Eifelsteig Manderscheid-Trier 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 380,00
Reis PDF boek nu

Door de Südeifel naar Trier

 

Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

 

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het laatste - en voor Nederlanders: "verste" - deel van de 311 lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. In vergelijking met de drie eerdere Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gemakkelijker. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route.

 

Hupperath bij Wittlich is zo’n typisch Duits dorp waar het hotel - zoals zo vaak het enige ter plaatse! - niet alleen passanten en toeristen herbergt maar waar ook de lokale bevolking samenkomt voor een paar glazen Bitburg-bier of Moezel- wijn. Het hotel heeft een uitstekende kok, wat goed uitkomt want de hele dag in de buitenlucht lopen, zorgt voor een stevige trek na thuiskomst.....

 

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus langs de route met kaarten en informatie over landschap en natuur lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

 

En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor het gebied van de Süd-Eifel en Hotel Eifeler Hof met een restaurant en een barruimte die elke avond open zijn. Viel Spaß, Gute Appetit und am Prosit! 

 
De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de vierde wandelvakantie is.
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Landscheid (ca. 220 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 7 km/2,5 uur) van Landscheid naar Bruch door het dal van de Salm. Transfer naar het hotel in Hupperath.
dag 2
Wandeling (ca. 18 km/5,5 uur) van Manderscheid naar Abtei Himmerod door het fraaie dal van de Lieser.
dag 3
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Bruch naar Rodt via het schilderachtig gelegen Greverath en de Aussichtsturm van Rodt.

dag 4
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur, inkortbaar tot ca. 13 km/4 uur) van Kordel of Burg Ramstein naar Trier. Eindpunt is het Weisshauswald, een stadspark aan de rand van Trier. Eén kilometer verder staat de donkergekleurde Romeinse stadspoort Porta Nigra (= zwarte poort, het grootste Romeinse bouwwerk van Duitsland, bouwjaar 160).
dag 5
Wandeling van Landscheid naar Abtei Himmerod (ca. 11 km/3,5 uur), fraaie route onder Großlittgen door langs enkele watermolens aan de Salm. Abtei Himmerod-Eindhoven (ca. 220 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

details

route: heuvels (meestal tot 300-600 m.) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, veel lange vrij vlakke stukken maar ook lichte tot matige stijgingen en dalingen. Afwisselend bos en agrarisch landschap. Per wandeldag wordt gemiddeld 18 km (dag 1 en 5 resp. 7 en 11 km) afgelegd, dag 4 is inkortbaar tot resp. 13 km.

 

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

 

Hotel Eifeler Hof

ligging: in het midden van het rustige dorp Hupperath.

faciliteiten: familiehotel met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan.

kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi.

maaltijden:  ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca in de buurt en onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

  

inclusief

* Eindhoven Station NS-Landscheid en Abtei Himmerod-Eindhoven Station NS per minibus

* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)

* Aktiva-reisleiding

* lokale transfers per minibus

* Nederlandstalige route-uitleg 

 

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer € 70,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

 

 

Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

 

 

 

 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top