Single Reis Ahrsteig Rotweinwanderweg 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 375,00
 • wijngaarden bij Mayschoss
 • bewegwijzering van de Rotweinwanderweg
 • Saffenburg
 • Ahrsteig markering
 • Schornkapelle Schuld
 • start van de Rotweinwanderweg
 • Freilingersee
 • Landhotel Ewerts
 • kamer Landhotel Ewerts
 • van Aremberg naar Insul
 • Van de heuvels van de Eifel naar†het dal van de Ahr

  De Ahr is een korte rivier van maar 89 kilometer, die ontspringt in het hart van de Eifel: Blankenheim, en ophoudt te bestaan bij haar†instroming in de Rijn. Het wijngebied†van de Ahr†is†al 200 hoogtemeters lager dan de bron en de dagtemperaturen zijn er al enkele graden hoger. Bovendien liggen in de rivierbochten van de Ahr de noordhellingen zů gekanteld dat die†de warme zonnestralen maximaal ontvangen. Ideaal voor het rijpen van druiven!

  Het Ahrtal is een van de noordelijkste wijnregioís van Europa, en Duitsers weten dat juist dŠŠr het eindproduct ĎSpštburgunderí (Pinot Noir) kwalitatief gezien een van Ďs lands topwijnen is.Strikt gezien is het Ahrtal een deel van de Eifel, een heuvelgebied dat langzaam afvlakt naar de Rijn.

  De wandelroutes tijdens deze wandelvakantie zijn te verdelen over twee landschapstypes: tot Kreuzberg stevig heuvelterrein, en†in de verdere benedenloop van de Ahr een bochtig rivierdal met glooiingen rondom.†De andere wandeling: de Rotweinwanderweg Ďlooptí over een lengte van zoín 35 kilometer van Altenahr naar Bad Bodendorf.†In deze reis wordt slechts het stuk Altenahr-Dernau gedaan. De route reigt daar bekende - voor†de kenners dan - wijnplaatsjes aaneen, zoals Altenahr, Mayschoss en Rech. Tot in de verte reiken soms†de wijnvelden, waarop de druiven groeien†voor de eindproducten Riesling en Spštburgunder.†Het pad gaat afwisselend dicht langs de rivier en boven de wijngaarden langs, dus aan fraaie uitzichten is onderweg geen gebrek!

  Uiteraard is de markering van de twee langeafstandsroutes die gevolgd worden van de bekende Duitse, dus hoge, kwaliteit:†richtingpijlen, bordjes met cijfers over hoogte en afstanden, informatietableaus met lokale informatie over de natuur en het†landschap, en dat alles afgemaakt met hier en daar een schuilhut en een picknickplaats. Overigens komt u tijdens elke wandeldag minimaal ťťn keer een horecazaak tegen waar u binnen kunt pauzeren, een veilige geruststelling als het koud of nat zou zijn.

  Het rustige dorp, met maar 500 inwoners, van waaruit u de reis maakt, is Insul, aan beide oevers van de bovenloop van de Ahr. Het hotel ligt rustig aan de rand van†het plaatsje, direct aan†de Ahr. Na een hele dag buiten zijn en†lopen heeft u uw nachtrust wel verdiend en zal u die rust gegarandeerd geboden worden!

  † † † † † †

 • van dag tot dag

  dag 1
  Eindhoven Station NS-Insul (ca. 195 km) per minibus (11.00-13.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 7 km/2 uur) naar Schuld en terug langs beide oevers van de Ahr, de zogenaamde "Goldlock" met drie voormalige mijnbouwtunnels en de pelgrimskapel Schornkapelle.
  dag 2
  Wandeling (ca. 21 km/6,5 uur, inkortbaar tot ca. 10 km/3 uur) van Blankenheim (met de bron van de Ahr in de kelder van een vakwerkhuis vlak bij de hoofdstraat!) of van de Freilinger See (stuwmeer van de Ahr) naar Aremberg over de Ahrsteig via het Friedenskreuz auf dem HŁhnerberg (534 m) en de Schutzengelkapelle. Het eindpunt Aremberg is een hooggelegen Eifeldorp met een spectaculair vergezicht over de omgeving.
  dag 3
  Wandeling (ca. 19 km/6 uur) van Aremberg naar Insul over de Ahrsteig. Eerst een steil begin naar de SchlossruÔne Aremberg met 623 meter het hoogste punt van de Ahrsteig, dan via de picknickplaats Kapelle Eichenbach naar de rivierbocht de Ahrschleife.
  dag 4
  Wandeling (ca. 18 km/5,5 uur) van Insul naar Kreuzberg over de Ahrsteig. Eerst door het dal van de Liers en later over de hoogvlakte Linder HŲhe.
  dag 5
  Wandeling (ca. 10 km/3,5 uur) van Altenahr naar Dernau over de Rotweinwanderweg, via de wijnplaatsjes Mayschoss en Recht, met uitzicht over wijnvelden aan de op het zuiden gerichte hellingen langs de Ahr. Dernau-Eindhoven Station NS (ca. 185 km) per minibus (14.30-17.00 uur).
 • details

  route: voor twee-derde deel heuvelachtig (250-600 m.) en de laatste 2 dagen glooiend. Per wandeldag wordt gemiddeld 19†km (op de aankomstdag 7†km en op de terugreisdag 10†km) afgelegd.

  groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

  Landhotel Ewerts (***)
  ligging: aan de rand van het kleine dorpje Insul (gem. Adenau), aan een rustige woonstraat, aan de achterzijde†grenzend aan de rivier de Ahr, vrijwel direct aan de wandelroute van de Ahrsteig.

  faciliteiten: goed geleid en georganiseerd familiehotel met ca. 25 kamers, restaurant, ontbijtruimte, met een grote eigen tuin aan de achterzijde.

  kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi.

  maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken†voor overdag verkrijgbaar bij horeca en winkels onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

  inclusief

  * Eindhoven Station NS- Insul†en Dernau-Eindhoven Station NS†per minibus

  * verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)

  * Aktiva-reisleider

  * transfers per minibus

  * route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal

  exclusief

  * toeslag 1- persoonskamer Ä 75,-

  * bijdrage Calamiteitenfonds

  * reis- en annuleringsverzekering

  * reserveringskosten

  Reisinfo algemeen groepsreizen†lees meer

  overige kenmerken

 • reviews

  van Ineke Domhof:
  geweldig mooi en afwisselend gebied. Wandelingen zijn goed te doen maar er zitten af en toe wel flinke (doch korte) klimmetjes in. Eenmaal boven wordt de inspanning dubbel en dwars beloond met een prachtig uitzicht over het landelijke en heuvelachtige gebied, met zijn mooie, kleine dorpjes. Slapen en eten doe je in landhotel Ewerts in Insul en dat is een goede keuze van Aktiva. De kamers zijn ruim, sommige zelfs met een balkon, en het eten is top. Ook hebben ze een grote tuin waar het na de wandeling heerlijk zitten is onder het genot van een drankje. En vergeet vooral niet de heerlijke Ahrwein in te slaan !!
  van N. Aerts:
  Mooie wandelingen in een kleurig herfstdecor. Een winterse sneeuwbui zorgde zelfs voor een witte wereld. Reisleider Twan was een uitstekende reisbegeleider en zorgde zelfs voor koffie en thee op plekken waar geen horeca aanwezig was. En dit alles met een aangenaam reisgezelschap.
  van Marc:
  2 uur van Eindhoven maar toch echt een buitenland gevoel. Het Hotel was prima. Mooie kamer en uitgebreid onbijtbuffet. Het avondeten was ook erg lekker. 5 dagen heerlijk gewandeld met een hele leuke groep en prima reisleider.
  van Ben Hubbers:
  Wat een heerlijke 5 dagen met prachtige, uitdagende wandelingen in gezelschap van gezellige mensen. De eerste dag reis je vanaf Eindhoven in korte tijd naar de Eifel. Daar maak je samen de eerste wandeling. De 3 langere wandelingen met, vooral voor mij, lastiger afdalingen, en dan tenslotte het toetje: vrijdag de wandeling van zoín 3 uur langs de wijnhellingen. De dagen waren goed gevuld met inspannende wandelingen met daarna lekker uitrusten in het hotel. De reisbegeleidster was relaxed, bij het hotel alles goed geregeld en na die 5 dagen had ik al de volgende dag heimwee naar de formule van lekker wandelen dichtbij in Duitsland met een prettige groep. Ik heb zelf (te) weinig fotoís gemaakt, dus ik hoop dat er iemand van de groep nog wat fotoís voor mij heeft. Het is vooral de combinatie van wandelen en gesprekken met mede-wandelaars wat het zo aantrekkelijk maakt. Kortom: voor herhaling vatbaar. 5 pluimen voor Aktiva Tours!
  van Aleid:
  Na goede ervaringen in 2018 met een etappe van de Eiffelsteig boekte ik nu deze wandelreis. Mooie, soms pittige en afwisselende wandelingen, nooit te zwaar. Wederom goed georganiseerd, kamer en eten zelfs veel beter, hotel met mooi terras aan de Ahr. Gezellige en relaxte reisleidster. De grootte van de groep (16) vond ik minder leuk, maar werd goed opgelost door de splitsing in 2 x 8.
  van Carel Lok:
  Geweldige reis gehad. Het Ahr dal is geweldig. Prachtige wandelingen. Mooi weer. Een uitmuntende reisleidster. Hotel heel goed. Mooie ruime kamer, heel goed ontbijt. Avond eten zeer goede kwaliteit. Kortom geen klachten. Ga zeker weer met Aktiva. Te gekke groep trouwens!
 • data en prijzen

boek nu
To Top