Single Reis Wandelen Aachener Land 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 395,00
Reis PDF boek nu

Wandelvakantie door het Duitse grensland 

 

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en het zachtgolvende groene landschap in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltocht gaat over Duits grondgebied en neemt ook het meest zuidoostelijke snippertje Nederland mee. De wandelingen worden uitgevoerd in de wijde omgeving voor en achter Aachen (Aken). De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch over te vertellen is.

Uitvalsbasis van deze wandelreis is het Abdijhotel Rolduc, een vroeger kloostercomplex, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren. 

De combinatie van het verblijf in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De zomer-, herfst-, winter- en lentetinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk in alle jaargetijden.

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Rolduc (ca. 105 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 11 km/3 uur) van Herzogenrath naar Alsdorf met de kleine en vrij toegankelijke Tiergarten Alsdorf (pauzestop mogelijk) en terug naar Rolduc, door het Broibachtal en via Schloss Ottenfeld (oudste delen 14e eeuw, herbouwd in 1878). Inchecken Rolduc.
dag 2
Transfer naar Vaals. Wandeling (ca. 14 km/5 uur) van het oude centrum van Vaals met het deftige Von Clermonthuis (thans het gemeentehuis) en het voormalige douanehuisje via Seffent met een oud kasteeltje en Laurensberg met het statige Schloss Rahe naar Teuterhof in het dal van de Wurm. Transfer naar Rolduc.
dag 3
Wandeling (ca. 17 km/5 uur) van Rolduc via Herzogenrath naar Verlautenheide door het bosrijke dal van de Wurm, via Haaren met het Jüdische Friedhof en de kapel Haarener Kreuz met een weids uitzicht over de omgeving van Aachen. Transfer naar Rolduc.

dag 4
Transfer naar Verlautenheide. Wandeling (ca. 17 km/5 uur) via het natuurgebied Münsterbusch, het Brander Wald, de mooie vallei van het riviertje de Inde en de Kornelimünsterer Klause (kapel) naar het fraaie plaatsje Kornelimünster met de Sankt Korneliuskirche met prachtige gebrandschilderde ramen. Transfer naar Rolduc.
dag 5
Uitchecken Rolduc. Wandeling (ca. 15 km/4 uur) naar het Rimburger Busch, het kunstenaarsdorp Rimburg (pauzestop mogelijk) en terug door het Wurmtal. Rolduc-Eindhoven per minibus (15.30-17.00 uur).

details

route: heuvels (max. ca. 150 m) afgewisseld met rivier- en beekdalen, met overwegend kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-17 km afgelegd.
 
kaart >klik hier<
 

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

 

Abdijhotel Rolduc  

U verblijft in Abdijhotel rolduc. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen is inbegrepen in de reis. In en rondom de forse gebouwenverzameling, bestaande uit een kerk, hotel, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige bar "De Verloren Zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant "De Kanunnik" voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen. 

 

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade, ca. 10 km van Vaals en Aachen.

faciliteiten: groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met ruime eetzaal, gezellige brasserie en bar, terras (in voorjaar, zomer en najaar), grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. 

kamers: naar keuze zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 1 sanitaire unit - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden.

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; een hapje en een drankje verkrijgbaar bij horeca en in winkels onderweg tijdens de wandelingen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

 
REISSOMTABEL 
reissom (indeling in) 2-persoonskamer zonder douche/toilet € 395,- 
reissom (indeling in) 2-persoonskamer met douche/toilet € 465,- 
reissom 1- persoonskamer zonder douche/toilet € 425,- 
reissom 1- persoonskamer met douche/toilet € 545,- 
 
inclusief
* Eindhoven Station NS-Rolduc v.v. per minibus
* verblijf in 1- of 2-persoonskamer (zonder of met eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd) (zie reissomtabel)
* Aktiva-reisleider
* rondleiding door Rolduc
* transfers per minibus
* Uitgebreide Nederlandse route-uitleg
 
exclusief
* een hapje en een drankje onderweg
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

 Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top