Aachener Land Kerstvakantie 2020-2021

4 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 335,00
Reis PDF boek nu

Winterwende +

Kerstmis +

Tussen kerst en nieuw +

Oud en nieuw†

Wandelvakantie†door het Duitse grensland

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het stedelijke†gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die merendeels over Duits grondgebied gaan en ook een enkel snippertje Nederland meenemen, zijn een combinatie: Rolduc-Verlautenheide en Verlautenheide-KornelimŁnster over het Abtei-Weinpfad, regionale wandelingen van het samenwerkingsverband van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath, en een knooppuntenwandelroute door het bosrijke achterland van Aachen.

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel†van Abdij Rolduc, een fors voormalig kloostercomplex†waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland.†Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen†o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek in rococostijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk,†seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige†brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen.††

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is...†Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zťlf staan haarscherp beschreven in de goede routebeschrijving die u op papier meekrijgt.

De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De wintertinten, liefst beschenen door een laagstaande†maar vriendelijke zon, maken het wandelen in het†Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk.††

In de Kerstvakantie volgen de bijzondere dagen elkaar in snel tempo op: de winterwende (de kortste dag van het jaar), kerstmis en oud- en nieuwjaar.†

De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven,†maar neem gerust een familielid,†kennis of collega mee!††

Ontbijt en avondmaaltijd, van bovengemiddelde kwaliteit,†staan dagelijks gereed en op zowel 24, 25 als 31 december gaat dat in uitgebreide vorm en is dat dan extra smakelijk en rijk gesorteerd. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden. Zie verder: details.†

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Rolduc (ca. 105 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 11 km/3 uur) van Herzogenrath via het Broichbachtal, Schloss Ottenfeld (oudste delen 14e eeuw) en de kleine vrij toegankelijke Tiergarten Alsdorf terug naar Herzogenrath en door naar Rolduc (eindpunt van de wandeling). Inchecken. Diner.
dag 2
Ontbijt. Transfer naar Verlautenheide. Wandeling (ca. 17 km/5 uur) via het natuurgebied MŁnsterbusch, het Brander Wald, de mooie vallei van het riviertje de Inde en de KornelimŁnsterer Klause (kapel) naar het fraaie plaatsje KornelimŁnster met de Sankt Korneliuskirche met prachtige gebrandschilderde ramen. Transfer naar Rolduc. Diner.
dag 3
Ontbijt. Optie A: Wandeling (ca. 17 km/5 uur) van Rolduc via Herzogenrath naar Verlautenheide via het Wurmtal, Haaren, het JŁdische Friedhof en de kapel Haarener Kreuz met weids uitzicht over de omgeving. Transfer naar Rolduc. Optie B (indien gewenst, uitsluitend vertrekdatum 23.12 i.v.m. Heilige hoogmis in de Aachener Dom op Eerste Kerstdag). Transfer naar Aachen. Wandeling (ca. 11 km/3,5 uur) van Aachen (Dom), via een "groene" route de stad uit door het Preuswald naar de bedevaartsplaats Moresnet Chapelle in BelgiŽ met de Kalvarieberg met kruiswegstaties. Transfer naar Rolduc. Diner.
dag 4
Ontbijt. Uitchecken. Wandeling (ca. 15 km/4 uur) naar het kunstenaarsdorp Rimburg (koffiestop) en terug door het Wurmtal. Rolduc-Eindhoven (ca. 105 km) per minibus (15.30-17.00 uur).

Het is mogelijk dat de routes 1-4 en 2-3 met elkaar worden omgedraaid.

details

route: heuvels (hoogte max. ca. 150 m) afgewisseld met rivierdalen, met kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-17 km afgelegd.
 
kaart  klik hier
 

groep: minimaal 12/maximaal 24 reizigers

 

Abdijhotel Rolduc  

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath, ca. 10 km van Aachen.

faciliteiten:  groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard.

kamers: naar keuze ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel COMFORT = met eigen douche/toilet. Zowel bij economy als comfort altijd gescheiden bedden.

inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner inbegrepen. Op 24, 25 en 31 december een extra uitgebreid en feestelijk diner. Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking. Overdag tijdens de wandelingen zijn consumpties verkrijgbaar bij horeca en in winkels onderweg.

 

19.12 Winterwende:

3 x ontbijt, 3 x diner

23.12 Kerstmis:

3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 2 x (24 en 25 december) extra luxe/uitgebreid en feestelijk:

27.12 Tussen kerst en nieuw:

3 x ontbijt, 3 x diner 

31.12 Oud en nieuw:

3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (incl. apertitief) (31 december extra luxe/uitgebreid en feestelijk.

 

REISSOMTABEL:

vertrekdatum                                   19.12  23.12       27.12       31.12      
(indeling in) 2-pk economy € 335,-  € 385,- € 335,- € 360,-
(indeling in) 2-pk comfort € 435,- € 485,- € 435,- € 460,-
1-pk economy  € 385,- € 435,- € 385,- € 410,-
1-pk comfort € 485,- € 535,- € 485,- € 510,-

 

inclusief

* Eindhoven Station NS-Rolduc v.v. per minibus

* verblijf in 1- of 2-persoonskamer zonder (= economy) of met (= comfort) eigen douche/toilet op basis van halfpension (= logies + ontbijt + diner)

* Aktiva-reisleiding 

* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)

* transfers per minibus

* Nederlandse route-uitleg

 

exclusief

* consumpties onderweg

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 
 Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top