Lieserpfad Süd-Eifel 4 dagen special

4 dagen
niveau
minibus
wandelreizen
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 295,00
Reis PDF boek nu

lang weekend Paas- en Herfst-Special

Manuel Andrack: "de mooiste wandelroute ter wereld"

Wandelgoeroe Manuel Andreck (geb. Köln, 1965) schreef in zijn boek "Du musst wandern", enkele jaren geleden al: "Der Lieserpfad ist der schönste Wanderweg der Eifel. Die Eifel ist das schönste Mittelgebirge Deutschlands. Deutschland ist das beste Wanderland der Welt. Also ist der Lieserpfad der schönste Wanderweg der Welt". Manuel Andrack is een Duitse schrijver, reporter en discussieleider die in Duitsland al bijna 20 jaar mediabekendheid geniet. Daarnaast heeft hij een grote liefhebberij: wandelen! Hij heeft er zelfs diverse boeken over geschreven. Hij roemt het wandelpad langs de Lieser, een helaas (of gelukkig?) vrij onbekend riviertje dat ontspringt in de Vulkan-Eifel en uitmondt in de Moezel.

In de Eifel kunnen bergtoppen tot ruim boven de 500 meter reiken. Echter, omdat de route van het Lieserpad dicht bij het riviertje blijft lopen, zijn er wel regelmatig stijgingen en dalingen maar duren die slechts kort. De met loof- en dennenbos begroeide hellingen zijn continue een fraai decor. Het Lieserpfad is heel rustig en ongerept en is een constante aaneenschakeling van groene pure natuur. Ter illustratie: tussen Manderscheid en Wittlich (wandelafstand 23 km verdeeld over anderhalve dag) steekt u slechts één keer een verharde landweg over, de wandelroute gaat als over een uitgerold lint door de groene natuur.

De reis duurt 4 dagen en die worden optimaal besteed want ook op de aankomst- en terugreisdag is er tijd om enkele uren te wandelen. Een logische keuze is daarom op de laatste dag een mooi traject van de Moselsteig te maken, precies daar waar de Lieser in de Moezel strromt. De Moselsteig is pas een paar jaar oud en de kwaliteit van de wandelroutes is super te noemen.

Buitenlucht is goed voor de eetlust! Ook bij deze wandelreis zijn de maaltijden goed geregeld: een uitgebreid ontbijtbuffet zoals u dat in Duitsland kunt verwachten en een 3-gangen avondmaaltijd die ruimschoots voldoet aan de eisen: lekker, gezond en genoeg!

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Alte Pleiner Mühle (ca. 230 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Inloopwandeling (ca. 6 km/2 uur) van de Alte Pleiner Mühle naar de provincieplaats Wittlich, eindplaats de Marktplatz met het in de Romantik-stijl gebouwde Altes Rathaus. Transfer naar het hotel in Hupperath.

dag 2
Transfer naar Daun. Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Daun naar het kuurplaatsje Manderscheid via het rondvormige vulkanische meer de Gemündener Maar en de Udersdorfer Mühle. Transfer naar Hupperath.

dag 3
Transfer naar Manderscheid. Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Manderscheid naar de Alte Pleiner Mühle via de Lieserbrücke, de Kaufmannbrücke, de schuilhut Michelsfels en de uitkijktoren Burgberg. Transfer naar Hupperath.
dag 4
Transfer naar Kesten/Osann. Wandeling (ca. 14 km/4,5 uur) door de wijnvelden langs en boven de Moezel van Kesten/Osann via de confluentie Lieser/Moezel naar Bernkastel Kues. Bernkastel Kues-Eindhoven Station NS (ca. 240 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

details

route: heuvels (max. ca. 500 m) met kleine hoogteverschillen (max. ca. 50 m) want zo veel mogelijk wordt het dal van de Lieser gevolgd. Per wandeldag wordt resp. 6 km (2 uur), 17 km (5,5 uur), 17 km (5,5 uur) en 14 km (4,5 uur) afgelegd.

 

kaart <klik hier>

 

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

 

Hotel Eifeler Hof

 

ligging: in het midden van het rustige dorp Hupperath. Afstanden: Daun 30 km, Wittlich 5 km.

faciliteiten: familiehotel met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan.

kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi. 

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca in de buurt en onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

 

inclusief

* Eindhoven Station NS-Alte Pleiner Mühle en Bernkastel Kues-Eindhoven Station NS per minibus

* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)

* Aktiva-reisleiding

* lokale transfers per minibus naar/van de begin- en eindpunten van de wandelingen

* Nederlandse routeuitleg

 

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer € 45,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top