Single Reis Eifelsteig Kloster Steinfeld-Hillesheim 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 390,00
Reis PDF boek nu

De Schneifel - midden in de Eifel 

 

Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

 

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied in vele tinten groen gekleurd, dat het landschap daardoor zo vriendelijk maakt.....

 

Blankenheim is het uitgangspunt van de reis: een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin- witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en de omgeving bijna halverwege de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

 

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

 

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het stadje Blankenheim en Hotel Schloßblick. De wandelvakantie wordt aangeboden in de lente, de zomer en de herfst. Viel Spass in der Eifel!

 

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de tweede is.

 

 

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Blankenheim (ca. 190 km) per minibus (11.00-13.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 11 km/3 uur) van Alendorf naar Blankenheim via de Brotpfadhütte en het natuurgebied Nonnenbach.
dag 2
Wandeling (ca.18 km/6 uur) van Alendorf naar Nohner Mühle via Mirbach met de Erlöserkapelle en de Wasserfall Dreimühlen.
dag 3
Wandeling (ca. 14 km/5 uur) van Nohner Mühle naar Hillesheim via Kerpen met een hooggelegen middeleeuwse burcht.
dag 4
Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Kloster Steinfeld naar Blankenheim via Nettersheim. Op verschillende plaatsen staan gerestaureerde delen van het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct dat Keulen 100 km verder (!) van Eifel-water voorzag. Route door de dalen van de Urft en het natuurgebied Haubachtal.
dag 5
Wandeling (naar keuze ca. 9 km/2,5 uur of ca. 16 km/4 uur) in de omgeving van het historische stadje Bad Münstereifel met een oude stadsmuur met poorten en torens. Bad Münstereifel-Eindhoven Station NS (ca. 170 km) per minibus (14.30-17.00 uur).

details

route: heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt ca. 16-22 km (op de eerste en laatste dag ca. 11 resp 9 km) afgelegd. 

 
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

 

Hotel Schlossblick

ligging: aan de rand van het centrum van het stadje Blankenheim, direct tegenover de Blankenheimer Weiher (stadspark met meertje).

faciliteiten: goed georganiseerd en sympathiek familiehotel met ca. 25 kamers, binnenzwembad (gratis) en sauna.

kamers: altijd met eigen douche/toilet, altiijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-) kamers, tv, gratis wifi.

maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horeca op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

 

inclusief

* Eindhoven Station NS-Blankenheim en Bad Münstereifel-Eindhoven Station NS per minibus

* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleider

* transfers per minibus

* route-uitleg en gebruik van kaarten en boekjes

 

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer € 65,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top