Single Reis Eifelsteig Aachen-Kloster Steinfeld 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 395,00
Reis PDF boek nu

ATTENTIE!

WIJZIGING REISUITVOERING BIJ VERTREKDATA IN JUNI EN JULI

In een minibus kan de onderlinge afstand van 1,5 meter niet gerealiseerd worden. Om die reden wordt de reisuitvoering bij vertrekdata in juni en juli veranderd. De heen- en terugreis gaat met eigen vervoer in plaats van per minibus. Ter plaatse worden alle wandelingen vanuit het hotel gemaakt en zijn er geen minibustransfers. De reisleiding loopt tijdens alle wandelingen mee. De reissom bij vertrekdata in juni en juli is om deze reden verlaagd met Ä 45,-.

Hohes Venn, Monschau en de Rurstausee

Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden met†het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niets†te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen† (Aken) en Trier. Het eerste,†en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namenÖ De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend BelgiŽ meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel-stadje, waar het door-de-week gelukkig rustiger is dan in het weekend. Het National Park Eifel, hoewel de Eifel ťťn groot park lijkt, is allťťn het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (Roer†- jawel die van Roermond!) dat zo prachtig in de heuvels van dat nationale park is ingebed. Markant is dat de wandelroutes in deze wandelvakantie vaak†dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef.

De uitvalsbasis bij deze reis is Einruhr, precies in het midden van het wandelgebied, wat als voordeel heeft dat daardoor de dagelijkse wegbreng- en ophaalritten relatief†kort zijn. Hotel Haus am See ligt mooi aan de Rursee en, heel praktisch, nauwelijks 50 meter van de Eifelsteig-route verwijderd.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken†te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche GrŁndlichkeit!

En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt ůůk voor Einruhr en Hotel Haus am See. De reis is op basis van halfpension, wat inhoudt dat de avondmaaltijd en het ontbijt zijn inbegrepen. En zoals u dat in Duitsland gewend bent: lekker, gezond en genoeg. Viel VergnŁgen!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de†eerste is.

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Aachen/KornelimŁnster (ca. 130 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 14 km/4,5 uur) van het officiŽle startpunt van de Eifelsteig KornelimŁnster (gem. Aachen) naar Roetgen via de bijna 100 jaar oude stuwdam in de Dreilšgerbach.
dag 2
Wandeling (ca. 18 km/5 uur) van Roetgen naar Monschau via het Hohes Venn (Hoge Venen) in BelgiŽ met de uit 1338 daterende kluizenaarsnederzetting Reinartzhof, nu een kapel, midden in het bos en het veen.
dag 3
Wandeling (ca. 23 km/7 uur, inkortbaar met ca. 6 km/1,5 uur) van Monschau naar Einruhr aan de Rurstausee via HŲfen met de Eifeltor-Ausstellung (informatiecentrum National Park Eifel) en Weisses Kreuz met een prachtig uitzicht over het dal van de Rur.
dag 4
Wandeling (ca. 21 km/6,5 uur) van Einruhr naar GemŁnd met uitzichten over de Rurtal- en Urfttal-Stausee en langs de voormalige ďNS-OrdensburgĒ Vogelsang, militair opleidingscentrum van 1936-1939, later basis van het Belgische leger, thans als museum te bezoeken.
dag 5
Wandeling (ca. 7 of 13 km/2 of 4 uur) van Golbach of Olef naar Kloster Steinfeld met een romaanse basiliek uit 1146. Kloster Steinfeld-Eindhoven (ca. 170 km) per minibus (14.30-17.00 uur).

details

route: heuvelachtig (ca. 250-600 m.), routes wisselend over plateaus†en door rivierdalen, daartussen soms korte maar stevige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 17 km afgelegd.†

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Hotel Haus am See

ligging: aan de rand van het dorp Einruhr, direct aan de Rursee, op 50 meter afstand van de Eifelsteig (einde dag 3, start dag 4).

faciliteiten: modern en goed geleid familiehotel met ca. 25 kamers, restaurant, ontbijtruimte, bar, binnenzwembad (gratis) en sauna.

kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi.

maaltijden: ontbijt enavondmaaltijd†inbegrepen; eten en drinken†voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

inclusief

* Eindhoven Station NS- Aachen†KornelimŁnster en Kloster Steinfeld-Eindhoven Station NS per minibus

* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)

* Aktiva-reisleiding

* transfers per minibus

* route-uitleg en gebruik van kaarten en boekjes

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer Ä 70,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

Reisinfo algemeen groepsreizen† lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top