Single Reis Berlijn SPECIAL 30 jaar val van de muur

5 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
standplaatsreizen
nieuw
vanaf € 594,00
Reis PDF boek nu

30 JAHRE MAUERFALL

Stadswandelreis in en rond Berlijn


Berlijn: met 3,7 miljoen inwoners de grooste stad van Duitsland. En bovendien, opvallend genoeg, met heel veel groene natuur in de onmiddellijke omgeving ervan, bereikbaar met het OV-netwerk (o.a. de Straßenbahn) van de hoofdstad.

 

In deze reis worden twee wandelingen gemaakt aan de west- en zuidoostzijde van Berlijn. In het Grunewald (6.000 hectaren) grenzend aan het gote meer de Wannsdee en de rivier de Havel. En in het Köpenicker Forst (8.500 hectaren) met de Großer Müggelsee. De Große en Kleine Müggelberge zijn er de hoogste punten, met in de verte onverwacht uitzicht over de groene natuur rondom de stad. Aan de randen van Berlijn is de overgang van stad naar natuur wel heel abrupt en verrassend.

De derde wandeldag wordt besteed aan de gecombineerde fiets- en wandelroute de Berlin Mauerweg en wel het meest centrale deel daarvan: van Checkpoint Charlie via de Potsdamer Platz en de Brandenburger Tor naar de gedenkstätte Berliner Mauer (aangelegd in 1998) en het Mauerpark. Indrukwekkende historische plekken waar tot 30 jaar geleden de splitsing van Berlijn, Duitsland en Europa zo nadrukkelijk was. 9 november 1989: de val van de muur, het einde van de Koude Oorlog en de opmaat naar de Duitse hereniging, in één Europa van samenwerking en vrede.

 

Het verblijf van deze stadswandelreis is in Spandau, een kleine overzichtelijke en plezierige voorstad van Berlijn, op een treinafstand (OV inbegrepen in de reissom) van 30 minuten tot het centrum. De reis is op basis van logies/ontbijt. De reisleider doet alle reizigers elke avond een voorstel om naar een steeds ander restaurantje in Spandau te gaan, op maximaal 15 minuten lopen van het hotel. Hoewel naturlijk niet verplicht, kunt u zich dus altijd bij dat gezelschap aansluiten.

Afbeeldingsresultaat voor 30 jahre mauerfall berlin
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch Station-Berlijn Spandau per trein, reisduur ca. 5-7 uur afhankelijk van de woonplaats. Transfer tevoet (ca. 5 minuten lopen) naar Hotel Ibis. Wandeling (ca. 6 km/2 uur) via de Juliusturm naar de Citadel van Spadau, een 16e eeuws symetrisch gebouwd verdedigingsfort waartoe eens de gevangenis van Rudolf Hess behoorde, thans stadsmuseum over o.a. de geschiedenis van Spandau en Berlijn.
dag 2
Straßenbahn naar Grunewald of Nikolassee. Wandeling (ca. 16 km/4 uur) door het op één na groootste natuurgebied bij Berlijn met o.a. het monument van de Slavische vorst Jaczo, de uitzichttoren op de Karlsberg met uitzicht over o.a. de Wannsee, en de Teufelsberg. Aansluitend Straßenbahn naar Spandau of langer middagverblijf in de stad.
dag 3
Straßenbahn naar Erkner. Wandeling (ca. 16 km/4 uur) door het Köpenicker Forst met het Teufelsseemoor en de Große en Kleine Müggelberge en aansluitend door het beschermde natuurgebied Krumme Lake en het Grünauer Wald. Vanuit Eichswalde Straßenbahn terug naar Spandau of langer middagverblijf in de stad.


dag 4
Straßenbahn naar Eberswalder Straße. Wandeling (ca. 10 km/3 uur) over het centrale deel van de Mauerweg van hat Mauerpark via de de Gedenkstätte Berliner Mauer (met Dokumentationszentrum) aan de Bernauer Straße, de Brandenburger Tor en het ernaast gelegen Holocaust Monument, de Potsdammer Platz , het museum Topografie des Terrors en Checkpoint Charlie. Vanuit Potsdammerplatz Straßenbahn naar Spandau of langer middagverblijf in de stad.
dag 5
Berlijn Spandau-Elk Nederlands of Belgisch Station, vertrek ca. 09.00 uur.

details

route: vlak (dag 4) tot lichtglooiend (dag 2 en 3). Per wandeldag wordt resp. 16, 16 en 10 km afgelegd (aantal km/u laag in verband met veel beziensweaardigheden en informatie over natuur, landschap en geschiedenis).

groep: minimaal 8 / maximaal 16 reizigers

Hotel Ibis Spandau
ligging: de historische oude stad Spandau ligt op slechts enkele minuten lopen. Het ICE-station, de U-Bahn (metro) en de S-Bahn (stadstrein) van Berlijn Spandau liggen op slechts 100 m van het hotel. 
faciliteiten: ontbijtrestaurant, bar en lift
kamers: nieuwe 1- of 2-persoonskamer met eigen (inloop)douche/toilet, tv, telefoon en wifi en airco
maaltijden: ontbijt (in buffetvorm) in het hotel

De reisleider doet alle reizigers elke avond een voorstel om naar een steeds ander restaurantje in Spandau te gaan, op maximaal 15 minuten lopen van het hotel. Hoewel naturlijk niet verplicht, kunt u zich dus altijd bij dat gezelschap aansluiten.

inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch station-Berlijn Spandau v.v. per trein
* 4 overnachtingen (indeling in) 2-persoonskamer met eigen badkamer/toilet (logies/ontbijt)
* meelopende Aktiva-reisleider
* Berlin Welcome Card voor ongelimiteerd gratis gebruik van OV op dag 2, 3 en 4

exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer € 160,-
* eten en drinken onderweg, avondmaaltijd
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reseveringskosten

Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer
 

overige kenmerken

boek nu
To Top