Single Reis Eifelsteig Hillesheim-Manderscheid 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 380,00
Reis PDF boek nu

Het Gerolsteiner Land en de Vulkaneifel

Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden†met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal†niks†te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het†prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 80 rondvormige vulkanische kratermeren,†Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en de dolomitenfelsen bij Gerolstein en de Nerother Kopf†zijn daar sprekende voorbeelden van.

Neroth is een plaatsje met een bevolking van 500 zielen, precies halverwege Gerolstein, bekend van het mineraalwater, en Daun bij de Maaren. De route van de Eifelsteig loopt zowat door beide plaatsen heen. Neroth is heel rustig dus bepaald geen uitgaansplaats, maar na een volle dag wandelen in de buitenlucht - of het nu koud of warm, nat of droog is - en een lekkere en complete warme avondmaaltijd heeft u daar wellicht ook de puf niet meer voor.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus†met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche GrŁndlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen,†de omgeving van†Neroth,† en Hotel zur Neroburg met een cafť, restaurant en - typisch Duits - een kegelbaan in de kelder, en zelfs een eigenaar die op verzoek accordeon speelt.†Viel Spass in der Eifel!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse wandelreizen waarvan deze de†derde is.

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Gerolstein (ca. 210 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 11,5 km/3,5 uur) over de Eifelsteig van Gerolstein naar Neroth via de LŲwenburg en de top Dietzenley.
dag 2
Wandeling (ca. 20 km/6,5 uur) van Hillesheim naar Gerolstein via Bolsdorf met het schilderachtige Bolsdorfer Tšlchen en de hoogste top van deze wandeldag de geologisch bizar gevormde Rother Kopf.
dag 3
Lokale rondwandeling (ca. 15 km/5 uur) in de omgeving van Gerolstein en Pelm, o.a. naar de Kasselburg.
dag 4
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Daun naar Manderscheid langs de GemŁnder Maar, de Meinfelder Maar en de Schalkenmehrer Maar en verder via de Udersdorfer MŁhle.
dag 5
Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur, inkortbaar tot ca. 11 km/3 uur) van Neroth naar Daun of eventueel tot de Neunkirchener MŁhle. Daun-Eindhoven (ca. 225 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

details

route: heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt gemiddeld†ca. 19 km (op de aankomst- en vertrekdag ca. 11,5 resp. 13†km) afgelegd.†

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Hotel zur Neroburg
ligging: in het midden van het†plaatsje Neroth,†aan de rustige hoofdstraat.

faciliteiten: gezellig familiehotel met ca.†20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, terras aan de straatzijde, bar en kegelbaan. Gratis wifi.

kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers.

maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken onderweg†verkrijgbaar bij winkels in de buurt of horeca tijdens de wandelingen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

inclusief

* Eindhoven Station NS-Gerolstein†en Daun-Eindhoven Station NS†per minibus

* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleiding

* transfers per minibus

* nederlandstalige route-uitleg

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer Ä 75,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top