen aan de rand van het dorpje Eimelrod, vrijwel direct aan de Uplandsteig.
faciliteiten: modern en goed geleid familiehotel met ca. 20 kamers, restaurant tevens ontbijtruimte, zonneterras, sauna/solarium, gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken†voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.†

inclusief
* Eindhoven†Station NS-Eimelrod/Willingen-Eindhoven Station NS†per minibus
* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt†en avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg
exclusief
* toeslag 1-persoonskamer†Ä 75,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top