Aachener Land Kerstvakantie 2018-2019

4 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 265,00
Reis PDF boek nu

Kerstmis +

Tussen kerst en nieuw +

Oud en nieuw +

Eerste januari-weekend

 

Wandelvakantie door het Duitse grensland 

 

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrubte overgang te zijn van het industriële gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die merendeels over Duits grondgebied gaan en ook een enkel snippertje Nederland meenemen, zijn een combinatie: Rolduc- Verlautenheide en Verlautenheide-Kornelimünster over het Abtei-Weinpfad, regionale wandelingen van het samenwerkingsverband van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath, en een knooppuntenroute door het bosrijke achterland van Aachen.

 

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel van Abdij Rolduc, een fors kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie "de Kanunnik" of de hotelbar "de Verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen.  

 

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan goed beschreven in de goede route- informatie die u op papier meekrijgt.

 

De combinatie van een goed hotel in een oud klooster, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De wintertinten, liefst beschenen door een laagstaande maar vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk.  

 

De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee!  

 

Ontbijt en avondmaaltijd, van hoge kwaliteit, staan dagelijks gereed en op zowel 24, 25 als 31 december gaat dat in uitgebreide vorm en is dat dan extra smakelijk en rijk gesorteerd. De prachtige ambiance van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden. Zie verder: details. 

 

 

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Herzogenrath (ca. 105 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 11 km/3 uur) van Herzogenrath via het Broichbachtal, Schloss Ottenfeld (oudste delen 14e eeuw) en de kleine vrij toegankelijke Tiergarten Alsdorf terug naar Herzogenrath en door naar Rolduc (eindpunt van de wandeling). Diner.
dag 2
Ontbijt. Transfer naar Verlautenheide. Wandeling (ca. 17 km/5 uur) via het natuurgebied Münsterbusch, het Brander Wald, de mooie vallei van het riviertje de Inde en de Kornelimünsterer Klause (kapel) naar het fraaie plaatsje Kornelimünster met de Sankt Korneliuskirche met prachtige gebrandschilderde ramen. Transfer naar Rolduc. Diner.
dag 3
Ontbijt. Optie A: Wandeling (ca. 17 km/5 uur) van Rolduc via Herzogenrath naar Verlautenheide via het Wurmtal, Haaren, het Jüdische Friedhof en de kapel Haarener Kreuz met weids uitzicht over de omgeving. Transfer naar Rolduc. Optie B (uitsluitend vertrekdatum 23.12 i.v.m. Heilige Mis op Eerste Kerstdag indien gewenst): Wandeling (ca. 10 km/3 uur) van Aachen (Dom), via een "groene" route de stad uit door het Preuswald naar de bedevaartsplaats Moresnet Chapelle in België met de Kalvarieberg met kruiswegstaties. Transfer naar Rolduc. Diner.
dag 4
Ontbijt. Wandeling (ca. 15 km/4 uur) naar het kunstenaarsdorp Rimburg (koffiestop) en terug door het Wurmtal. Rolduc-Eindhoven (ca. 100 km) per minibus (15.30-17.00 uur).

Het is mogelijk dat de routes 1-4 en 2-3 met elkaar worden omgedraaid.

details

route: heuvels (max. ca. 150 m) afgewisseld met rivierdalen, met kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-17 km afgelegd.
 
kaart klik hier
 

groep: minimaal 12/maximaal 24 reizigers

 

 

Abdijhotel Rolduc  

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade, ca. 10 km van Aachen.

faciliteiten:  groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met ruime ontbijtruimte, gezellige brasserie, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard.

kamers: naar keuze standaard = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel met faciliteiten = eigen douche/toilet. Zowel bij standaard als faciliteiten altijd gescheiden bedden.

inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner inbegrepen. Op 24, 25 en 31 december een extra uitgebreid en feestelijk diner. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking. Overdag tijdens de wandelingen zijn consumpties verkrijgbaar bij horeca en in winkels onderweg.

23.12 Kerstmis:

3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 2 x (24 en 25 december) extra luxe/uitgebreid en feestelijk (in buffetvorm). <Kerstmenu> Kerstmenu

27.12 Tussen kerst en nieuw:

3 x ontbijt, 3 x diner 

31.12 Oud en nieuw:

3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december) extra luxe/uitgebreid en feestelijk (uitgeserveerd) 

03.01 Eerste januari-weekend:

3 x ontbijt, 3 x diner

REISSOMTABEL:

vertrekdatum                                   23.12       27.12       31.12       03.01      
indeling in 2-pk economy € 335,- € 295,- € 315,- € 265,-
indeling in 2-pk douche en toilet € 435,- € 395,- € 415,- € 365,-
1-pk economy  € 395,- € 355,- € 375,- € 325,-
1-pk douche en toilet € 495,- € 455,- € 475,- € 425,-

inclusief

* Eindhoven Station NS-Herzogenrath/Rolduc- Eindhoven station NS per minibus
* verblijf in 1- of 2-persoonskamer zonder (= economy) of met eigen douche/toilet op basis van halfpension (= logies + ontbijt + diner)
* Aktiva-reisleiding 
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* transfers per minibus
* Nederlandse route-uitleg
 
exclusief
* consumpties onderweg
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
 Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top