Single Reis Grensland Limburg/Duitsland 4 dagen

4 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
nieuw
vanaf € 255,00
Reis PDF boek nu

Wandelvakantie†door het Duitse grensland

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriŽle gebied Parkstad Limburg en†het zachtgolvende groene†landschap in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltocht gaat afwisselend over Duits en Nederlands grondgebied. De wandelingen worden uitgevoerd in de wijde omgeving voor en achter Kerkrade en Herzogenrath.†De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch over te vertellen†is...†Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zťlf staan beschreven in een mooi route- en kaartenboekje dat u ontvangt bij de reisbescheiden.†

Abdijhotel Rolduc
Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het Abdijhotel Rolduc, een†vroeger kloostercomplex op de grens Nederland/Duitsland, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren. In en rondom de forse gebouwenverzameling, bestaande uit een kerk, hotel, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige†bar†"De Verloren Zoon"†voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant "De Kanunnik"†voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen.†

De combinatie van het verblijf†in†de oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale van de bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De lente- en herfsttinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken een wandelvakantie in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk in meerdere jaargetijden.

van dag tot dag

dag 1
Rolduc, aankomst per eigen vervoer uiterlijk 13.00 uur. Mogelijkheid om te lunchen (niet inclusief). Daarna informatie over de reis en de route door de reisleider. Broichbachtal wandeling (ca. 1,5 + 8 + 1,5 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop) via SchloŖ Ottenfeld.
dag 2
Graaf Saffenbergroute wandeling (ca. 14 + 2 = 16 km/5,5 uur inclusief afsteek naar het kunstenaarsdorp Rimburg) via het plateau bij Hofstadt en het dal van de Worm/Wurm.
dag 3
Euroderoute wandeling (ca. 13 km/4 uur) door het vervolg van het dal van de Worm/Wurm en via Pannesheide. Mogelijkheid om te lunchen bij het station van Kerkrade waar zich ook het Museumplein bevindt met drie musea: Continium Discovery Centre (wetenschap en techniek), Cube Museum (design) en Columbus Earth Centre (aarde en ruimte).
dag 4
Pauline von Borgheseroute wandeling (ca. 11 km/3 uur) van de Obelisk Zum Blauen Stein, geplaatst als herinnering aan Napoleons lievelingszus Pauline, via Burg Wilhelmstein, de Alte MŁhle en de PumpermŁhle en de uitspanning Teuterhof. Vertrek per eigen vervoer.

details

route: heuvels (max. ca. 150 m) afgewisseld met rivier- en beekdalen, met overwegend kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11, 16, 13 en 11 km afgelegd.

groep: minimaal 6/maximaal 20 reizigers.

Abdijhotel Rolduc†
ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade, ca. 10 km van Vaals en Aachen.
faciliteiten: groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met ruime eetzaal, gezellige brasserie en bar, terras (in voorjaar, zomer en najaar), grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard.
kamers: naar keuze zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen een sanitaire unit - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden.
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; een hapje en een drankje verkrijgbaar bij horeca en in winkels onderweg tijdens de wandelingen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

reissomtabel
reissom 1- persoonskamer zonder douche/toilet†† †Ä 255,-†
reissom 1-persoonskamer met douche/toilet†† †Ä 365,-†

inclusief
* verblijf in 1-persoonskamer (douche/toilet op de gang) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* meelopende Aktiva-reisleider
* gedrukt route- en kaartenboekje met regionale wandelingen

exclusief†
* toeslag kamer met eigen douche/toilet Ä 110,-
* een hapje en een drankje onderweg†
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten


overige kenmerken

boek nu
To Top